Φεστιβάλ / Βραβεία

Χρυσές Σφαίρες 2017: Θέλουμε ένα Χόλιγουντ που η Σοφία Βεργκάρα δε θα χρειάζεται να γίνεται αστείο του... κώλου

στα 10

Μία από τις πιο ατυχείς στιγμές της βραδιάς: να δηλώνεις καλλιτεχνική κοινότητα που αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα, αλλά ταυτόχρονα να γράφεις φτηνά αστεία που κοροϊδεύουν τους λατίνους ηθοποιούς σου.

Χρυσές Σφαίρες 2017: Θέλουμε ένα Χόλιγουντ που η Σοφία Βεργκάρα δε θα χρειάζεται να γίνεται αστείο του... κώλου

Η Σοφία Βεργκάρα έχει αποδείξει ότι είναι (για να μιλήσουμε τη γλώσσα των ατζέντηδων) «a good sport». Μία πανέμορφη λατίνα που κάνει καριέρα στο Χόλιγουντ αυτοσαρκαζόμενη σε εβδομαδίαια sitcom που δεν την πλασάρει μόνο για τις φονικές καμπύλες της, αλλά για τις φονικές ατάκες της. Ναι, θα γελάσουμε με το γεγονός ότι τα αγγλικά είναι η δεύτερη γλώσσα της στο «Modern Family», όπως και με το στερεότυπο ότι οι Κολομβιανές γυναίκες έχουν μεγαλώσει σε μαφιόζικο περιβάλλον.

Ομως το χιούμορ είναι ένα πολύ περίεργο πράγμα. Μία μικρή παραφωνία, μία ανισορροπία στο αστείο και γίνεται προσβλητικό, εύκολο, χυδαίο.

Χθες βράδυ, κατά τη διάρκεια της 74ης Απονομής των Χρυσών Σφαιρών, η Βεργκάρα κλήθηκε να παρουσιάσει τις τρεις (κόρες του Σιλβέστερ Σταλόνε) «Miss Golden Globes» και το κείμενο που της είχε γραφτεί την ήθελε να μπερδεύει την λέξη «annual» («ετήσια») παράδοση με το «anal» («πρωκτική»).

Δείτε κι εσείς: Χρυσές Σφαίρες 2017: Βλέπουμε ξανά και ξανά τον ευχαριστήριο λόγο της Μέριλ Στριπ

Sofia Vergara Golden Globes 607

Μία ταλαντούχα κωμικός έπρεπε να σταθεί εκεί, μπροστά σε όλους τους συναδέλφους της, και να ξαναγίνει παλιάτσος - «ναι εγώ είμαι η κουκλάρα γκόμενα που θα σας μιλήσω για κάτι πρωτικό, γιατί χαχα δεν ξέρω καλά αγγλικά».

Aλήθεια, Χόλιγουντ; Ο μόνος τρόπος να χρησιμοποιήσεις τη Βεργκάρα είναι με το να την κάνεις (όπως πολύ σωστά είπε κάποις στο twitter «the butt of the joke»; )

Αμέσως τα social media πήραν φωτιά. Υπήρξαν κάποιοι που ξαναέπεσαν στον υποκριτικό πουριτανισμό και στάθηκαν στη λέξη που προλόγιζε «τρεις κόρες ενός ηθοποιού, από τις οποίες η μία είναι ανήλικη».

Ευτυχώς, οι περισσότεροι μπήκαν στην ουσία του θέματος: σε μία βραδιά που η καλλιτεχνική κοινότητα του Χόλιγουντ στέκεται με πυγμή απέναντι στον Τραμπ, στηρίζοντας τη διαφορετικότητα στους κόλπους της, πρέπει να ρεζιλεύουμε μία λατίνα εκπρόσωπο της; Να καταφεύγουμε σε κάτι τόσο εύκολο και φτηνό;

Δείτε μερικές αντιδράσεις:

Vergara Golden Globes 607 1

Vergara Golden Globes 607 2

Vergara Golden Globes 607 3

Vergara Golden Globes 607 4

Vergara Golden Globes 607 5

Διαβάστε και δείτε ακόμη:

Διαβάστε και δείτε εδώ όλα όσα συνέβησαν στην 74η Απονομή των Χρυσών Σφαιρών - από τις πρώτες αφίξεις στο κόκκινο χαλί μέχρι και το τελευταιο βραβείο της βραδιάς