Η Match Factory συμπαραγωγός στη νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη

INDUSTRY 08 OCT 2012  /  Γιώργος Κρασσακόπουλος

Τα γυρίσματα αναμένονται να ξεκινήσουν στις αρχές του επόμενου χρόνου, σηματοδοτώντας την πρώτη επένδυση της γερμανικής εταιρίας σε ελληνικό κινηματογραφικό έδαφος

To ακούσαμε από τον ίδιο τον Μάικλ Βέμπερ, επικεφαλής της Match Factory, στην διάρκεια της διημερίδας της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, οπότε ήταν βέβαιο ότι ισχύει, απλώς τώρα, γίνεται επίσημο με ένα δημοσίευμα του Screen Daily.

Οπως γράφει σήμερα ο ανταποκριτής του περιοδικού στην Ελλάδα, Αλέξης Γρίβας, η Match Factory αναλαμβάνει εκτός από τις διεθνείς πωλήσεις της νέας ταινίας του Γιάννη Οικονομίδη (που ακόμη δεν έχει επίσημο τίτλο) και ρόλο συμπαραγωγού.

Το φιλμ θα ξεκινήσει γυρίσματα στις αρχές του επόμενου έτους με συμπαραγωγούς από την Ελληνική πλευρά, τον σταθερό συνεργάτη του Γιάννη Οικονομίδη στις δύο τελευταίες ταινίες του, Παναγιώτη Παπαχατζή της Argonauts Productions, τον Χρήστο Κωνσταντακόπουλο της Faliro House, την Ειρήνη Σουγανίδου από την πλευρά της Feelgood που θα αναλάβει και την Ελληνική διανομή, την Αθηνά Τσαγγάρη της Haos Films και τον ίδιο τον Γιάννη Οικονομίδη.

Το σενάριο του φιλμ είναι γραμμένο από τον Γιάννη Οικονομίδη και τον Θάνο Ξηρό και σύμφωνα με μια παλιότερη συνέντευξη του σκηνοθέτη στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» της Κύπρου «Θεματικά, πάει αλλού. Είναι πιο νουάρ, ένα κοινωνικό-υπαρξιακό-αστυνομικό φιλμ. Πιστεύω ότι είναι το καλύτερο σενάριο που έχω γράψει μέχρι τώρα».

Το μπάτζετ του φιλμ είναι 1,5 εκατομμύρια ευρώ και αποτελεί την πρώτη επένδυση της Match Factory σε ελληνική παραγωγή, σε μια σειρά ελπίζουμε από projects, αφού η εταιρία έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα είναι συμπαραγωγός και στην νέα ταινία της Αθηνάς Τσαγγάρη «Duncharon».

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.