Buzz

Happy Thanksgiving από τον Τιμ Μπάρτον!

στα 10

Το «B.Boy» μπαλόνι, σχέδιο του Τιμ Μπάρτον, έκανε σήμερα το ντεμπούτο του παίρνοντας μέρος στην παρέλαση της Ημέρας των Ευχαριστιών στην καρδιά της Νέας Υόρκης.

Happy Thanksgiving από τον Τιμ Μπάρτον!
«It was ugly and gloomy, and as hard as a kettle / It had no pink skin, just heavy gray metal...»

Η ιδέα δε θα μπορούσε να είναι παρά βαθιά συγκινητική και τόσο μα τόσο... Τιμ Μπάρτον: ο «B.Boy» δεν είναι ένα συνηθισμένο μπαλόνι, δεν είναι ένα όμορφο μπαλόνι. Είναι ένα μπαλόνι φτιαγμένο από μπαλώματα άλλων μπαλονιών που παράτησαν τα παιδάκια μετά από ένα πάρτι (wait for it...) στην παιδική πτέρυγα ενός νοσοκομείου.

Ο «B.Boy» μεγάλωσε με τα άλλα παιδιά να μην τον παίζουν και σταδιακά αποσύρθηκε στο υπόγειο του σπιτιού του και στον κόσμο της αγαπημένης του ταινίας «Το Κόκκινο Μπαλόνι» («Le Βallon Rouge» του Αλμπέρ Λαμορίς, 1956). Ονειρευόταν ότι μια μέρα θα πετάξει κι αυτός ψηλά, πάνω από την πόλη, θα γνωρίσει ένα μικρό παιδί και θα του προσφέρει χαρά.

Σήμερα το πρωί λοιπόν, στην καρδιά της Νέας Υόρκης το όνειρο του «B.Boy» έγινε πραγματικότητα καθώς πέταξε πάνω από το πλήθος που ξέσπασε σε χειροκροτήματα. Και μερικοί, πιο ευσυγκίνητοι, σε αυθόρμητα κλάματα. «Ο B.Boy πετάει επιτέλους κι εγώ νιώθω έναν κόμπο στον λαιμό μου» γράφει ένας φαν στο twitter. «Είμαι μάλλον μεγάλο θύμα».

Σε καταλαβαίνουμε φίλε μου. Θύματα κι εμείς.

Στο πλήθος πάντως ήταν και ο ίδιος ο Μπάρτον με τη σύντροφό του Ελενα Μπόναμ Κάρτερ και τα παιδιά τους. Φορώντας τα μπλε γυαλιά του, μέσα από τα οποία όλα τα τέρατα του κόσμου είναι πιο όμορφα από τους ανθρώπους.

Διαβάστε τι είχε δηλώσει ο ίδιος ο Τιμ Μπάρτον για το B.Boy