Buzz

«I, Daniel Blake»: Τρέιλερ για τη βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα ταινία του Κεν Λόουτς

στα 10

Ο καταξιωμένος Βρετανός σκηνοθέτης επιστρέφει με ένα ακόμα χαρακτηριστικό δείγμα από το ανθρωποκεντρικό, πολιτικό σινεμά για το οποίο έγινε διάσημος.

Flix Team
«I, Daniel Blake»: Τρέιλερ για τη βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα ταινία του Κεν Λόουτς

«Στο "I, Daniel Blake", ο Κεν Λόουτς νοιάζεται τόσο για το μήνυμα που παραμελεί το σινεμά», γράφαμε πριν από λίγο καιρό στην ανταπόκρισή μας από το Φεστιβάλ Καννών, για τη νέα ταινία του Βρετανού σκηνοθέτη. Ενα φιλμ απόλυτα συνεπές στο ανθρωποκεντρικό, πολιτικό σινεμά που αποτελεί σήμα κατατεθέν του Λόουτς, το «I, Daniel Blake» δεν στερείται δύναμης, αλλά γλιστρά γρήγορα στο μελόδραμα και τον διδακτισμό.

Παρ' όλα αυτά, προς έκπληξη όλων, η ταινία απέσπασε τον Χρυσό Φοίνικα (τον δεύτερο στην καριέρα του Λόουτς, μετά το «Ο Ανεμος Χορεύει το Κριθάρι» του 2006), τοποθετώντας τον σκηνοθέτη στην εκλεκτική λίστα των διπλά βραβευμένων με τη διάκριση αυτή δημιουργών. Και τώρα, το πρώτο τρέιλερ της ταινίας μπορεί να σας δώσει μια μικρή ιδέα για το γιατί.

Διαβάστε ακόμη: Κάννες 2016: Ενα πολιτικά παρωχημένο βραβείο στον Κεν Λόουτς

I, Daniel Blake

Ο Ντάνιελ Μπλέικ είναι ένας 59χρονος ξυλουργός ο οποίος έπειτα από ένα σοβαρό καρδιακό επεισόδιο θα πρέπει να σταματήσει να δουλεύει μέχρις ότου η καρδιά του γίνει ξανά πιο δυνατή. Η γιατρός του τον κρίνει ακατάλληλο για εργασία, όμως οι κοινωνικές υπηρεσίες του Νιούκαστλ όπου ζει θεωρούν ότι δεν δικαιούται το ανάλογο επίδομα, μα το επίδομα κάποιου που θα έπρεπε να ψάχνει για δουλειά.

Και κάπως έτσι ξεκινά η καφκική του σχεδόν οδύσσεια, που τον φέρνει αντιμέτωπο με υπαλλήλους που δεν μπορούν να δουν πέρα από τα κουτάκια που οφείλουν να συμπληρώσουν στις φόρμες τους, με ατέλειωτες ώρες αναμονής στο τηλέφωνο ακούγοντας ενοχλητική μουσική, με τον κόσμο του διαδικτύου και των υπολογιστών, ο οποίος έχει αντικαταστήσει το χαρτί και το μολύβι, στο οποίο ο Ντάνιελ έχει συνηθίσει. Οταν ο Ντάνιελ συναντάει την Κέιτ, μια ανύπαντρη μητέρα που προσπαθεί να μεγαλώσει μόνη τα δυο της παιδιά, οι δυο τους θα ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να επιβιώσουν.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ.

Διαβάστε ακόμη

I Daniel Blake