Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 11 Μαΐου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 11 Μαΐου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Vanilla Sky 607

Vanilla Sky του Κάμερον Κρόου

Ο Ντέιβιντ, ένας επιχειρηματίας playboy, ερωτεύεται τη Σοφία, προκαλώντας τη ζήλια μιας περιστασιακής ερωμένης του, η οποία αποπειράται να αυτοκτονήσει παρασέρνοντας κι εκείνον στο θάνατο. Ο Ντέιβιντ επιζεί αλλά με παραμορφωμένο πρόσωπο, κατηγορείται για έγκλημα, ενώ περίεργα συμβάντα τον κάνουν να αμφιβάλλει αν όσα ζει είναι όνειρο ή πραγματικότητα. Ριμέικ της ομότιτλης ισπανικής ταινίας του Αλεχάντρο Αμενάμπαρ με τον Τομ Κρουζ, την Πενέλοπε Κρουζ και την Κάμερον Ντιάζ.


Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο OPEN

τελευταίο ταξίδι

Τελευταίο Ταξίδι του Αρη Χατζηστεφάνου

Εξήντα πέντε χρόνια μετά το θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη το ντοκιμαντέρ ακολουθεί τα βήματα του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα σε δυο ταξίδια, που πραγματοποίησε στην Ιαπωνία πριν και μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και τα οποία καθόρισαν τη σκέψη του και τελικά στοίχισαν τη ζωή του. Οι εικόνες από τη σύγχρονη και την παλιά Ιαπωνία εμπλουτίζονται με anime, video games και ιαπωνικά manga.

Ο Αρης Χατζηστεφάνου ξεπερνά τον εαυτό του, χρησιμοποιώντας κείμενο του Καζαντζάκη, αφήγηση των Γιάννη Αγγελάκα και Ολιας Λαζαρίδου και ποπ εικόνες της σύγχρονης Ιαπωνίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Το ντοκιμαντέρ θα είναι διαθέσιμο για ενοικίαση στο ελληνικό κοινό μέχρι το τέλος Μάϊου

Spinning Man 607

Βασικός Υποπτος (Spinning Man) του Σάιμον Κάιζερ

Βασισμένη στο βιβλίο του Τζορτζ Χαράρ και ακολουθώντας πιστά την Βίβλο των αστυνομικών θρίλερ της δεκαετίας του 1990, η ταινία ακολουθεί τον σύζυγο, πατέρα δύο παιδιών και καθηγητή φιλοσοφίας, Εβαν Μπερτς (Γκάι Πιρς), όταν καταλήγει ύποπτος για την μυστηριώδη εξαφάνιση μιας νεαρής φοιτήτριας. Αν και ο ίδιος θεωρεί ότι έχει ακλόνητο άλλοθι, το «ανάρμοστο» παρελθόν του αλλά και η αμφισβήτηση της ακρίβειας των αναμνήσεών του πρόκειται να περιπλέξουν την επίλυση του μυστηρίου, γεγονός που πρόκειται να επαναφέρει στην επιφάνεια την συζυγική του κρίση αλλά και την σχέση (;) που είχε πρόσφατα με μία ακόμα φοιτήτρια.

Γκάι Πιρς, Μίνι Ντράιβερ και Πιρς Μπρόσναν πρωταγωνιστούν σε ένα αισθητικά γνώριμο θρίλερ ανατροπών, το οποίο όμως ατυχώς δεν καταφέρνει ποτέ να επιδείξει την ισχύ που υπόσχεται η ιστορία του. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.45 στον Alpha

Leonardo Di Caprio The Revenant 607 2

Η Επιστροφή (The Revenant), του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου

Σε μια αποστολή στην άγρια φύση της Αμερικής, ο θρυλικός εξερευνητής Χιου Γκλας δέχεται επίθεση από μια αρκούδα και εγκαταλείπεται από τα μέλη της ομάδας του, οι οποίοι τον θεωρούν νεκρό. Προσπαθώντας να επιβιώσει, ο Γκλας υπομένει τις αφάνταστες δυσκολίες, καθώς και την προδοσία του έμπιστου ανθρώπου του, Τζον Φιτζέραλντ. Με οδηγό του την δύναμη της θέλησης και την αγάπη για την οικογένειά του, ο Γκλας πρέπει να αντέξει τον βαρύ χειμώνα σε μια ανελέητη προσπάθεια να ζήσει και να βρει λύτρωση.

