Φεστιβάλ / Βραβεία

Δεύτερος Χρυσός Φοίνικας Ταινίας Μικρού Μήκους για τον Διευθυντή Φωτογραφίας Γιώργο Βαλσαμή

στα 10

Μετά το «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς» του Βασίλη Κεκάτου το 2019, φέτος με το «I'm Afraid to Forget your Face» του Αιγύπτιου Σαμέχ Αλαά.

Δεύτερος Χρυσός Φοίνικας Ταινίας Μικρού Μήκους για τον Διευθυντή Φωτογραφίας Γιώργο Βαλσαμή

Ηταν το Μάιο του 2019 όταν ο Βασίλης Κεκάτος κέρδιζε τον πρώτο Χρυσό Φοίνικα Μικρού Μήκους Ταινίας στο Φεστιβάλ των Καννών με το «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς», το love story που φωτογράφισε ο Γιώργος Βαλσαμής, στενός συνεργάτης του σκηνοθέτη και ένα από τα πιο ανερχόμενα ονόματα στη Διεύθυνση Φωτογραφίας στη χώρα μας.

Φέτος, στο ειδικό τριήμερο Φεστιβάλ Καννών που οργανώθηκε για λίγες ημέρες με φυσικές προβολές στην γαλλική πόλη και στο οποίο έγινε κανονικά η προβολή των ταινιών μικρού μήκους που διαγωνίστηκαν για τα βραβεία του Φεστιβάλ (ανάμεσά τους και η ελληνική ταινία «Motorway 65» της Ευης Καλογηροπούλου), νικητής ανακηρύχθηκε το «I'm Afraid to Forget your Face» του Σαμέχ Αλαά, μια ταινία συμπαραγωγής Αιγύπτου, Γαλλίας, Κατάρ και Βελγίου σε σκηνοθεσία του Σαμέχ Αλαά και διεύθυνση φωτογραφίας του Γιώργου Βαλσαμή.

Θυμηθείτε κι αυτό: Κάννες 2019: Καμία απόσταση πλέον ανάμεσα στον Βασίλη Κεκάτο και τον ουρανό

I'm Afraid to Forget your Face

I'm Afraid to Forget your Face

Το «I'm Afraid to Forget your Face» αφηγείται την ιστορία του Ανταμ, ο οποίος μετά από 82 μέρες χωρισμού, ξεκινάει ένα επώδυνο ταξίδι για να συναντήσει αυτόν που αγαπάει, έτοιμος για τα πάντα.

I'm Afraid to Forget your Face Ο Σαμέχ Αλαά με τον Χρυσό Φοίνικα

Το «I'm Afraid to Forget your Face» δεν ήταν η μοναδική ταινία με την οποία συμμετείχε ο Γιώργος Βαλσαμής στο φετινό Φεστιβάλ Καννών. Η ταινία «The Last Ferry from Grass Island» από το Χονγκ Κονγκ συμμετείχε στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα της Cinefondation με σπουδαστικές ταινίες απ' όλον τον κόσμο.

Δείτε εδώ το teaser του «I'm Afraid to Forget your Face»:

Δείτε εδώ τον Σαμέχ Αλαά να μιλάει για την πορεία του μέχρι σήμερα και την ταινία από το Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν:

Ακολουθήστε τον Γιώργο Βαλσαμή στο λογαριασμό του στο Instagram.