Buzz

Περιμένοντας τις Χρυσές Σφαίρες

στα 10

Την Κυριακή 5 Ιανουαρίου (ξημερώματα της Δευτέρας 6 Ιανουαρίου για την Ελλάδα), το Χόλιγουντ θα κάνει το πρώτο αληθινά μεγάλο πάρτι της σεζον.

Flix Team
Περιμένοντας τις Χρυσές Σφαίρες

Η 77η απονομή των βραβείων της Ενωσης των Ξένων Ανταποκριτών στο Χόλιγουντ - οι κατά κόσμον Χρυσές Σφαίρες - θα γίνει φέτος στο Beverly Hilton Hotel στο Μπέβερλι Χιλς, το βράδυ της Κυριακής 5 Ιανουαρίου (ξημερώματα Δευτέρας 6 Ιανουαρίου για την Ελλάδα), ορίζοντας το τέλος της προοσκαρικής περιόδους και την αρχή μια σύντομης οσκαρικής περιόδου που θα κορυφωθεί στις 13 Ιανουαρίου με την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων και θα ολοκληρωθεί στην 92η απονομή των βραβείων Οσκαρ στις 9 Φεβρουαρίου.

Οικοδεσπότης στις φετινές Χρυσές Σφαίρες για μια ακόμη - και τελευταία σύμφωνα με τον ίδιο- φορά θα είναι ο Ρίκι Τζερβέιζ.

«Για μια ακόμη φορά μου έκαναν μια πρόταση που δεν μπορώ να αρνηθώ, αλλά αυτή είναι η τελευταία φορά που το κάνω οπότε σας υπόσχομαι μια απολαυστική βραδιά». Ο ίδιος επίσης λέει ότι οι παραγωγοί της βραδιάς του έχουν δώσει την άδεια να πει ότι θέλει κι όπως θέλει, δίχως να κάνει πρόβες και με μοναδικό όρο να ενημερώσει τους δικηγόρους των Χρυσών Σφαιρών για το περιεχόμενο των αστείων του λίγο πριν βγει στη σκηνή. Ακούγεται όντως γεμάτο υποσχέσεις.

Δείτε ακόμη: Χρυσές Σφαίρες 2020: Οι Υποψηφιότητες

ricky

Οι παρουσιαστές των βραβείων που έχουν επιβεβαιωθεί είναι τόσοι πολλοί που θα ήταν ικανοί να γεμίσουν την αίθουσα με λάμψη ακόμη κι αν δεν υπήρχαν καν οι υποψήφιοι εκεί (αν και πολλοί είναι επίσης υποψήφιοι).

Αναμεσά τους οι Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Γκλεν Κλόουζ, Τζέισον Μομόα, Κρις Εβανς, Κέιτ Μπλάνσετ, Τζένιφερ Ανιστον, Γοθίλ Φέρελ, Μπραντ Πι, Γκούινεθ Πάλτροου, Σκάρλετ Τζοχάνσον, Μάργκο Ρόμπι, Ναόμι Γουότς, Ρις Γουίδερσπουν, Ρέιτσελ Βάις, ακόμη και οι Ελτον Τζον και Μπέρνι Τόπιν. Περισσότερα αστέρια κι από τον ουρανό όπως έλεγε το παλιό χολιγουντιανό κλισέ.

a beautiful day in the neighborhood 607

Ο Τομ Χανκς θα ανέβει στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο Σεσιλ Μπ. Ντεμίλ για την προσφορά του στο σινεμά, αλλά πιθανότατα θα ανέβει μια ακόμη φορά αφού είναι επίσης υποψήφιος για τον ρόλο του στο «A Beautiful Day in the Neighborhood».

Η Ελεν ΝτιΤζένερις θα παραλάβει κι εκείνη το δικό της τιμητικό βραβείο Κάρολ Μπερνέτ, για την προσφορά της στην τηλεόραση μέσα κι εκτός από την παρουσία της στην μικρή οθόνη.