Σινεμά με τόλμη και όραμα με ποιήση και βία. Οχι δίχως ατέλειες, μα που δεν σου αφήνει άλλη επιλογή από το να του υποκλιθείς. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.30 στο Open

Ford v Ferrari

Κόντρα σε Ολα (Le Mans '66) του Τζέιμς Μάνγκολντ

Αμερική, αρχές δεκαετίας του '60. Ο εγγονός του ιδρυτή της Ford, ο Χένρι Φορντ ο 2ος, επιχειρεί ένα άνοιγμα στην ευρωπαϊκή αγορά. Μία προσπάθειά του να αγοράσει τη Ferrari οδηγεί σε προδοσία σε όφελος ανταγωνιστή του και τότε εκείνος ορκίζεται να τιμωρήσει τον Ενζο Φεράρι, κερδίζοντάς τον στο δικό του γήπεδο: τον διάσημο ετήσιο αγώνα 24 ωρών του Λε Μαν στη Γαλλία. Για να γίνει κάτι τέτοιο, φυσικά, η Ford δεν πρέπει απλώς να κατασκευάσει ένα υπερσύγχρονο αγωνιστικό αυτοκίνητο. Αλλά να εφεύρει και να κατέβει στους αγώνες με κάτι καλύτερο από τα δοκιμασμένα, με παράδοση χρόνων, τεχνολογικά άρτια, αγωνιστικά μοντέλα της Ferrari. Ολο αυτό είναι αδιανόητο. Μόνο ένας τρελός θα το επιχειρούσε. Στην περίπτωσή μας, δύο τρελοί. Ο Τεξανός Κάρολ Σέλμπι, πρώην οδηγός Formula 1 και νυν φιλόδοξος σχεδιαστής αυτοκινήτων κι ο Βρετανός μηχανικός και επαγγελματίας οδηγός Κεν Μάιλς - γνωστός τόσο για τον οξύθυμο χαρακτήρα του, όσο και για το πείσμα, το ένστικτο και το ασυναγώνιστο του ταλέντο στο τιμόνι. Μαζί, κατασκευάζουν το GT40, το μεγάλο στοίχημα της Ford, όμως τίποτα δεν έγινε απλά κι εύκολα. Η προετοιμασία, οι αποτυχίες, η επιμονή, το ρίσκο τεστάρουν τη βαθιά φιλία των δύο αντρών και συγκρούονται με το κυνικό πρόσωπο της αμερικανικής επχειρηματικότητας (τον Φορντ τζούνιορ δεν τον ενδιαφέρει το όραμα, αλλά η μπίζνα). Ολοι όμως καταλήγουν στον ίδιο κοινό προορισμό: το σημείο εκκίνησης του Le Mans 66, ενός αγώνα που έγραψε ιστορία.

Επιτέλους: ένα δείγμα απολαυστικού, παραδοσιακού σινεμά. Η «μεσαία» ταινία που λείπει τόσο στην εποχή μας. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.40 στο Cosmote Cinema 1

φτηνά τσιγάρα main

Φτηνά Τσιγάρα του Ρένου Χαραλαμπίδη

Τέσσερις χρεοκοπημένοι νεκροθάφτες οργανώνουν την αρπαχτή, που θα τους δώσει την ευκαιρία να αλλάξουν τη ζωή τους εγκαταλείποντας το επάγγελμα - που αρχικά ξεκίνησαν σαν προσωρινή βιοποριστική λύση, αλλά έμειναν σε αυτό μία ζωή. Πραγματοποιούν, με την υπόσχεση μεγάλης αμοιβής, την τελευταία επιθυμία αποθανόντα Έλληνα της αλλοδαπής, που είναι να τον πάνε για ταφή από την Αθήνα σε κάποιο χωριό της Βοιωτίας, με τα πόδια. Αυτή η παράξενη τελευταία επιθυμία, θα οδηγήσει σε μια οδύσσεια, που θα μετατραπεί σε ένα απροσδόκητο ταξίδι αυτογνωσίας...

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο viva.gr


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.