Buzz

In Short: «Le Taxidermiste», ένα υπέροχο, θλιμμένο animation

στα 10

Ενας ταριχευτής έχει μόλις πεθάνει. Οι υπάλληλοι του γραφείου κηδειών φτάνουν για να πάρουν το πτώμα του. Δείτε ένα πτυχιακό φιλμ που κλείνει στα λίγα λεπτά του κάτι αληθινά μεγάλο...

In Short: «Le Taxidermiste», ένα υπέροχο, θλιμμένο animation

Σκηνοθετημένο και σχεδιασμένο από τους Πολίν Κουαντό, Ντοριάν Φιμπλεΐ, Αντουάν Ρομπερ και Μοντ Σερού, το φιλμ αποτέλεσε την πτυχιακη τους εργασία για μια από τις καλύτερες σχολές animation της Γαλλίας (κι όχι μόνο) Supinfocom.

Η ιστορία απλή, αλλά ο τρόπος που κινηματογραφείται εδώ είναι το ακριβές αντίθετο του εύκολου και του απλοϊκού. Ο ταριχευτής του τίτλου έχει πεθάνει (στους τίτλους μαθαίνουμε ότι έζησε από το 1915 ως το 2005) και οι υπάλληλοι του γραφείου τελετών έχουν έρθει για να κάνουν τη δουλειά τους.

Στα λίγα λεπτά που διαρκεί το φιλμ, το χιούμορ και το συναίσθημα συναντιούνται και μια αίσθηση τρυφερότητας επενδυμένη με την αδιόρατη οσμή από κάτι μακάβριο μα και τόσο αληθινό δίνει τον τόνο.

Με το φάντασμα του Ντέιβιντ Λιντς, και την μελαγχολία του Τιμ Μπάρτον να μισοκρύβεται πίσω από τα πλάνα, η ταινία των τεσσάρων γάλλων δημιουργών είναι ένα υπέροχα νοσταλγικό και βαθιά συγκινητικό φιλμ που αξίζει να δείτε.

Le Taxidermiste from Le Taxidermiste Team on Vimeo.

Tags: in short