Industry

Κι όμως... η «Φόνισσα» της Εύας Νάθενα είναι η επίσημη υποβολή της Ελλάδας στα Οσκαρ

στα 10

Με δήλωσή του, ο Υπουργός Πολιτισμού ανακοινώνει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της επιτροπής για την επίσημη υποβολή της Ελλάδας στα Οσκαρ, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη καχυποψία για μεθοδεύσεις.

Κι όμως... η «Φόνισσα» της Εύας Νάθενα είναι η επίσημη υποβολή της Ελλάδας στα Οσκαρ

Ας δούμε λίγο τα τελευταία γεγονότα που αφορούν το μεγάλο φιάσκο της υπόθεσης «Επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού για την επιλογή της ταινίας που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα Οσκαρ».

Την Δευτέρα ανακοινώθηκε η συγκρότηση της επιτροπής για την επιλογή της ταινίας που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα Οσκαρ του 2025 - με δύο νέα μέλη στη θέση αυτών που είχαν παραιτηθεί, τον διευθυντή φωτογραφίας Αναστάσιο Μίχο και τον μουσικό, συνθέτη και διευθυντή ορχήστρας Νίκο Πλατύραχο.

Και κάπως έτσι το Υπουργείο είχε ησυχάσει πως αυτή η πλήρης πλέον επιτροπή θα αποφασίσει να στείλει τη «Φόνισσα» στα Οσκαρ, αφού η ταινία της Εύας Νάθενα παρέμενε και η μόνη που βρίσκεται σε διαδικασία επιλογής. Ολες οι υπόλοιπες (περισσότερες από 20) είχαν αποσυρθεί σε πρότερη φάση της εν λόγω τραγελαφικής ιστορίας.

Μόνο λίγα 24ωρα μετά από τη συγκρότηση αυτής της νέας επιτροπής, παραιτήθηκε ο Αναστάσιος Μίχος και λίγο αργότερα και ο Νίκος Πλατύραχος και οι δύο, αντιλαμβανόμενοι τη θέση τους σε μια επιτροπή που βρίσκεται στο επίκεντρο ενός φιάσκου.

Ξαφνικά, ωστόσο, σήμερα Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024, με δήλωση του ίδιου του Υφυπουργού Ιάσονα Φωτήλα μαθαίνουμε το εξής (διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση):


Αθήνα, 12 Σεπτεμβρίου 2024

Δήλωση του Υφυπουργού Πολιτισμού, Ιάσονα Φωτήλα, για τη συνεδρίαση της Επιτροπής και την επιλογή της Ελληνικής Υποψηφιότητας για τα Βραβεία OSCAR

Συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου 2024 η Επιτροπή Επιλογής της ελληνικής ταινίας που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας κατά τη διαγωνιστική διαδικασία των βραβείων OSCAR.

Στην διαδικασία συμμετείχαν 6 μέλη της επιτροπής και αφού διαπιστώθηκε η απαρτία τα μέλη ενέκριναν τη συμμετοχή στη διαδικασία των OSCAR, της ταινίας Η Φόνισσα, της Εύας Νάθενα, κρίνοντας ότι πληροί τις προϋποθέσεις για μια δυναμική παρουσία.

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου ακολούθησαν οι παραιτήσεις των κ.κ. Αν. Μίχου και Ν. Πλατύραχου, τους οποίους και ευχαριστούμε για την συμμετοχή τους.


Δύο τα τινά: κάποιος από τους δύο, τον Αναστάσιο Μίχο και τον Νίκο Πλατύραχο βρέθηκε στην ψηφοφορία (εξ ου και ο αριθμός 6 της απαρτίας) και ψήφισε πριν παραιτηθεί. Αντίστοιχα ένας από τους δύο δεν βρέθηκε στην ψηφοφορία.

Ή μπορεί να συμβαίνει και κάτι άλλο που πλέον δεν έχουμε καν όρεξη να υποθέσουμε.

Σημασία έχει να γίνει γνωστό, αφού θα ήταν καλό να υπήρχε, ακόμη και σε αυτό το σημείο το τόσο τραγικό, μια κάποιου είδους διαφάνεια.

Διαβάστε ακόμη: Ολες οι ερωτήσεις που δεν απαντάει το Υπουργείο Πολιτισμού γύρω από το φιάσκο με την επιτροπή των Οσκαρ