Είχαμε διαβάσει πριν τρία χρόνια την είδηση ότι μια βιογραφία για την θρυλική Λουσίλ Μπολ «Ι love Lucy» κωμικό ετοιμάζεται από το Amazon, με λαμπερό καστ και οσκαρικό σεναριογράφο.
Το σενάριο της βιογραφίας, που θα φέρει τον τίτλο «Being the Ricardos», έγραψε ο οσκαρικός Ααρον Σόρκιν («Η Δίκη των 7 του Σικάγου»), ο οποίος καλείται να μάς αφηγηθεί την ιστορία (εντός κι εκτός οθόνης) του θρυλικού ζευγαριού Λουσίλ Μπολ- Ντέζι Αρνάζ.
Μόνο που όταν κυκλοφόρησε η πρώτη είδηση το 2017, τον πρωταγωνιστικό ρόλο είχε η Κέιτ Μπλάνσετ, με τον Χαβιέ Μπαρδέμ στο ρόλο του Αρνάζ. Σήμερα διαβάζουμε ότι η Νικόλ Κίντμαν τελικά θα ερμηνεύσει την πιο αγαπημένη κομεντιέν της αμερικανικής τηλεόρασης.
Θυμηθείτε κι αυτό: «Things I Know To Be True»: Η Νικόλ Κίντμαν συνεχίζει δυναμικά στην μικρή οθόνη
Κι αυτό μάς εκπλήσσει. Οσοι θυμάστε τα απολαυστικά μισάωρα ασπρόμαυρα επεισόδια του «I Love Lucy», θυμάστε την σλάπστικ σωματική κωμωδία και την έντονη εκφραστικότητα της Μπολ. Ο αυτοσαρκασμός της φλέρταρε οριακά με το γελοίο και οι γκριμάτσες της ήταν το σήμα κατατεθέν στοιχείο της κωμωδίας της.
Η Νικόλ Κίντμαν είναι μία εξαιρετική, αναμφίβολα, ηθοποιός, αλλά αυτού του είδους η εξτραβαγκάνζα εκφράσεων δεν είναι κάτι που μάς έχει συνηθίσει. Αντιθέτως, το στυλ της είναι εύθραυστα παγερό, σχεδόν ακίνητο. Πώς θα καταφέρει έναν τέτοιο ρόλο;
Ισως η επιλογή έχει να κάνει με το πόσο ο Σόρκιν θέλει να επικεντρωθεί στο άγνωστο πρόσωπο της Μπολ, πίσω από τις κάμερες. Τι συνέβαινε πίσω από τις κλειστές πόρτες του παντρεμένου ζευγαριού που όλη η Αμερική θεωρούσε να έχει τον «ιδανικό γάμο». Ισως, ο Σόρκιν θέλει να δείξει τη θλίψη που κρύβεται πίσω από την κωμωδία.
Από όσα διαβάζουμε, η ιστορία θα έχει ως αφετηρία μία πρόβα επεισοδίου του «I Love Lucy»: ένα τυπικό «table read» θα εξελιχθεί σε καυγά και όλη η βιτρίνα της σχέσης των δύο σταρ θα θρυμματιστεί.
Τα παιδιά του ζευγαριού (η Λούσι Αρνάζ και ο Ντέζι Αρνάζ Τζούνιορ) υπογράφουν την παραγωγή. Αυτό το τελευταίο μας ανησυχεί κάπως: συνήθως όσα σενάρια «εγκρίνονται» από τους συγγενείς καταλήγουν αγιογραφίες.
Το όνομα του Σόρκιν όμως δίνει μία μικρή εγγύηση: δηλωμένος και αποδεδειγμένος φεμινιστής, ο Σόρκιν καλείται να αναδείξει κάτι που πέρασε ως δεδομένο, ενώ δεν είναι. Η Λουσίλ Μπολ έγινε σταρ με δικά της χιτ σόου στη μικρή οθόνη (« I Love Lucy», «The Lucy–Desi Comedy Hour», «The Lucy Show», «Here's Lucy», «Life With Lucy») όταν καμία γυναίκα δεν μπορούσε να αποδείξει ακόμα ότι έχει χιούμορ. Την εποχή που το Χόλιγουντ ήθελε τα κορίτσια του λαμπερά, φωτογενή και μοιραία. [Αν δεν το έχετε κάνει, διαβάστε το «Funny Girl» του Νικ Χόρνμπι, ο οποίος εξετάζει ακριβώς αυτό το θέμα σ' εκείνη την εποχή.]
Διαβάστε περισσότερα: