Buzz

Flix Week Top-10: τα δέκα σημαντικότερα νέα της εβδομάδας που πέρασε

στα 10

Σε μια λίστα με 10 hot κινηματογραφικές ειδήσεις, όλα όσα σημάδεψαν την οσκαρική εβδομάδα που μας πέρασε.

Flix Team
Flix Week Top-10: τα δέκα σημαντικότερα νέα της εβδομάδας που πέρασε
(Illustration: Φιλ Ντίσλεϊ)

Η εβδομάδα ξεκίνησε με την απονομή των Χρυσών Σφαιρών και μονοπωλήθηκε φυσικά από την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τα φετινά Οσκαρ.

Overdose, δηλαδή, από κόκκινα χαλιά, δηλώσεις βραβευμένων και χαμένων, γκρίνιες για όσους δεν μπήκαν στην οσκαρική κούρσα και για όσους κατάφεραν να επικρατήσουν με την ευκολία του φαβορί. Κι όλα αυτά σε ένα Χόλιγουντ που μέσα από τα πιο μεγάλα του βραβεία προσπαθεί να βρει την πολιτική του φωνή, να διαμαρτυρηθεί για τη θέση των γυναικών, των μειονοτήτων και να επανεφεύρει - αν τα καταφέρει - την ίδια του την ιστορία.

golden globes 2015 boyhood 607 H ομάδα του «Boyhood» στις Χρυσές Σφαίρες

Οι Χρυσές Σφαίρες έδωσαν το προβάδισμα στο «Boyhood», δήλωσαν «Je Suis Charlie», τίμησαν τον Τζορτζ Κλούνεϊ που με τη σειρά του τίμησε την Αμάλ Αλαμουντίν και αμέσως ξεχάστηκαν, όταν οι υποψηφιότητες των Οσκαρ άφησαν απ' έξω το «The Lego Movie», έκαναν έξαλλο τον Σπάικ Λι για την κυριαρχία των λευκών σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες και δεν προτίμησαν Τζένιφερ Ανιστον για τον Α' Γυναικείο Ρόλο.

Transformers: Age of Extinction 607

Είναι αυτές οι χειρότερες ταινίες της χρονιάς; / Οπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, κυκλοφόρησαν οι υποψηφιότητες για τα «Χρυσά Βατόμουρα» που φέτος χτυπάνε κάτω από τη μέση τους «Transformers» αλλά δίνουν και μια ευκαιρία άφεσης αμαρτιών στον Μπεν Αφλεκ.

Διαβάστε αναλυτικά τις υποψηφιότητες: Χρυσά Βατόμουρα 2015: Μην μας στεναχωρείτε τους «Transformers»

Eddie Redmayne 607

Γνωρίζοντας τον Εντι Ρεντμέιν / Φαβορί για το Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για τo «The Theory of Everything», ο Εντι Ρεντμέιν δίνει τη συνέντευξη της εβδομάδας στην Τζένιφερ Λόρενς για λογαριασμό του περιοδικού Interview και φωτογραφίζεται ως ένας αυθεντικός ροκ σταρ!

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο και δείτε τις φωτογραφίες: Ο ιδιοφυής κύριος Εντι Ρεντμέιν αποκαλύπτεται!

Avengers: Age of Ultron 607

*Avengers: Age of Ultron Alert! * / Νέο, πιο εντυπωσιακό και πιο... υπαρξιακό τρέιλερ για το «Avengers: Age of Ultron» του Τζος Γουίντον, ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στην απόλυτη υπερηρωική ταινία που περιμένουμε σαν τρελοί.

Δείτε εδώ το τρέιλερ: Το κακό βρίσκεται μέσα μας. Το νέο τρέιλερ του «Avengers: Age of Ultron» είναι… υπαρξιακό

2001: A Space Odyssey 607

To «2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος κατά τον Στίβεν Σόντερμπεργκ / Επειδή έχει πολύ ελεύθερο χρόνο, ο Στίβεν Σόντερμπεργκ «κόβει και ράβει» από την αρχή το «2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος» παραδίνοντας τη δική του, κατά 50 λεπτά πιο σύντομη, εκδοχή του αριστουργήματος του Στάνλεϊ Κιούμπρικ.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο: O Στίβεν Σόντερμπεργκ μοντάρει ξανά το «2001 Η Οδύσσεια του Διαστήματος»

Meryl Streep 607

Οι 19 υποψηφιότητες για Οσκαρ της Μέριλ Στριπ / Σπάζοντας το δικό της ρεκόρ, η Μέριλ Στριπ φτάνει με τη φετινή της υποψηφιότητα για Οσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου για τα «Μυστικά του Δάσους» τις 19 υποψηφιότητες, τις περισσότερες που είχε ποτέ ηθοποιός στην ιστορία του θεσμού. Μια προς μια θυμόμαστε τις χρυσές στιγμές της μεγάλης κυρίας του σινεμά.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο: Oscars 2015: Ετσι έφτασε η Μέριλ Στριπ στην 19η υποψηφιότητα της καριέρας της

the water diviner3 607

Ο Ράσελ Κρόου τα βάζει με τους Ελληνες της Αυστραλίας / Φαίνεται πώς ο Ράσελ Κρόου δεν προκάλεσε το μένος μόνο των γυναικών στο Χόλιγουντ με τις δηλώσεις του περί μεσήλικων γυναικείων ρόλων αλλά τώρα ήρθε και η σειρά των Ελλήνων. Τουλάχιστον των Ελλήνων της Αυστραλίας, με αφορμή το σκηνοθετικό του ντεμπούτο «The Water Diviner», το οποίο επιστρέφει στα γεγονότα της Καλλίπολης και παρουσιάζει τον ελληνικό στρατό ως «Satan's Army».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο: Οι Ελληνες της Αυστραλίας εναντίον Ράσελ Κρόου

x files 1 607

Το Fox θέλει έναν ακόμα κύκλο «X-Files» / Ο διευθυντής του καναλιού Fox, Γκάρι Νιούμαν, επιβεβαίωσε ότι ενδιαφέρονται για την αναβίωση της σειράς και, όχι, δεν πρόκειται μόνο για σκέψη: έχουν ήδη μιλήσει στο πρωταγωνιστικό δίδυμο των Ντέιβιντ Ντουκόβνι και Τζίλιαν Αντερσον, αλλά και το δημιουργό της σειράς Κρις Κάρτερ. Οπότε τα όνειρα των φανατικών της σειράς για μια νέα ταινία μπορεί να έχουν ναυαγήσει, αλλά ένας ακόμη κύκλος του «X-Files» είναι ό,τι δεν μπορούσαν ποτέ να φανταστούν.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο: The truth is still out there: το Fox θέλει έναν ακόμα κύκλο «X-Files»

Αρκαδία χαίρε 607

H επιστροφή του Φίλιππου Κουτσαφτή / 15 χρόνια μετά την «Αγέλαστο Πέτρα», ο Φίλιππος Κουτσαφτής επισκέπτεται μετά την Ελευσίνα έναν ακόμη φορτισμένο ιστορικά και συναισθηματικά, τόπο σε ένα ήδη πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο: «Αρκαδία Χαίρε»: Ο Φίλιππος Κουτσαφτής επιστρέφει με ένα νέο ντοκιμαντέρ