Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 11 Μαρτίου

στα 10

Το Flix προτείνει τι να δείτε σήμερα στο σπίτι.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 11 Μαρτίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς


notturno 607

«Νυχτερινό» («Notturno») του Τζιανφράνκο Ρόζι

Η νέα ταινία μιας από τις πιο ξεχωριστές φωνές του σύγχρονου ντοκιμαντέρ («Fuocoammare»), διεισδύει εκεί όπου η τυραννία, οι εισβολές και η τρομοκρατία θρέφουν η μία την άλλη, σ’ έναν φαύλο κύκλο βίας και καταστροφής. Γυρισμένη την τελευταία τριετία στα σύνορα Ιράκ, Κουρδιστάν, Συρίας και Λιβάνου, η ταινία ανακαλύπτει με συνταρακτικό τρόπο την καθηλωτική ομορφιά της ανθρωπότητας που ξυπνά κάθε μέρα σε μια ατελείωτη νύχτα. Βραβευμένο στο τελευταίο Φεστιβάλ Βενετίας, το ντοκιμαντέρ οδεύει ολοταχώς προς τα Οσκαρ.

Η ταινία προβάλλεται στο 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που γίνεται online έως τις 14 Μαρτίου

the international 607

«The International» του Τομ Τίκβερ

Ενας πράκτορας της Ιντερπολ αποφασίζει να αποκαλύψει δημόσια το ρόλο ενός χρηματιστηριακού κολοσσού σ' ένα διεθνές κύκλωμα εμπορίου όπλων. Ο Τομ Τίκβερ, πολυσχιδής έτσι κι αλλιώς, δοκιμάζει το θρίλερ δράσης με... passable αποτελέσματα. Ωστόσο το φιλμ, με πρωταγωνιστές τους Κλάιβ Οουεν, Ναόμι Γουατς και Αρμιν Μιούλερ-Σταλ, προσφέρεται για εκτόνωση/χαλάρωση στο σπίτι.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Σκάι

The Whistlers 607

«Οι Σφυριχτές» («La Gomera») του Κορνέλιου Πορομπόιου

Ο Κρίστι είναι ένας βρώμικος αστυνομικός από το Βουκουρέστι, που ζει με το βάρος της καταπιεστικής μητέρας του και μπόλικων χιλιάδων ευρώ κρυμμένων στο στρώμα. Προκειμένου να «ξεπλύνει» τον μαφιόζο που τον προστατεύει και πληρώνει, ο Κρίστι πρέπει να μάθει τη silbo, τη γλώσσα των ιθαγενών των Καναρίων, έναν κώδικα σφυριγμάτων, γιατί αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος, τουλάχιστον για το χαριτωμένο εύρημα της ταινίας, ώστε ο Κρίστι και τα πρωτοπαλίκαρα του Ζολτ να συνεννοούνται χωρίς να τους καταλάβει η αστυνομία. Το κόλπο θα περιπλέξει, φυσικά, η ύπαρξη της Γκίλντα (όνομα και πράγμα, η Κατρινέλ Μάρλον σε πείθει ότι δεν υπάρχει ομορφότερη γυναίκα από εκείνη στη γη), μια femme fatale χωρίς φραγμούς και χωρίς καλοσύνη. Οχι μακριά από το πνεύμα του «Αστυνομία, Ταυτότητα», ο Ρουμάνος Κορνέλιο Πορουμπόιου κάνει ένα κωμικό νουάρ που, αν ήταν αμερικανικό, θα ήταν κι εμπορικό. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.05 στο Nova Cinema 1 HD

the scenic route 607

«The Scenic Route» του Μαρκ Ραπαπόρτ

Σε ένα εστιατόριο μια μέρα, η Εστέλ παρατηρεί έναν άνδρα, τον Πολ, ο οποίος φαίνεται να της δίνει μεγαλύτερη προσοχή παρά στη γυναίκα του. Αργότερα πέφτει πάνω του ξανά. Εχει διαπραχθεί μια δολοφονία, η οποία τους φέρνει πιο κοντά. Οταν η αδερφή της, η Λένα αρχίζει να σαγηνεύει τους άντρες και να τους φέρνει σπίτι, ο Πολ είναι ένας από αυτούς. Οπως σε όλες τις ταινίες του, έτσι κι εδώ αφορά συναισθηματικές σχέσεις και αιμομιξίας. Οι ταινίες του Ραπαπόρτ έχουν συχνά επιρροές από την όπερα καθώς ο ίδιος προσελκύεται από τη μουσική, τη δραματική δομή και τη συναισθηματική ίντριγκα.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση προς 4,5 ευρώ, από το φεστιβάλ του Rotterdam στο πλαίσιο του αφιερώματος IFFR Unleashed: 50/50 που επιλέγει πενήντα ταινίες, μία από κάθε διοργάνωση του φεστιβάλ.

Οταν ο Βάγκνερ Συνάντησε τις Ντομάτες 607

«Οταν ο Βάγκνερ Συνάντησε τις Ντομάτες» της Μαριάννας Οικονόμου

Το χωριό Ηλιάς, στις πεδιάδες του Θεσσαλικού κάμπου, έχει 33 κατοίκους. Το σχολείο του έχει σταματήσει να λειτουργεί εδώ και 30 χρόνια. Το μικρό του νεκροταφείο είναι πιο πυκνοκατοικημένο από τους δρόμους τους. Ελάχιστοι οι νέοι άνθρωποι, ούτε ένα κατάστημα, ούτε καν ένα καφενείο. Οσοι έχουν μείνει πίσω είναι αγρότες. Γυναίκες και άντρες που παλεύουν με τη γη και καλλιεργούν σιτάρια, κριθάρια και ντομάτες. Ο 45χρονος Αλέξανδρος είναι ένας από αυτούς. Ανήκε στη γενιά που έφυγε από το χωριό, μετοίκισε, σπούδασε, αλλά επέστρεψε. «Πιάνω τη γη, το χώμα, στις χούφτες μου και το νιώθω κομμάτι του DNA μου. Μπορεί να είναι μόνο στο μυαλό μου, μπορεί να είναι ένας ακόμα μύθος. Ομως νιώθω συνδεδεμένος άρρηκτα με αυτό τον τόπο...» Μέσα στην Ελλάδα της κρίσης, ο Αλέξανδρος, οι ξαδέλφες, οι θειάδες και οι γείτονές του ξεκίνησαν μια φιλόδοξη ιδέα. Καθώς η Αμερική και η Ευρώπη καλλιεργούσαν εδώ και δεκαετίες μεταλλαγμένα υβρίδια ντομάτας (με αποτέλεσμα να έχουν χάσει τη γεύση της), εκείνοι θα πακετάρουν σάλτσες ντομάτας, αλλά και βαζάκια με συνταγές που έχουν βάση την ντομάτα, και θα τα εξάγουν στον κόσμο. «Είναι ειρωνικό, αλλά ο Χριστόφορος Κολόμβος έφερε πρώτους τους σπόρους ντομάτας στην Ευρώπη και, 500 χρόνια μετά, ένα ελληνικό χωριό χρειάζεται να ξαναστείλει στην Αμερική πραγματικές ντομάτες..» Ο Αλέξανδρος οργανώνει την ιδέα με έρευνα, αφοσίωση και τρέλλα: δύο ηχεία στη μέση των αγρών παίζουν μουσική στα σπαρτά. «Η ντομάτα θέλει κάτι μεγαλειώδες για να ντραπεί, να κοκκινίσει. Βάγκνερ!» Διαβάστε ολόκληρη την κριτική του Flix εδώ.

Η ταινία προβάλλεται στο Cosmote History


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς