Buzz

Ενα μπαλόνι με την υπογραφή του Τιμ Μπάρτον!

στα 10

Ο Τιμ Μπάρτον είπε να κάνει τη γιορτή των Ευχαριστιών λίγο goth. Και η αλυσίδα Macy's δέχθηκε χωρίς αναστολές...

Ενα μπαλόνι με την υπογραφή του Τιμ Μπάρτον!
O B.Boy γεννιέται...

Μπορεί να μοιάζει λίγο παράταιρο, αλλά το μακάβριο πλασματάκι του Τιμ Μπάρτον με το όνομα B.Boy θα πρωταγωνιστήσει στην ετήσια παρέλαση του Macy's για την Ημέρα των Ευχαριστιών στις 24 Νοεμβρίου, μαζί με παραδοσιακά πιο γιορτινούς ήρωες όπως ο Σνούπι, ο Γκάρφιλντ και ο Spider-Man.

«Ηταν μια έκπληξη για μένα όταν μου ζήτησαν να φτιάξω ένα μπαλόνι για το Thanksgiving Day Parade. Ηταν τόσο σουρεαλιστικό που σχεδόν δεν πίστευα ότι το άκουγα», δήλωσε ο Μπάρτον που φυσικά δέχθηκε να συνεισφέρει ένα κομμάτι από το σύμπαν του για την εκδήλωση.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Μπάρτον, ο B. (όπως προτιμά να τον αποκαλεί ο ίδιος), δημιουργήθηκε από απομεινάρια άλλων μπαλονιών που χρησιμοποιήθηκαν σε παιδικά πάρτι στο νοσοκομείο Great Osmond Street Hospital στο Λονδίνο. Απομονωμένο σε ένα υπόγειο, επειδή κανένα παιδί δεν ήθελε να παίξει μαζί του, εξαιτίας της φρικιαστικής εμφάνισης του, ο B. παθαίνει εμμονή με το φιλμ του Αλμπέρ Λαμορίς «Το Κόκκινο Μπαλόνι» και ονειρεύεται πως μια μέρα θα μπορεί κι αυτός να πετάξει.

Οσο λογικό είναι να φτιάξεις μια ιστορία με το μυαλό σου για να δικαιολογήσεις απλά ένα...μπαλόνι, άλλο τόσο λογικό είναι πως ο Μπάρτον βλέπει σε κάθε μπαλόνι κάτι τραγικό: «Υπάρχει πάντοτε κάτι το συγκινητικό με τα μπαλόνια. Τα βλέπεις φουσκωμένα αλλά τα βλέπεις και ξεφουσκωμένα. Υπάρχει ταυτόχρονα κάτι όμορφο και τραγικό και θλιμμένο και εορταστικό.»

Το όνομα του Μπάρτον υπήρχε για χρόνια στη λίστα των υπευθύνων του Macy's για τα μπαλόνια της παρέλασης, μια παράδοση πουξεκίνησε το 2005 και από τότε έχει φιλοξενήσει καλλιτέχνες όπως ο Τζεφ Κουνς, ο Κιθ Χάρινγκ κ.ά. και η μόνη οδηγία που έδωσαν στον Μπάρτον ήταν «προσπάθησε να μην κάνει κάτι σκελετωμένο και με βούλες»

«Ισως μπαίνουμε στην σκοτεινή πλευρά με αυτό το μπαλόνι», δηλώνει η εκτελέστρια παραγωγής της παρέλασης, «αλλά το μπαλόνι του Τιμ, αν και gothic, είναι πραγματικά αστείο στο πνεύμα του και κανείς δεν θα έπρεπε να ανησυχεί. Ξέρουμε πολύ καλά τι ακριβώς πρέπει να βρίσκεται στον αέρα εκείνην την ημέρα και αυτό το μπαλόνι ανήκει εκεί ψηλά μαζί με τα άλλα.»

«Πάντοτε πίστευα πως ο κόσμος μου δεν είναι περίεργος ή ανατρεπτικός, αλλά αυτό το πιστεύω μάλλον μόνο εγώ. Για μένα ό,τι κάνω μου φαίνεται απόλυτα φυσιολογικό, αλλά για τους άλλους μάλλον δεν είναι» δηλώνει ο Μπάρτον, μάλλον ευτυχισμένος που ο B.Boy του θα μπορέσει επιτέλους να πετάξει.

Διαβάστε περισσότερα για τον Τιμ Μπάρτον: