Buzz

To Broadway είναι έτοιμο για τη «Μέρα της Μαρμότας: Το Μιούζικαλ»

στα 10

H διάσημη ταινία του Χάρολντ Ρέιμις από το 1993 βρίσκει το δρόμο της για το Broadway.

To Broadway είναι έτοιμο για τη «Μέρα της Μαρμότας: Το Μιούζικαλ»

H ομάδα πίσω από το θεατρικό ανέβασμα της «Matilda», ο Τιμ Μίντσιν (μουσική), ο Μάθιου Γουόρκας (σκηνοθεσία), ο Πίτερ Ντάρλινγκ (χορογραφίες), ο Ρομπ Χάουελ (σκηνικά) και ο Ντάνι Ρούμπιν που είχε συνυπογράψει το σενάριο της ταινίας μαζί με τον Χάρολντ Ρέιμις στο λιμπρέτο, επωμίζονται τη μεταφορά της «Μέρας της Μαρμότας» στο Broadway, σηματοδοτώντας έτσι τη δεύτερη απόπειρα του παραγωγό Σκοτ Ρούντιν στο θέατρο μετά το επιτυχημένο «The Book of Mormon».

Ο Μάθιου Γουόρκας, σκηνοθέτης του υπέροχου «Pride», δηλώνει: «Ο Ντάνι, ο Τιμ και εγώ δουλεύουμε για το ανέβασμα ανεπίσημα εδώ και τρία χρόνια. Δεν είχαμε καν τα δικαιώματα από την Sony. Οταν είχαμε πια έτοιμο ένα πρώτο προσχέδιο και επτά τραγούδια, αποφασίσαμε να τους το δείξουμε.»

Διαβάστε ακόμη: Μπιλ Μάρεϊ: Θεούλης!

Groundhog Day 607

«Λάτρευα την ταινία από την εποχή που βγήκε στους κινηματογράφου. Και συνειδητοποιήσαμε ότι στη μορφή του μιούζικαλ, μπορείς να είσαι πιο κυριολεκτικός για τη μεταφορά του χρόνου που περνάει, την αίσθηση ότι είσαι παγιδευμένος ή για το γεγονός πως δεν έχεις αρκετό χρόνο για να γίνει η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου», συμπληρώνει ο Γουόρκας για την ιστορία του ναρκισιστή μετεωρολόγου που ζει ξανά και ξανά το ίδιο 24ώρο.

Ανάμεσα σε όσους προσπάθησαν στο παρελθόν να μεταφέρουν τη «Μέρα της Μαρμότας» στο θέατρο ήταν και ο Στίβεν Σοντχάιμ, πράγμα που έκανε τον Τιμ Μίντσιν να νιώθει περίεργα όταν ξεκίνησε να γράφει τα πρώτα τραγούδια για το έργο. Το σίγουρο είναι όπως δηλώνει ο ίδιος πως δεν θα υπάρχει ένα τραγούδι που θα επαναλαμβάνεται σε κάθε 24ωρο του ήρωα: «Η μουσική σε ένα μιούζικαλ αντανακλά τη συναισθηματική κατάσταση των χαρακτήρων. Ο Φιλ Κόνορς που ξυπνάει τη δεύτερη ημέρα δεν είναι ο ίδιος Φιλ Κόνορς της πρώτης ημέρας. Μόλις το συνειδητοποίησα αυτό, με απελευθέρωσε και με βοήθησε να γράψω πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους τραγούδια.»

Ενα γκεστ από τον Μπιλ Μάρεϊ μήπως θα ήταν εφικτό; Ευχαριστούμε!


Διαβάστε ακόμη: