Industry

«Ξέρεις από φιλμ;»: Η Ενωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών έχει όλες τις απαντήσεις!

στα 10

Η Ενωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών (GSC) σχεδιάζει τη διοργάνωση πρακτικών εργαστηρίων επικεντρωμένων στον χειρισμό του φιλμ.

«Ξέρεις από φιλμ;»: Η Ενωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών έχει όλες τις απαντήσεις!

Η ανήσυχη Ενωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών (GSC) ενδιαφέρεται όχι μόνο για την ενημέρωση σε σχέση με τη φωτογραφία στον οπτικοακουστικό τομέα, αλλά και την εκπαίδευση γύρω από αυτήν.

Και με αφορμή τη δυναμική επανεμφάνιση του φιλμ στο σύγχρονο τοπίο, απαντάει στην κρίσιμη ερώτηση «Πόσοι ξέρουν πραγματικά να χειρίζονται το φιλμ;», οργανώνοντας πρακτικά εργαστήρια (hands-on workshops) επικεντρωμένα στον χειρισμό τού φιλμ, τα οποία απευθύνονται σε βοηθούς κάμερας (και γενικώς σε camera crew), καθώς και σε απόφοιτους/τελειόφοιτους σχολών.

Τα εργαστήρια θα ξεκινήσουν το προσεχές φθινόπωρο, θα είναι ταχύρρυθμα και για ολιγομελείς ομάδες εκπαιδευόμενων. Οι εκπαιδευτές θα είναι γνωστοί Eλληνες κινηματογραφιστές και έμπειροι βοηθοί κάμερας με φιλμ. Ο επαγγελματικός εξοπλισμός που θα χρησιμοποιηθεί θα λαμβάνει υπόψη την πραγματική διαθεσιμότητα της ελληνικής αγοράς, αλλά και τη διεθνή πρακτική.

Για την καλύτερη οργάνωση της εκπαιδευτικής αυτής δράσης όμως, είναι αναγκαία η συλλογή προθέσεων συμμετοχής από τους ενδιαφερόμενους.

Οσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν την πρόθεσή σας για να συμμετάσχουν στο πρακτικό εργαστήριο του GSC, μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες και να συμπληρώσουν τη φόρμα πρόθεσης συμμετοχής εδώ.

film

Θυμηθείτε εδώ όλα όσα έγιναν στα βραβεία της Ενωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών για το 2024.