Buzz

H Oδύσσεια του Ρέι Μπράντμπερι!

στα 10

O θάνατος του Ρέι Μπράντμπερι δίνει τέλος στην προετοιμασία ενός ντοκιμαντέρ με τίτλο «Live Forever: Τhe Ray Bradbury Oddyssey» που ετοιμαζόταν εδώ και τρία χρόνια, με την παθιασμένη συμμετοχή του ίδιου του συγγραφέα.

H Oδύσσεια του Ρέι Μπράντμπερι!

«Αυτό το ντοκιμαντέρ θα είναι τα πυροτεχνήματα για το τέλος της ζωής μου», είχε δηλώσει ο Ρέι Μπράντμπερι για το πρότζεκτ των Μάικλ Ο' Κέλι και Τζο Μαντένια που θα αφηγείται κινηματογραφικά τη ζωή του μεγάλου συγγραφέα, από τις συνεργασίες του με τον Χιου Χέφνερ και τον Γουόλτ Ντίσνεϊ μέχρι την κοσμοθεωρία του για το διάστημα, το μέλλον που οραματίστηκε και έγραψε στα διάσημα βιβλία του και το θάνατο.

Το ντοκιμαντέρ ετοιμαζόταν εδώ και τρία χρόνια, με τη βοήθεια του ίδιου του Μπράντμπερι. Ο θάνατος του, όμως, σε ηλικία 91 ετών, στις 6 Ιουνίου του 2012 υπήρξε καθοριστικός για την ολοκλήρωση του «Live Forever», το οποίο, εκτός από συνεντεύξεις ανθρώπων που γνώρισαν τον Μπράντμπερι (ανάμεσα τους ο Μάλκολμ ΜακΝτάουελ και ο σκηνοθέτης - παραγωγός Ζαν-Μισέλ Κουστό) θα περιλαμβάνει και σκηνές animation και ειδικών εφέ από τον Κρίστοφερ Κούκσεϊ.

Διαβάστε ακόμη: Τα βιβλία του Ρέι Μπράντμπερι δεν καίγονται ούτε στους 451 βαθμούς Φαρενάιτ!

To ντοκιμαντέρ θα είναι έτοιμο για να βγει στις αίθουσες τον Δεκέμβριο, ενώ μια ενισχυμένη εκδοχή του, προορισμένη για μια τηλεοπτική μετάδοση σε τέσσερα ωριαία επεισόδια συζητείται ήδη από το Discovery Channel.

To «Live Forever: Τhe Ray Bradbury Odyssey» είναι εμπνευσμένο στην πραγματικότητα από ένα θεατρικό πρότζεκτ του Μάικλ Ο' Κέλι που ανέβηκε το 2011 με ηθοποιούς να «συνομιλούν» με συνεντεύξεις του Μπράντμπερι και τον Μάλκολμ ΜακΝτάουελ στο ρόλο του «Σύμπαντος».

Ενα μικρό δείγμα από την παρουσίαση του θεατρικού αυτού στο Comic-Com του 2010 μπορείτε να δείτε παρακάτω: