Buzz

Get up, get on up: κινηματογραφική βιογραφία για τον Τζέιμς Μπράουν με παραγωγό τον Μικ Τζάγκερ!

στα 10

Παραγωγός ξανά ο Μικ Τζάγκερ στο πρότζεκτ του μουσικού του μύθου. Θα έχει όμως και ... a little help from his friends! Ο Τέιτ Τέιλορ, σκηνοθέτης του «The Help» είναι ο επικρατέστερος για το πρότζεκτ.

Get up, get on up: κινηματογραφική βιογραφία για τον Τζέιμς Μπράουν με παραγωγό τον Μικ Τζάγκερ!

Ο Τέιτ Τέιλορ από άσημος ηθοποιός έγινε ο πιο πολυσυζητημένος σκηνοθέτης της προηγούμενης οσκαρικής σεζόν, φέρνοντας τις «Υπηρέτριές» του στα Οσκαρ. Τώρα, φαίνεται ότι τον απασχολεί πάλι ένα κομμάτι της μαύρης κουλτούρας, που έμεινε στην Ιστορία. Ο μύθος της σόουλ φανκ, Τζέιμς Μπράουν. Η κινηματογραφική βιογραφία του είναι όνειρο ζωής για τον παραγωγό τόσων και τόσων οσκαρικών ταινιών, Μπράιαν Γκρέιζερ, αλλά κι ενός «ερασιτέχνη» παραγωγού: του Μικ Τζάγκερ. Η ταινία λοιπόν θα είναι συμπαραγωγή ανάμεσα στις εταιρίες «Imagine Entertainment» και «Jagged Films».

Ο Τέιλορ δε θα υπογράφει το σενάριο αυτή τη φορά, αλλά το δύσκολο έργο έχουν αναλάβει οι Τζεζ και Τζον-Χένρι Μπάτεργουορθ («Fair Game»). Αυτό που λείπει τώρα είναι... ποιος θα ερμηνεύσει τον Τζέιμς Μπράουν. Οχι κι εύκολη επιλογή.

Το πρότζεκτ που βρίσκεται στα χαρτιά και τα όνειρα του Γκρέιζερ εδώ και δέκα χρόνια, θα επιχειρήσει να διηγηθεί την ανέλιξη του νεαρού Μπράουν από τη φτώχεια και την βία των γκέτο στον μοναδικό Νονό της Σόουλ, ο οποίος με την 6 δεκαετιών καριέρα του άλλαξε τη ρότα της μουσικής. Στα πρώτα βήματα της ιδέας, ο Γκρέιζερ είχε αναζητήσει την συμμετοχή του ίδιου του Τζέιμς Μπράουν, ο οποίος και συνεργάστηκε μέχρι το θάνατό του το 2006. Φαίνεται όμως ότι η ωστική δύναμη των Rolling Stones ήταν απαραίτητη για να κάνουν το Χόλιγουντ να ενδιαφερθεί και να υλοποιήσει την ιδέα.

«Είναι μεγάλη τιμή να στηρίξω ένα πρότζεκτ τόσο πλούσιο, όσο η ιστορία του θρύλου Τζέιμς Μπράουν» δήλωσε ο Μικ Τζάγκερ. Ηταν ένας μαγικός μουσικός performer, με μία τόσο συναρπαστική ζωή...»

Το μεγαλύτερο όμως ερώτημα παραμένει: ποιος μπορεί να ενσαρκώσει την μοναδική προσωπικότητα και την αεικίνητη ενέργεια του Τζέιμς Μπράουν; Περιμένουμε τις ιδέες σας. Κι όχι η Μέριλ Στριπ δεν μετράει!

Θυμηθείτε την αποκλειστική συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο σκηνοθέτης του «The Help» Τέιτ Τέιλορ στο Flix εδώ.