Buzz

«Girls Gone Wild»: η Σοφία Κόπολα και τα κορίτσια του «Beguiled» just wanna have fun!

στα 10

Στα παρασκήνια του «Beguiled» τα κορίτσια της Σοφία Κόπολα πάρταραν άγρια. Σχεδόν. Οσο ταίριαζε στη Βιρτζίνια του Εμφυλίου Πολέμου.

«Girls Gone Wild»: η Σοφία Κόπολα και τα κορίτσια του «Beguiled» just wanna have fun!

Mε μαγική, υπνωτική κινηματογράφηση, φεμινιστική διάθεση και δαιμονισμένο χιούμορ, η Σοφία Κόπολα επιχειρεί ένα απολαυστικό remake της ομώνυμου cult θρίλερ του Ντον Σίγκελ (1971), όπου στη Βιρτζίνια του Εμφυλίου Πολέμου ένας λοχίας των Βορείων (τότε τον έπαιζε ο Κλιντ Ιστγουντ και τώρα ο Κόλιν Φάρελ) βρίσκει αρχικά καταφύγιο σ' ένα παρθεναγωγείο, αλλά σταδιακά οι καταπιεσμένες γυναίκες τρελαίνονται από τον πόθο και τον ανταγωνισμό και... (δε θα σας το χαλάσουμε).

Το «Beguiled» («Η Αποπλάνηση»), που κάνει πρεμιέρα αρχές Ιουλίου και στις ελληνικές αίθουσες, έφυγε από το 70ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών κερδίζοντας το βραβείο σκηνοθεσίας για την κόρη του Φράνσις Φορντ Κόπολα, αν και η συνεύρεση του καστ της ήταν ένα από τα καλύτερα χαρτιά της ταινίας: οι Νικόλ Κίντμαν, Κίρστεν Ντανστ και Ελ Φάνινγκ παίζουν αθώα και σατανικά συνάμα, σε μία ταινία που στοχεύει ξεκάθαρα στην αποπλάνηση μας.

Διαβάστε την κριτική του Flix: «Beguiled»: Η Σοφία Κόπολα σε ένα πιο χειραφετημένο, αλλά λιγότερο αιχμηρό remake

girls gone wild 1860s 607 1

Πώς όμως η Κόπολα πέτυχε την ατμόσφαιρα του 1860; «Η Σοφία έδωσε μεγάλη έμφαση στις πρόβες» εξήγησε η Ελ Φάνινγκ στις Κάννες. «Εκλεισε ένα σπίτι στη Γαλλική Συνοικία της Νέας Ορλεάνης και μέναμε όλοι μαζί – όλες οι γυναίκες πρωταγωνίστριες. Το πρωί μάς έκαναν μάθημα Ιστορίας για τα συγκεκριμμένα χρόνια του Εμφυλίου, αλλά και Οικοκυρικών όπου μαθαίναμε να κεντάμε, να ράβουμε, να μπαλώνουμε, να περιποιούμαστε το μποστάνι του κήπου, να μαγειρεύουμε με τις συνθήκες της εποχής. Τα βράδια χορεύαμε - τόσο που νόμιζα ότι το σάπιο πάτωμα θα υποχωρούσε. Μας επέβλεπε και μας βαθμολογούσε η Νικόλ (σ.σ. Κίντμαν), παίρνοντας το ρόλο της διευθύντριας του οικοτροφείου. Η Σοφία ήθελε να περάσουμε αυτό το χρόνο μαζί. Να ξυπνάμε και να ετοιμάζουμε το πρωινό μας, σαν να είμαστε οι ηρωίδες μας, έτσι ώστε να δεθούμε στην οικογένεια της ταινίας. Αλλά και να μάθουμε σταδιακά ποιες ήταν οι απαιτήσεις για τις γυναίκες εκείνης της εποχής. Τι ήταν αποδεκτό και τι όχι...»

«Κάτι που μας έκανε εντύπωση, μία μικρή λεπτομέρεια που λέει πολλά, ήταν πώς πρέπει να κρατά μία κοπέλα τη φούστα της όταν περπατάει. Υπάρχουν βιβλία καλών τρόπων που εξηγούν, καθώς ήταν ανεπίτρεπτο να σηκωθεί ο ποδόγυρος και να φανούν οι αστραγάλοι μιας γυναίκας....»

Διαβάστε επίσης: Κάννες 2017: Ο Κόλιν Φάρελ ανάμεσα στη Νικόλ, την Ελ, την Κίρστεν και τη Σοφία στη συνέντευξη Τύπου του «The Beguiled»

girls gone wild 1860s 607

Παίρνοντας πάσα από αυτό το τελευταίο, τα κορίτσια στα διαλείμματα των γυρισμάτων έκαναν πλάκα: πώς θα ήταν ένα βίντεο αλά Girls Gone Wild (αν δεν ξέρετε περί τίνος πρόκειται κάντε μία έρευνα στο youtube για τα ξεσαλώματα των κολλεγιόπαιδων κατά τη διάρκεια των Spring Breaks κι όχι μόνο...) γυρισμένο στα 1860;

Ανέλαβε ο Τζέιμς Κόρντεν και μόνταρε το υλικό που τράβηξε η Κόπολα με το κινητό της από τα γυρίσματα.

Δείτε το:

.

Διαβάστε και δείτε ακόμα: