Buzz

Η Madonna εναντίον της οπλοκατοχής: δεν θα μείνει μάτι στεγνό

στα 10

Τι κι αν το νέο της άλμπουμ δεν πολυακούγεται; (Sorry guys and gals) Η Madonna πάντα ήξερε πώς να τραβά την προσοχή και τώρα το κάνει για τον περιορισμό των όπλων στην Αμερική.

Η Madonna εναντίον της οπλοκατοχής: δεν θα μείνει μάτι στεγνό

«Κάθε χρόνο, πάνω από 36.000 Αμερικανοί πέφτουν θύματα ένοπλης βίας και περίπου 100.000 ακόμη τραυματίζονται. Κανείς δεν είναι ασφαλής. Περιορισμός στην οπλοκατοχή. Τώρα.» Μάλιστα, Madonna, θα έλεγε κάθε λογικός άνθρωπος, ή κάθε χώρα της οποίας η οικονομία δεν καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από την οπλοβιομηχανία.

Τολμήστε να διαβάσετε κι αυτό: Truth or Dare? Οι ταινίες της Madonna από τη χειρότερη στην καλύτερη

Το νέο της single video, «God Control», σκηνοθετημένο από τον (συνεργάτη της ήδη από την εποχή του «Ray of Light»), Γιόνας Ακερλουντ, η Madonna, με δάκρυα στα μάτια, γράφει τους συγκινητικούς στίχους του τραγουδιού, ενώ το κλιπ διακόπτεται από πλάνα που αναπαριστούν την τραγική τρομοκρατική επίθεση στο κλαμπ Pulse, στο Ορλάντο, πριν δυο χρόνια, τον Ιούνιο του 2016, που άφησε 49 ανθρώπους νεκρούς και 53 τραυματίες.

madonna god control 607

Το video είναι καθηλωτικό όσο κι ο λόγος ύπαρξής του, η βία είναι σκληρή, βιωματική θα έλεγε κανείς και η Madonna σε μια από εκείνες τις στιγμές της όπου η αισθητική και το μήνυμα είναι τόσο πιο δυνατά από, μάλλον, το τραγούδι. Σε κάθε περίπτωση, όταν η Madonna κάνει πολιτική, το σύμπαν στέκεται κι ακούει. Ειδικά όταν εκφωνεί Αντζελα Ντέιβις: «Δεν θα ανέχομαι πια τα πράγματα που δεν μπορώ ν' αλλάξω. Θ' αλλάξω τα πράγματα που δεν ανέχομαι.» Δείτε το βίντεο παρακάτω.