Industry

Δημιουργώντας τον κόσμο του Τιμ Μπάρτον

στα 10

Οι στενοί συνεργάτες του σκοτεινότερου παραμυθά της εποχής μας συζητούν για το πώς κάνουν πραγματικότητα τη φαντασία του, ως μέρος της έκθεσης «Tim Burton» του LACMA.

Δημιουργώντας τον κόσμο του Τιμ Μπάρτον

Το LACMA, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Λος Αντζελες, διοργανώνει από την άνοιξη μέχρι τις 31 Οκτωβρίου μια πολυπρισματική έκθεση αφιερωμένη στον Τιμ Μπάρτον. Η έκθεση καλύπτει τις πλευρές του Μπάρτον ως σκηνοθέτη, εικονογράφου, φωτογράφου και συγγραφέα.

Στις 21 Οκτωβρίου, το LACMA προσκαλεί σε μια ανοιχτή για το κοινό συζήτηση κάποιους από τους στενότερους συνεργάτες του δημιουργού, για να εξηγήσουν πώς μεταφέρουν την ακραία φαντασία του σε τρισδιάστατους κόσμους και μελαγχολικές ιστορίες. Σε στρογγυλό τραπέζι θα κουβεντιάσουν ο Ντάνι Ελφμαν, βραβευμένος με Οσκαρ συνθέτης, η σπουδαία ενδυματολόγος Κολίν Ατγουντ και ο σκηνογράφος, γλύπτης και εικαστικός καλλιτέχνης Ρικ Χάινρικς. Η κουβέντα τους θα έχει αφορμή και εφαρμογή τις ταινίες «Vincent», «Σκαθαροζούμης», «Μπάτμαν», «Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης», «Εντ Γουντ» και «Εντουαρντ ο Ψαλιδοχέρης».

Μάλιστα, στο τέλος της εκδήλωσης θα προβληθεί το «Edward Scissorhands» σε μια σπάνια εκδοχή της ταινίας σε 70mm, που πολύ ζηλεύουμε που δεν μπορούμε να δούμε!