Buzz

H Σκάρλετ Γιόχανσον σκηνοθετεί...Τρούμαν Καπότε!

στα 10

Στα βήματα όσων ηθοποιών περνούν με θράσος πίσω από την κάμερα, η Σκάρλετ Γιόχανσον αποφάσισε πως ήρθε η στιγμή να αναλάβει χρέη σκηνοθέτη, αναλαμβάνοντας τη μεταφορά στην μεγάλη οθόνη της νουβέλας του Τρούμαν Καπότε «Summer Crossing».

H Σκάρλετ Γιόχανσον σκηνοθετεί...Τρούμαν Καπότε!

To πρώτο μυθιστόρημα που έγραψε ποτέ ο Τρούμαν Καπότε ετοιμάζεται να ζωντανέψει στη μεγάλη οθόνη η Σκάρλετ Γιόχανσον, η οποία απ' ότι φαίνεται βαρέθηκε να προωθεί τους «Avengers», να συμμετέχει σε διαφημιστικά και να περιμένει τον Γούντι Αλεν να της γράψει τον δικό της «Πολίτη Κέιν».

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Γιόχανσον στη μεγάλου μήκους ταινία (είχε σκηνοθετήσει και το μικρού μήκους «These Vagabond Shoes» το 2009 που συμπεριλήφθηκε στο DVD του πολυσυλλεκτικού «New York I Love You») θα είναι μια ανεξάρτητη παραγωγή, σε σενάριο της θεατρικής συγγραφέως Τρίστιν Σκάιλερ και παραγωγή του βραβευμένου με Οσκαρ για τον «Ελαφοκυνηγό» Μπάρι Σπάικινγκς και αφηγείται την ιστορία ενός 18χρονου κοριτσιού στην μεταπολεμική Νέα Υόρκη, το οποίο εγκαταλείπει την ευκατάστατη οικογένεια της προκειμένου να ανακαλύψει τη δική της σεξουαλικότητα και ταυτότητα.

Το «Summer Crossing» ξεκίνησε να γράφεται το 1943, όταν ο Τρούμαν Καπότε εργαζόταν στο περιοδικο The New Yorker. Μετά από πολλές αναβολές, τον Αύγουστο του 1949, και ενώ ο συγγραφέας βρισκόταν σε διακοπές στην Βόρειο Αφρική, ο Καπότε ενημέρωσε τον εκδότη του πως τα δύο τρίτα του χειρόγραφου ήταν σχεδόν έτοιμα και πως δεν θα επέστρεφε στην Αμερική αν δεν ολοκλήρωνε το βιβλίο. Η πρώτη γραφή του βιβλίου, όμως, δεν ικανοποίησε ούτε τον εκδότη του ούτε τον ίδιο τον Καπότε που θεωρούσε πως το «Summer Crossing» ήταν «άδειο και χωρίς συναίσθημα».

Επρεπε να περάσουν εξήντα χρόνια για να ανακαλυφθεί το χειρόγραφο - που ο Καπότε υποτίθεται ότι είχε καταστρέψει - από τον ανιψιό του, ο οποίος παρέδωσε το βιβλίο για δημοπρασία στον οίκο Sotheby's το 2004. Εξαιτίας της υψηλής τιμής, το χειρόγραφο έμεινε απούλητο και χρειάστηκε η παρέμβαση της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Νέας Υόρκης για να εκδοθεί το «Summer Crossing» για πρώτη φορά το 2005, μετά από την έγκριση του ιδρύματος που κατέχει τα δικαιώματα όλων των πνευματικών έργων του Τρούμαν Καπότε.

Ακόμη και αν είμαστε σίγουροι πως αν ζούσε ο Τρούμαν Καπότε θα ήταν κολλητός με την Γιόχανσον, ούτε και ο ίδιος δεν θα έδινε χωρίς δεύτερη σκέψη τις ευλογίες του στις σκηνοθετικές της φιλοδοξίες. Αλλά, είπαμε, όλοι είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίον...

Μέχρι τότε, απολαύστε ελεύθερα Σκάρλετ στους «Avengers», στο «We Bought a Zoo» του Κάμερον Κρόου και το θρίλερ επιστημονικής φαντασίας «Under the Skin» του Τζόναθαν Γκλέιζερ.

Διαβάστε περισσότερα: