Buzz

H Disney «δανείζεται» ιδέες από ένα σπουδαστικό animation για το «Frozen»;

στα 10

H επόμενη μεγάλη ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney είναι βασισμένη στην «Βασίλισσα του Χιονιού» του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν, αλλά βλέποντας το πρώτο teaser είναι προφανές πως «δανείστηκε» ιδέες κι από άλλες πηγές.

H Disney «δανείζεται» ιδέες από ένα σπουδαστικό animation για το «Frozen»;

H ιστορία του «Frozen», τοποθετημένη στα Σκανδιναβικά δάση και Φιόρδ, ακολουθεί την ιστορία ενός κοριτσιού που αναζητά την αδελφή της που βρίσκεται παγιδευμένη στη χώρα των αιώνιων πάγων. Η Κρίστεν Μπελ δανείζει την φωνή της στη ηρωίδα, ενώ τα τραγούδια υπογράφουν ο συνθέτης του «Book of Mormon» Ρόμπερτ Λόπεζ και η γυναίκα του Κρίστεν Αντερσον-Λόπεζ. [[Διαβάστε περισσότερα εδώ.](https://flix.gr/news/h-disney-den-einai-pia-frozen-xarh-kai-stoys-big-h.html)]

To πρώτο teaser που κυκλοφόρησε από την ταινία όμως δεν θα δείτε καθόλου την κεντρική ηρωίδα και τις περιπέτειες της, αφού ακολουθεί την σύντομη αστεία ιστορία ενός χιονάνθρωπου που χάνει το καρότο που έχει για μύτη του σε μια παγωμένη λίμνη κι ενός τάρανδου που την λιγουρεύεται και προσπαθεί να του την φάει.

Ναι ακούγεται χαριτωμένο αλλά αν αντικαταστήσετε τον τάρανδο με μια ομάδα από κουνέλια, αυτό που στην ουσία έχετε είναι ένα σπουδαστικό animation της Κέλι Γουίλσον που γυρίστηκε το 2009. Το «Snowman» αφηγείται μια τόσο ίδια ιστορία που η εκδοχή της σύμπτωσης μοιάζει μάλλον απίθανη.

Τόσο η Γουίλσον όσο και η Disney δεν έχουν κάνει καμιά δήλωση για το θέμα, αλλά δεν μοιάζει ακριβώς απαραίτητο. Βλέποντας τα δύο φιλμάκια το ένα μετά το άλλο, τα σχόλια μάλλον περιττεύουν. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που η Disney βρίσκεται με το χέρι στις ιδέες κάποιου άλλου, αφού και στον «Βασιλιά των Λιονταριών», οι παρατηρητικοί θεατές του γιαπωνέζικου anime «Kimba the White Lion», είχαν ανακαλύψει πολλές αναφορές κι ομοιότητες που έμοιαζαν να ξεπερνούν το πεδίο της σύμπτωσης.


Tags: frozen, Disney