Φεστιβάλ / Βραβεία

Ουπς! Αυτό το βραβείο στον Felizol, η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου ξέχασε να το δώσει

στα 10

Θα γελάσουμε αν είναι Πρωταπριλιάτικη φάρσα. Αν δεν είναι, θα κλάψουμε. Σε κάθε περίπτωση, μπορούμε να χορέψουμε!

Ουπς! Αυτό το βραβείο στον Felizol, η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου ξέχασε να το δώσει

Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα το βράδυ η 6η Τελετή Απονομής των Βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Συγχαρήκαμε τους νικητές, συγχαρήκαμε και τους χαμένους, ήπιαμε και το ποτό μας, δημοσιεύσαμε, πάμε για του χρόνου. Αλλά όχι. Μόλις τώρα, η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου ενημέρωσε τον Τύπο ότι ένα ακόμα βραβείο έχασε το δρόμο του στην Απονομή κι έκανε την απουσία του αισθητή μόλις σήμερα. Για την ακρίβεια, το Βραβείο Πρωτότυπης Μουσικής δεν κέρδισε μόνο ο Μπάμπης Παπαδόπουλος για το «Μικρό Ψάρι», αλλά και ο Γιάννης Βεσλεμές (λέγε με Felizol) για τη «Νορβηγία», εξ ημισείας και τα δυο, ανεβάζοντας έτσι τα βραβεία της «Νορβηγίας» στα πέντε, ή έστω τεσσεράμιση, και μάλιστα κάνοντας τρία τα προσωπικά βραβεία για τον Γιάννη Βεσλεμέ.

Συνάδελφοι αυτά τα πράγματα δεν είναι σοβαρά. Αν γίνει μια παράλειψη την ώρα της εκφώνησης των βραβείων, κάποιος που γνωρίζει (και κάποιος οφείλει να γνωρίζει), πρέπει να το διορθώσει επί τόπου. Το δυο 24ωρα σχεδόν αργότερα δίνει έναν τόνο προχειρότητας κι αφερεγγυότητας και στο βράδυ της Δευτέρας που, πραγματικά, κύλησε τόσο ομαλά και δημιουργικά. Αμήχανο και για τον Μπάμπη Παπαδόπουλο και για τον Γιάννη Βεσλεμέ, αλλά, σε κάθε περίπτωση, συγχαρητήρια και στους δυο. Παρακάτω η ενημέρωση από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου:

Αγαπητοί συνεργάτες,

Σας ενημερώνουμε για έναν ακόμη νικητή που αναδείχθηκε στα φετινά Βραβεία της ΕΑΚ και πιο συγκεκριμένα στην κατηγορία του Βραβείου Πρωτότυπης Μουσικής - λόγω ισοψηφίας, το βραβείο κερδίζουν εξ ημισείας: από την ταινία «Το Μικρό Ψάρι» ο Μπάμπης Παπαδόπουλος και από την ταινία «Νορβηγία» ο Felizol-Γιάννης Βεσλεμές, το όνομα του οποίου δεν αναγνώστηκε εκ παραδρομής από τον απονεμητή, κατά την τελετή απονομής. Η τελετή απονομής, εξάλλου, είναι η στιγμή κατά την οποία γνωστοποιούνται δημοσίως για πρώτη φορά όλοι οι νικητές των Βραβείων της ΕΑΚ. Θερμά συγχαρητήρια, λοιπόν, και στον Felizol-Γιάννη Βεσλεμέ.

Διαβάστε ακόμη: