Buzz

Γευτείτε πρώτοι το «Κοτόπουλο με Δαμάσκηνα»!

στα 10

H Seven Films και το Flix σας προσκαλούν να δείτε πρώτοι το «Κοτόπουλο με Δαμάσκηνα», την νέα ταινία των Μαρζάν Σατραπί και Βενσάν Παρονό («Περσέπολις») σε μία ξεχωριστή avant premiere που θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου, στον κινηματογράφο Ιντεάλ.

Flix Team
Γευτείτε πρώτοι το «Κοτόπουλο με Δαμάσκηνα»!

Μετά το «Περσέπολις», το δημιουργικό δίδυμο των Σατραπί - Παρονό συνεχίζει με μια ιστορία γεμάτη ανθρωπιά, μουσική, πολιτική άποψη και νοσταλγία.

Η ιστορία του Νασέρ Αλί ενός σπάνιου βιολιστή, που όταν κάποιος σπάει το βιολί του αποφασίζει να πεθάνει από θλίψη, ξετυλίγει τις τελευταίες οχτώ μέρες της ζωής του προς τα μπρος και ολόκληρο τον συναρπαστικό βίο του, και τον βίο των ανθρώπων γύρω του, προς τα πίσω.

Μεταφορά ενός ακόμη graphic novel της, γραμμένο κι αυτό από προσωπικά βιώματα και οικογενειακές αφηγήσεις, το «Poulet Aux Prunes» («Κοτόπουλο με Δαμάσκηνα») της Μαρζάν Σατραπί (συνσκηνοθετεί με τον Βενσάν Παρονό) μπορεί να είναι μια ταινία με ηθοποιούς, αλλά δεν παύει να είναι ξεκάθαρα, εμφανώς και περίτεχνα, «κατασκευασμένη».

Γυρισμένη όλη σε στούντιο, με τα εξωτερικά πλάνα να λαμβάνουν χώρα σε ζωγραφισμένα, υπέροχα τοπία, η ταινία δεν κρύβει την διάθεσή της να αφηγηθεί ένα παραμύθι, γεμάτο χιούμορ, γλύκα, μελαγχολία και τρυφερότητα.

Αν θέλετε να είστε από τους πρώτους που θα γευτούν αυτή την κινηματογραφική εμπειρία, στείλτε μας ένα e-mail στο win@flix.gr με την απαραίτητη ένδειξη «Κοτόπουλο με Δαμάσκηνα» και μπείτε στην κλήρωση για 20 διπλές προσκλήσεις για την avant-premiere της ταινίας που θα γίνει στον κινηματογράφο «Ιντεάλ» (Πανεπιστημίου 46), την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 14.00. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με e mail το Σάββατο (17/12) το βράδυ.

Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησαν η Μαρζάν Σατραπί κι ο Βενσάν Παρονό στο flix!