Buzz

Πρώτες πληροφορίες από το «Gremlins 3» που (μάλλον) δεν θα δούμε ποτέ

στα 10

Ο σεναριογράφος της ταινίας Καρλ Ελσγουόρθ έδωσε μια πρώτη εικόνα για ένα σίκουελ που μάλλον θα έφερνε αρκετά στο κλίμα της πρώτης.

Πρώτες πληροφορίες από το «Gremlins 3» που (μάλλον) δεν θα δούμε ποτέ

Μια από τις πιο αγαπημένες ταινίες της δεκαετίας του ’80 ήταν και τα «Gremlins» σε σκηνοθεσία του Τζο Ντάντε, σενάριο του Κρις Κολόμπους και παραγωγή του Στίβεν Σπίλμπεργκ, με τα γλυκύτατα, αλλά και ταυτόχρονα επικίνδυνα, Mogwai να προκαλούν πανικό μια μικρή πόλη την περίοδο των Χριστουγέννων. Ακόμα και μετά το αρκετά διασκεδαστικό, camp και σε στιγμές περίεργο σίκουελ (αλήθεια ποιος μπορεί να ξεχάσει σκηνές με τον τρελό επιστήμονα του Κρίστοφερ Λι ή το drag show των Mogwai;), οι φανς αποζητούν ακόμα και σήμερα, 30 χρόνια μετά, και μια τρίτη ταινία.

Αν και υπήρχαν φήμες για ένα «Gremlins 3» εδώ και αρκετά χρόνια, η Warner Bros. αποφάσισε να κάνει αντ’ αυτού μια animated σειρά με τίτλο «Gremlins: Secrets of the Mogwai» η οποία θα κάνει πρεμιέρα στο HBO Max. Ομως η ανακοίνωση αυτή να έδινε ένα τέλος στις φήμες για μια ακόμα κινηματογραφική ταινία, ο σεναριογράφος Καρλ Ελσγουόρθ έριξε λάδι στην φωτιά μιλώντας για ένα εγκαταλελειμμένο σίκουελ που έγραψε ο ίδιος.

Διαβάστε ακόμα: Goonies never say die! Πολύ πιθανό να δούμε σύντομα ένα σίκουελ των «Goonies»

Gremlins 607

Μιλώντας στο Comingsoon.net ο Ελσγουόρθ, χωρίς να αναφέρει στοιχεία από την ιστορία, είπε πως ο Ζακ Γκάλιγκαν ανυπομονούσε να επιστρέψει στον ρόλο του Μπίλι και το πως η δυναμική του με τον Γκίζμο θα ήταν ισοδύναμη με εκείνη του Χαν Σόλο και του Τσιουμπάκα από το «Star Wars: H Δύναμη Ξυπνάει», ενώ η ατμόσφαιρά της θα έμοιαζε αρκετά με εκείνη της πρώτης.

«Θεωρήθηκε ως μια άμεση συνέχεια κυρίως ως προς την πρώτη ταινία – χωρίς να υποτιμούμε την δεύτερη σε καμία έννοια, αλλά την προσέγγισα ως μια ιστορία η οποία παραδίδει την φλόγα (σε μια άλλη γενιά) παραμένοντας στον τόνο της πρώτης ταινίας. Νομίζω πως αυτό με έκανε να πάρω την δουλειά: είπα “ναι, υπάρχει αρκετό χιούμορ στην ταινία, υποβοηθούμενο από το κλασσικό πλέον soundtrack του Τζέρι Γκόλντσμιθ, το οποίο μας κάνει να γελάσουμε, αλλά κυρίως είναι μια ταινία τρόμου. Προσπάθησα να διατηρήσω το χιούμορ, αλλά ταυτόχρονα, ξεκίνησα με το θεμέλιο πως είναι μια ταινία τρόμου, το οποίο με ενθουσίασε πραγματικά. Η τελευταία φορά που άγγιξα αυτό το σενάριο ήταν τρία χρόνια πριν. Ημουν αρκετά ενθουσιασμένο όταν το έκανα. Είχα την ευκαιρία να δουλέψω με τον Κρις [Κολόμπους] μου αγάπησα αρκετά την ιστορία που δημιουργήσαμε. Με εκνευρίζει που δεν πήρε το πράσινο φως και δεν έγινε ταινία. Τι μπορεί να ήταν και τι θα μπορούσε να γίνει.»