Buzz

A girl has a name: To «Game of Thrones» εμπνέει τους Βρετανούς για… ονόματα μωρών

στα 10

Οταν η σύγχρονη ποπ κουλτούρα πρωτοστατεί στις τάσεις για μοδάτα βαφτίσια.

A girl has a name: To «Game of Thrones» εμπνέει τους Βρετανούς για… ονόματα μωρών

Ξέραμε ότι το «Game of Thrones» έχει αφήσει ήδη ανεξίτηλο το στίγμα του στη σύγχρονη ποπ κουλτούρα. Αυτό που δεν γνωρίζαμε μέχρι τώρα είναι ότι αποτελεί και πηγή έμπνευσης (τουλάχιστον στη Βρετανία) για τα ονόματα που οι Αγγλοι επιλέγουν να δώσουν στα παιδιά τους.

Σύμφωνα με αναφορά του BBC, ούτε ένα ούτε δύο αλλά 343 κορίτσια απέκτησαν το όνομα Αρια μέσα στο 2017, αντλώντας έμπνευση (που ελπίζουμε ότι θα εξαντληθεί στο όνομα) από τη νεαρή εκδικήτρια που υποδύεται η Μέισι Γουίλιαμς στο «Game of Thrones».

Διαβάστε ακόμη: Αυτές είναι οι πρώτες εικόνες από το μεγάλο φινάλε του «Game of Thrones»

Star Wars 607

Star Wars 607

Και η made in Westeros ονοματοποιία δεν σταμάτα εδώ: σύμφωνα με την ίδια αναφορά, 73 νεογέννητα κορίτσια λέγονται πλέον Καλίσι και 11 αγόρια Τίριον, ενώ μέσα στην προηγούμενη χρονιά περισσότερα κορίτσια από ποτέ απέκτησαν στη Βρετανία το όνομα Σάνσα.

Το «Game of Thrones», ωστόσο, δεν είναι το μόνο δείγμα σύγχρονης ποπ κουλτούρας που προσφέρει απλόχερα ιδέες για βαφτίσια. Επτα κορίτσια πήραν το όνομά τους από την πριγκίπισσα Μοάνα της Disney, ενώ τρελή πέραση είχαν και οι χαρακτήρες από τις πρόσφατες περιπέτειες του «Πολέμου των Αστρων»: 149 κορίτσια πήραν το όνομα Λέια από τον χαρακτήρα της Κάρι Φίσερ, 21 δανείστηκαν το όνομά τους από τη νεαρή ηρωίδα Ρέι, ενώ 70 τολμηροί γονείς αποφάσισαν να ονομάσουν το βλαστάρι τους Κάιλο από τον χαρακτήρα του «κακού» που ερμηνεύει ο Ανταμ Ντράιβερ.

Διαβάστε ακόμη