Φεστιβάλ / Βραβεία

Βενετία 2024: Πρώτες εικόνες από το «Harvest» της Αθηνάς Τσαγγάρη

στα 10

Η νέα ταινία της Αθηνά Τσαγγάρη αποκαλύπτεται λίγο πριν την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 81ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφου της Βενετίας.

Βενετία 2024: Πρώτες εικόνες από το «Harvest» της Αθηνάς Τσαγγάρη

Διασκευή του ομότιτλου μυθιστορήματος του Τζιμ Γκρέις, το «Harvest», σηματοδοτεί την επιστροφή της Αθηνάς Τσαγγάρη στον κινηματογράφο - από το 2015 και το «Chevalier» - και τη βρίσκει ξανά στο διαγωνιστικό της Βενετίας, εκεί όπου είχε κάνει πρεμιέρα και το «Attenberg», κερδίζοντας τότε και το βραβείο γυναικείας ερμηνείας για την Αριάν Λαμπέντ.

Η υπόθεση του «Harvest» εκτυλίσσεται στη διάρκεια επτά παραισθησιογόνων ημερών όπου ένα ανώνυμο χωριό, σ' έναν απροσδιόριστο χρόνο, εξαφανίζεται. Το «Harvest» είναι ένα νεο-γουέστερν, με ήρωα τον αγρότη Γουόλτερ Θερσκ (ενσαρκώνει ο μαγνητικός Κέιλεμπ Λάντρι-Τζόουνς) και τον γαιοκτήμονα Λόρδο Κεντ (Χάρι Μέλινγκ), οι οποίοι, παιδιόθεν φίλοι, προετοιμάζονται ν' αντιμετωπίσουν την εισβολή ενός εχθρού από τον έξω κόσμο. Ο εχθρός αυτός δεν είναι άλλος από το τραύμα των μοντέρνων καιρών.

Η ταινία είναι μια παραγωγή των Ρεμπέκα Ο'Μπράιεν (Sixteen Films), Τζόσλιν Μπαρνς (Louverture Films), Μάικλ Βέμπερ και Βιόλα Φίγκεν (The Match Factory), της Haos Film της Τσαγγάρη και της Meraki Films. Εχει χρηματοδότηση από τη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, αλλά και την Ελλάδα, μέσω του ΕΚΚ και του ΕΚΟΜΕ. Τη διεύθυνση φωτογραφίας υπογράφει ο Σον Πράις-Γουίλιαμς και τα γυρίσματα έγιναν εξολοκλήρου στη Σκωτία.

Διαβάστε ακόμη: Οι 20 ταινίες που περιμένουμε - περισσότερο - να δούμε στο 81ο Φεστιβάλ Βενετίας

Δείτε εδώ το τρέιλερ και την αφίσα του «Harvest»:

harvest poster

Το 81ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας διεξάγεται φέτος από τις 28 Αυγούστου μέχρι και τις 7 Σεπτεμβρίου. Το Flix θα βρίσκεται στη Βενετία για να σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από τις αίθουσες.