Industry

Η Hammer Films έχει τρομακτικές εκπτώσεις!

στα 10

Στη λογική της αναβίωσής του, αλλά και των Χριστουγέννων, το στούντιο της Hammer διαθέτει ανατυπώσεις των πρωτότυπων αφισών του σε φιλικές τιμές…

Η Hammer Films έχει τρομακτικές εκπτώσεις!

Η Hammer Films ήταν η βρετανική εταιρεία παραγωγής που για πάνω από δύο δεκαετίες μεσουρανούσε στο χώρο των ταινιών τρόμου. Το στούντιο ιδρύθηκε το 1934 και από τα μέσα του ’50 μέχρι τα μέσα του ’70 καθιερώθηκε ως θερμοκήπιο τρόμου, βίας και λαγνείας, με στιλ και σταθερούς πρωταγωνιστές σαν τον Κρίστοφερ Λι και ταινίες σαν τον «Δράκουλα: Ο Πρίγκηπας του Σκότους», την «Κατάρα του Φρανκενστάιν» και το «Ενα Εκατομμύριο Χρόνια π.Χ.». Παράλληλα η Hammer εξαπλώθηκε και στην επιστημονική φαντασία και το φιλμ νουάρ.

Εχοντας ως μόνιμο συνεργάτη της τη Warner Bros, που διένειμε τις ταινίες της στην Αμερική, η Hammer σημείωσε τεράστιες εμπορικές επιτυχίες στο είδος της μέχρι που ο τρόμος έπαψε να φέρνει τόσο κοινό στα ταμεία, αλλά και οι αμερικανικές εταιρείες εξέλιξαν εγχώρια το είδος και σταμάτησαν να υποστηρίζουν το βρετανικό στούντιο, που έκλεισε στα μέσα της δεκαετίας του ’80.

Το 2000 η Hammer αγοράστηκε από την Saatchi και όταν κι αυτή η συνεργασία δεν έφερε καρπούς ξαναπουλήθηκε, το 2007, στην ολλανδική Cyrte Investments, που ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 50 εκατομμύρια δολλάρια σε ταινίες τρόμου αλλά και ότι θα αξιοποιήσει εμπορικά το τεράστιο, ανεκτίμητο αρχείο της Hammer.

Με τη νέα διεύθυνση, η Hammer Films μοιάζει να αναπτύσσεται και από τις δύο πλευρές. Δική της παραγωγή είναι το «The Woman in Black» του Τζέιμς Γουότκινς, με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ράντκλιφ, που αναμένεται με ανυπομονησία από τους φανατικούς του τρόμου και όχι μόνο, τον Φεβρουάριο.

Παράλληλα, η Hammer ξεκίνησε να πουλάει, σε πολύ καλές τιμές, ανατυπώσεις των πρωτότυπων, σπάνιων και απολαυστικών αφισών των παλιών ταινιών της: ρίξτε μια ματιά στο gallery για να απολαύσετε τη φαντασία, τα χρώματα, τα χειροποίητα σχέδια και τα ευφάνταστα tag lines των πόστερ.

Η πρωτοβουλία έχει τη σφραγίδα του Μάρκους Χερν, συγγραφέα του βιβλίου «The Hammer Vault», οποίος επιμελήθηκε και της συντήρησης των αυθεντικών αφισών, κάποιες από τις οποίες έχουν υπογράψει πραγματικοί καλλιτέχνες της μαρκίζας, σαν τον Τομ Σαντρέλ.

Περιπλανηθείτε στο website της Hammer και κάντε τις επιλογές σας εγκαίρως, πριν το φορτίο των Χριστουγεννιάτικων παραγγελιών!