Φεστιβάλ / Βραβεία

«Γλυκιά Συμμορία» ανοιχτού χώρου!

στα 10

Συνεχίζοντας τις προβολές του, το 2ο Athens Open Air Film festival προβάλλει απόψε μια από τις αληθινά αγαπημένες μας Ελληνικές ταινίες: τη «Γλυκιά Συμμορία» του Νίκου Νικολαϊδη, παρουσία συντελεστών της.

Flix Team
«Γλυκιά Συμμορία» ανοιχτού χώρου!

Το 2ο Athens Open Air Film festival έκανε πρεμιέρα πριν λίγες μέρες με το «Rock of Ages», και σήμερα συνεχίζει του με μια ταινία που έχει αποκτήσει μυθικό στάτους στο σύγχρονο Ελληνικό Σινεμά.

Η «Γλυκιά Συμμορία» του Νίκου Νικολαΐδη, είναι το ημερολόγιο της ζωής και του θανάτου μια ομάδας «ανήθικων» νέων, που έχουν φτάσει στο σημείο της «μη επιστροφής» και αναζητούν κάτι να πιστέψουν και να πεθάνουν γιʼ αυτό. Η συμπεριφορά τους τραβάει την προσοχή του Κράτους. Αρχίζει η διακριτική παρακολούθησή τους. Μια ομάδα μυστικών περικυκλώνει το σπίτι τους με επικεφαλής έναν άγνωστο ξανθό άνδρα... και περιμένει.

Είναι η ιστορία τεσσάρων φίλων που θα μπορούσαν να είναι γείτονές σας, που επέλεξαν συνειδητά να πεθάνουν πίσω από τις κλεμμένες καραμπίνες τους,φτύνοντας ένα σαρκαστικό χαμόγελο πάνω στο πρόσωπό σας. Η ταινία είναι μια μελέτη πάνω στο νέο πρόσωπο του παγκόσμιου φασισμού. Είναι μια ιστορία χαράς και τρυφερής αγάπης. Μια μουσική θανάτου, μια αποθέωση χρωμάτων, γλυκιάς βίας και ονείρου

Η προβολή θα γίνει απόψε στις 9 στο 21.00, με δωρεάν είσοδο, στο Αρχαιολογικό Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος (χάρτης) ένα χώρο πρασίνου πολύ κοντά στο κέντρο της Αθήνας που αξίζει να ανακαλύψετε.

Οσο για τις επόμενες προβολές του φεστιβάλ, στις 06 Ιουλίου επιστρέφει στο κέντρο της Αθήνας, με τον Γιάννη Παπαϊωάννου (ION) να ντύνει μουσικά, ζωντανά το φανταστικό ντοκιμαντέρ «The Great White Silence» στην πλατεία Αβησσυνίας, μεταφέροντάς μας, νοερά, σε παγωμένα, «φανταστικά» τοπία του Νοτίου Πόλου με μεθυσμένα ηχοτοπία και ηλεκτρισμένες μελωδίες!,

Στις 09 Ιουλίου θα προβληθεί μια κλασική ταινία του παγκόσμιου σινεμά με θέα την Ακρόπολη, στην είσοδο του θεάτρου Διονύσου, όπου ο «Young Frankenstein» του Μέλ Μπρουκς.

Για τη συνέχεια, 13 Ιουλίου, το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας, τρομοκρατεί τα Πετράλωνα με την προβολή του καλτ θρίλερ «Παρασκευή και 13» σε ένα πάρκο πάνω από την οδό Τρώων, ανάμεσα σε καλόγουστες φάρσες και ουρλιαχτά, ενώ στις 14 Ιουλίου, το φεστιβάλ γιορτάζει την εθνική επέτειο της Γαλλίας  μαζί με το Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας, προβάλλει τη «Μασσαλιώτιδα» του Ζαν Ρενουάρ στον υπέροχο κήπο του Νομισματικού Μουσείου.

Το πάρτι συνεχίζεται στις 17 Ιουλίου, όπου στο πλαίσιο πάλι του αφιερώματος «Καλοκαίρι στην Αττική», προβάλλονται οι «Ώρες Κοινής Ησυχίας», με την παρουσία συντελεστών της ταινίας, σε ένα όμορφο μέρος της Κυψέλης ή των Πατησίων -θα ανακοινωθεί σύντομα-, ενώ στις 18 Ιουλίου επιστροφή στο Λαΐς της Ταινιοθήκης της Ελλάδας για την πολυαναμενόμενη avant premiere του Ταυλανδέζικου «The Raid» του Γκάρεθ Έβανς, στο πιο εντυπωσιακό φιλμ δράσης που έχετε δει τελευταία!