Buzz

Γκλεν Κλόουζ. Υποψήφια και για όσκαρ τραγουδιού στο «Albert Nobbs»;

στα 10

Το τρέιλερ του «Albert Nobbs» αποκαλύπτει ελάχιστα πράγματα που δεν είχαμε δει ήδη σε ένα από τα κλιπ που είχαν κυκλοφορήσει. Εκτός ίσως από το τραγούδι που συνοδεύει τις εικόνες. Το ερμηνεύει η Σινίντ Ο'Κόνορ και ίσως χαρίσει στη Κλόουζ μια ακόμη υποψηφιότητα.

Γκλεν Κλόουζ. Υποψήφια και για όσκαρ τραγουδιού στο «Albert Nobbs»;
Ενας από τους δύο είναι γυναίκα. Και... στιχουργός

Με μουσική από τον Μπράιαν Μπερν που υπογράφει το score και στίχους από την ίδια την Γκλεν Κλόουζ, το τραγούδι μοιάζει όσο ονειρικό και πλούσιο σε συγκίνηση θα περίμενε κανείς από ένα χολιγουντιανό δράμα, αλλά (πείτε μας παράξενους) για κάποιο λόγο, μοιάζει απόλυτα αταίριαστο στις εικόνες της ταινίας του Ροντρίγκο Γκαρσία.

Ισως γιατί, το ύφος του φιλμ όπως το είχαμε μέχρι τώρα μετρήσει στα πρώτα αποσπάσματά, έμοιαζε λίγο πιο αιχμηρό από ένα απλό δράμα εποχής και καλοραμμένων κοστουμιών. Ακόμη κι έτσι όμως, η ερμηνεία της Σινίντ Ο'Κόνορ στο «Lay your Head Down», όπως είναι ο τίτλος του τραγουδιού, μοιάζει όσο εντυπωσιακή χρειάζεται για να κερδίσει την προσοχή -ειδικά των ψηφοφόρων της ακαδημίας.

Πράγμα που σημαίνει ότι στα επόμενα Οσκαρ, η Γκλεν Κλόουζ πιθανότατα θα είναι όχι μία, αλλά δυο φορές υποψήφια. Η μία για την ερμηνεία της στην ταινία, κάτι που μοιάζει ήδη με ένα σίγουρο στοίχημα και η άλλη για τους στίχους του «Lay your head Down».

Δείτε το τρέιλερ κι ακούστε το τραγούδι στο βίντεο που ακολουθεί