Φεστιβάλ / Βραβεία

Βραβείο GSC 2023: Στον Γιώργο Καρβέλα για το «Ησυχία 6-9» του Χρήστου Πασσαλή

στα 10

Η τελετή απονομής του βραβείου της Ενωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών (GSC) για την Καλύτερη Κινηματογράφηση Ταινίας Μεγάλου Μήκους 2023 ανέδειξε νικητή τον Γιώργο Καρβέλα.

Βραβείο GSC 2023: Στον Γιώργο Καρβέλα για το «Ησυχία 6-9» του Χρήστου Πασσαλή

«Οσοι καταφέρνουν να κάνουν ταινία στην Ελλάδα αξίζουν ένα βραβείο», είπε χαρακτηριστικά η Σίσσυ Τουμάση, οικοδέσποινα της τελετής απονομής του φετινού βραβείου της Ενωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών που έγινε στο θερινό Λαΐς τη Δευτέρα 12 Ιουνίου, πριν ο Πρόεδρος της Ενωσης, Γιώργος Φρέντζος ανακοινώσει τον φετινό νικητή.

Στην τελική λίστα των υποψήφιων συμμετείχαν 18 ταινίες, από τις οποίες οι 4 ήταν ντοκιμαντέρ και οι υπόλοιπες ταινίες μυθοπλασίας. Στην ψηφοφορία κλήθηκαν και συμμετείχαν τα Επίτιμα και τα Τακτικά Μέλη της Ενωσης για το διάστημα 21 έως και 31 Μαΐου.

Νικητής του GSC Award 2023 Καλύτερης Κινηματογράφησης Ταινίας Μεγάλου Μήκους αναδείχθηκε ο Γιώργος Καρβέλας για το «Ησυχία 6-9» του Χρήστου Πασσαλή.

Ο Γιώργος Καρβέλας είχε κερδίσει το ίδιο βραβείο και το 2021 για το «Digger» του Τζώρτζη Γρηγοράκη.

gsc Γιώργος Καρβέλας, Γιώργος Φρέντζος

gsc

Δείτε εδώ το βίντεο με τις υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο GSC:

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για την Ενωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών στο επίσημο site του GSC, αλλά και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook και το Instagram.