Buzz

«Inferno»: Κι όμως ο Τομ Χανκς κι ο Ρον Χάουαρντ επιστρέφουν στον Νταν Μπράουν

στα 10

Μπορεί να έχετε κρύψει στο πίσω μέρος της βιβλιοθήκης σας τον «Kώδικα ΝταΒιντσι» και να μην διαβάσατε καν το «Ιlluminati: Οι Πεφωτισμένοι», στο Χόλιγουντ τα βιβλία του συγγραφέα εξακολουθούν να μοιάζουν λαχταριστά. Δυστυχώς.

«Inferno»: Κι όμως ο Τομ Χανκς κι ο Ρον Χάουαρντ επιστρέφουν στον Νταν Μπράουν

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις το γιατί. Η πρώτη ταινία με τον Τομ Χανκς στον ρόλο του Ρόμπερτ Λάνγκτον μάζεψε 758 εκατομμύρια σε ολόκληρο τον κόσμο και η δεύτερη ταινία, το σημαντικά μικρότερο ποσό των 458 εκατομμυρίων, το οποίο όμως δεν το λες ακριβώς αμελητέο.

Και μπορεί να είμαστε βέβαιοι ότι ο τόσο ο Τομ Χανκς όσο κι ο Ρον Χάουαρντ αντιλαμβάνονται πως τα βιβλία του Νταν Μπράουν είναι λογοτεχνία του σουπέρ μάρκετ, φτηνή μείξη συνωμοσιλογίας και αστυνομικής ίντριγκας, όμως από την άλλη κανείς δεν λέει όχι και σε μια καλή αμοιβή.

Συμπεριλαμβανομένου προφανώς και του Μαρκ Ρόμανεκ που θα αναλάβει την σκηνοθεσία στην κινηματογραφική μεταφορά του «Inferno», (αφού εδώ ο Ρον Χάουαρντ αποσύρεται στην θέση του παραγωγού), που θα βρίσκεται στις αίθουσες στις 18 Δεκεμβρίου του 2015.

Στην καινούρια του περιπέτεια, που θα βρεθείτε να βλέπετε να κρατά αντίβαρο στον άνεμο, στις πετσέτες των διπλανών σας, στις παραλίες του Αυγούστου, ο Ρόμπερτ Λάνγκτον δοκιμάζει να αποκρυπτογραφήσει το μυστικό που υποτιθέμενα κρύβει το πρώτο κομμάτι της «Θείας Κωμωδίας» του Δάντη, η «Κόλαση» κάτι που προφανώς τον οδηγεί σε περισσότερα μυστικά, θανάσιμους κινδύνους και φυσικά σύμβολα που απαιτούν αποκωδικοποίηση.

Και μιλώντας για σύμβολα, οι πιστοί αναγνώστες των βιβλίων του Νταν Μπράουν με ήρωα τον Ρόμπερτ Λάνγκτον, πιθανότατα θα παρατηρήσατε ότι η μεταφορά του «Iferno» στο σινεμά, αφήνει ένα κενό στις περιπέτειες του Ρόμπερτ Λάνγκτον, αφού το «Χαμένο Σύμβολο», το τρίτο βιβλίο του Μπράουν με τον ίδιο ήρωα, μένει προς το παρόν στην άκρη, για να περάσει το πιο πρόσφατο και προφανώς θελκτικό «Inferno» μπροστά.