Industry

Η Αυστραλία αγόρασε το γύρισμα του «20.000 Λεύγες Κάτω από τη Θάλασσα» του Ντέιβιντ Φίντσερ

στα 10

Τη νέα ταινία του Ντέιβιντ Φίντσερ, για λογαριασμό της Disney, διεκδίκησε και πλήρωσε η Αυστραλία, μια και η κυβέρνησή της συνειδητοποιεί ότι αυτό το γύρισμα θα ευνοήσει την οικονομία του τόπου.

Η Αυστραλία αγόρασε το γύρισμα του «20.000 Λεύγες Κάτω από τη Θάλασσα» του Ντέιβιντ Φίντσερ

Ο Ντέιβιντ Φίντσερ έχει συμφωνήσει με το στούντιο της Disney να σκηνοθετήσει την κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος του Ιούλιου Βερν, «20.000 Λεύγες Κάτω από τη Θάλασσα». Φημολογείται, μάλιστα, ότι ο Μπραντ Πιτ θα ενσαρκώσει τον κεντρικό ήρωα, τον Νεντ Λαντ. Εκείνο που η παραγωγή δεν είχε ακόμα εξασφαλίσει ήταν το μπάτζετ της ταινίας, αλλά τώρα όλα μοιάζουν ν’ αλλάζουν.

Η Αυστραλία θα πληρώσει 22,6 εκατομμύρια δολάρια στην Disney, προκειμένου τα γυρίσματα της ταινίας να γίνουν σε αυστραλέζικο έδαφος. Η μέθοδος αυτή ακολουθήθηκε ξανά πολύ πρόσφατα, όταν το κράτος της Αυστραλίας πλήρωσε 13,6 εκ. δολάρια στη Fox για να φιλοξενήσει το γύρισμα του «Wolverine» (όπου, βέβαια, πρωταγωνιστεί ο Αυστραλός Χιου Τζάκμαν).

Η πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ εξήγησε ότι τα γυρίσματα του «Wolverine» δημιούργησαν περισσότερες από 1.750 θέσεις εργασίας, προσέφεραν δουλειά σε 1.027 Αυστραλέζικες εταιρείες και έφεραν επενδύσεις ύψους 83,6 εκ. δολαρίων. Η Γκίλαρντ θεωρεί ότι οι «20.000 Λεύγες» θα δημιουργήσουν περισσότερες από 2.000 θέσεις εργασίας. «Αυτή η εξέλιξη είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή για την κινηματογραφική βιομηχανία της Αυστραλίας και για τις περίπου 1.000 ντόπιες επιχειρήσεις που θα προσφέρουν υλικά και υπηρεσίες στην παραγωγής της ταινίας.»

Βέβαια, για να διεκδικήσεις να φιλοξενήσεις ένα τέτοιο γύρισμα, πρέπει και να έχεις να διαθέσεις αρκετά εκατομμύρια δολάρια, αλλά… ας ξεκινήσουμε από τα βασικά, τα φορολογικά κίνητρα και τη σωστή εξυπηρέτηση των ξένων κινηματογραφικών παραγωγών που, δειλά, πλησιάζουν την Ελλάδα, όπως συνέβη με το «Before Midnight», παραγωγή της Faliro House και με το «Two Faces of January».