Marriage Story Top 3 607 3

Το «Ιστορία Γάμου» του Νόα Μπόμπακ προηγείται στις υποψηφιότητες με έξι συνολικά. Ο «Ιρλανδός» του Μάρτιν Σκορσέζε και το «Κάποτε στο Χόλιγουντ» του Κουέντιν Ταραντίνο ακολουθούν με πέντε το καθένα. Το «Joker» του Τοντ Φίλιπς και το «The Two Popes» του Φερνάντο Μειρέλες έχουν από τέσσερις το καθένα. Δείτε εδώ όλες τις υποψηφιότητες συνολικά.

netflix 607

Το Netflix έγραψε ιστορία φέτος πλασάροντας τέσσερις από τις ταινίες του στις πεντάδες του καλύτερου φιλμ με τον «Ιρλανδό» του Μάρτιν Σκορσέζε, την «Ιστορία Γάμου» του Νόα Μπόμπακ και το «The Two Popes» του Φερνάντο Μειρέλες στην κατηγορία καλύτερου δραματικού φιλμ και το «Dolemite Is My Name» του Κρεγκ Μπρούερ σε αυτην της κωμωδίας ή μιούζικαλ.

Συνολικά η πλατφόρμα έχει φέτος 17 υποψηφιότητες στην κινηματογραφική κατηγορία υπερδιπλάσιες από το επόμενο στούντιο ή πλατφόρμα. Σημειωτέων ότι πέρσι είχε αντίστοιχα μόλις πέντε υποψηφιότητες.

Bong

Ο Κουέντιν Ταραντίνο κι ο Μπονγκ Τζουν-χο μετρούν φέτος από δύο υποψηφιότητες ο καθένας, τόοσ για την σκηνοθεσία όσο και για το σενάριο των «Κάποτε στο Χόλιγουντ» και «Παράσιτα» αντίστοιχα. Δύο υποψηφιότητες έχει και η Σύνθια Ερίβο για το «Harriet» τόσο στην κατηγορία Α γυναικείου ρόλου, όσο και στο τραγούδι. Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο από την άλλη, είναι υποψήφιος για τον «Ιρλανδό», αλλά όχι για την ερμηνεία του, αλλά μόνο για την παραγωγή της ταινίας.

Διαβάστε ακόμη: Η Μέριλ Στριπ - φυσικά - σπάει το δικό της ρεκόρ ως ο άνθρωπος με τις περισσότερες υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα

Chernobyl 607

Στις τηλεοπτικές κατηγορίες, τα «Chernobyl», «The Crown» και «Unbelievable» προηγουνται με τέσσερις υποψηφιότητες το καθένα ενώ ακολουθούν με τρεις το καθένα τα «Barry», «Big Little Lies», «Fleabag», «Fosse/Verdon», «The Kominsky Method», «The Morning Show», «Succession».

the morning show 607

Το «The Morning Show» σηματοδοτεί την πρώτη σειρά της Apple που βρίσκεται υποψήφια κι εκτός από την θέση της στην πεντάδα τις καλύτερης σειράς κέρδισε δύο ακόμη υποψηφιότητες για τις πρωταγωνίστριες του Τζένιφερ Ανιστον και Ρις Γουίδερσπουν.

golden globes 607

Ποιοι από τους υποψήφιους θα φύγουν από την αίθουσα με βραβείο και ποιοί με άδεια χέρια είναι κάτι που θα περιμένουμε να μάθουμε νωρίς το πρωί της Δευτέρας, σε μια βραδιά που αν πιστέψουμε τον Ρίκι Τζερβείζ θα είναι αναμφίβολα διασκεδαστική.

«Από την πρώτη φορά που ανέλαβα να κάνω την παρουσίαση σκέφτηκα αν θα έπρεπε να απευθυνθώ στους 200 προνομιούχους που βρίσκονται στην αίθουσα ή στα 200 εκατομμύρια θεατές που κάθονται στο σπίτι τους και δεν κερδίζουν κανένα βραβείο. Για μένα δεν υπάρχει καμία δεύτερη σκέψη. Θέλω να το κάνω ενδιαφέρον για τον θεατή, θέλω να απευθυνθώ στα outsider».

Διαβάστε ακόμη: Χρυσές Σφαίρες και γυναίκες σκηνοθέτες: Σχέσεις (στ)οργής