Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 10 Ιουνίου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 10 Ιουνίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


dieci inverni 607

«Δώδεκα Χειμώνες» («Dieci inverni») του Βαλέριο Μιέλι

Με τα λόγια του σκηνοθέτη: «η ταινία παρουσιάζει δυο νέα παιδιά που πρέπει να μάθουν να αγαπούν, αντιμετωπίζοντας την ίδια στιγμή τις προκλήσεις της ενηλικίωσης. Για να πω την ιστορία τους αναζήτησα ένα ρομαντισμό ταυτόχρονα αληθινό και παραμυθένιο. Γι' αυτό αποφάσισα η υπόθεση να διαδραματίζεται σε μια ποιητική πόλη όπως η Βενετία, της οποίας όμως δείχνω το καθημερινό πρόσωπο των υπαίθριων αγορών, των λαϊκών μαγειρείων και των βαποριών. Βασικό μέλημά μου ήταν να ισορροπώ μεταξύ ρεαλισμού και ελαφρότητας». Με τους Ιζαμπέλα Ραγκονέζε, Μικέλε Ριοντίνο.

Η ταινία προβάλλεται στο πλαίσιο του 7ου Online Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

shutter island 607

«Το Νησί των Καταραμένων» («Shutter Island») του Μάρτιν Σκορσέζε

Καλοκαίρι 1954. Ο Αμερικανός αστυνόμος Τέντι Ντάνιελς κι ο νέος συνεργάτης του, ο Τσακ φτάνουν σ' ένα νησί κάπου στα ανοιχτά της Αμερικής, όπου βρίσκεται το Ασκλιφ, το ψυχιατρικό νοσοκομείο για ψυχασθενείς εγκληματίες, για να διεξάγουν έρευνα για μια ασθενή που φαίνεται να δραπέτευσε μυστηριωδώς. Οταν ξαφνικά ξεσπάει μια καταιγίδα, ο Ντάνιελς βρίσκεται αποκλεισμένος εκεί και η διακριτική γραμμή μεταξύ πραγματικότητας και παράνοιας αρχίζει να γίνεται επικίνδυνα δυσδιάκριτη... Ο Λεονάρντο ντι Κάπριο δίπλα σε ένα εξαιρετικό καστ αφήνεται στα χέρια του Μάρτιν Σκορσέζε σε ένα εγκεφαλικό παιχνίδι μυστηρίου για γερούς λύτες.

Η ταινία προβάλλεται στο Σκάι στις 22.00.

Time 607

«Time»

Tο τέλειο mini-series που ολοκληρώνεται σε τρία χορταστικά επεισόδια. Ο Μαρκ Χέμπντεν είναι δάσκαλος στο επάγγελμα, σύζυγος και πατέρας που σκότωσε κατά λάθος έναν άνθρωπο. Καταδικασμένος σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση, πρέπει να μάθει πολύ γρήγορα να επιβιώνει σ' αυτό το νέο, εχθρικό περιβάλλον όπου και το παραμικρό λάθος δεν συγχωρείται. Ο Ερικ Ράιντ είναι ένας συμπονετικός σωφρονιστικός υπάλληλος που κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να προστατεύει όσους βρίσκονται κάτω από τη φύλαξή του - μια μάλλον επικίνδυνη συνήθεια, όπως θα αποδειχτεί στην πορεία. Αξίζει να το δούμε, για τη σφραγίδα ποιότητας του BBC, για τον Σον Μπιν που από τον «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» μέχρι το «Game of Thrones» έχει αποδείξει ότι η μεγάλη και η μικρή οθόνη υποκλίνεται σε κάθε του επιλογή, για τον Στίβεν Γκρέιαμ που χαιρόμαστε να αναγνωρίζουμε πάντα σε χαρακτηριστικούς δεύτερους ρόλους («Ο Ιρλανδός», «Οι Συμμορίες της Νέας Υόρκης», «This is England»), για το ρεαλισμό των γυρισμάτων, αφού η σειρά γυρίστηκε σε καθεστώς πανδημίας στο Λίβερπουλ το περασμένο φθινόπωρο και σε σκηνές μπορεί κανείς να διακρίνει κρατούμενους και δεσμοφύλακες να φορούν προστατευτικές μάσκες.

Το πρώτο επεισόδιο είναι διαθέσιμο στο COSMOTE TV PLUS για on demand θέαση, για να προετοιμαστούμε για το νέο που έρχεται τη Δευτέρα, 14 Ιουνίου.

Io Sono l' Amore

«Είμαι ο Ερωτας» του Λούκα Γκουαντανίνο

Μια αριστοκρατική art deco βίλα του Μιλάνου, που ανήκει στους Ρέκι, μια πανίσχυρη οικογένεια βιομηχάνων. Είναι η βραδιά των γενεθλίων του ιδρυτή της επιχείρησης, που πρόκειται ν’ ανακοινώσει την αλλαγή σκυτάλης στη μικρή αυτοκρατορία που ο ίδιος δημιούργησε. Στη διάρκεια του δείπνου, ο γοητευτικός εγγονός του Εντοάρντο παρουσιάζει την κοπέλα που θέλει να παντρευτεί, η αδελφή του Ελιζαμπέτα χαρίζει έναν πίνακα στον παππού της κι ένας νεαρός σεφ κάνει μια απροσδόκητη εμφάνιση. Ετσι αρχίζει μια αφήγηση που παρακολουθεί την οικογένεια Ρέκι και τα μυστικά της, κάτω από ένα μικροσκόπιο που βγάζει στην επιφάνεια όλη τη διακριτική γοητεία της μιλανέζικης μπουρζουαζίας, αλλά και όλη την υποκρισία της. Μια συναρπαστική λιχουδιά με υπέροχες ερμηνείες – ιδιαίτερα της Τίλντα Σουίντον – το «Είμαι ο Έρωτας» είναι μια ταινία μεγάλης αισθητικής κομψότητας, με πολλά κρυμμένα μυστικά κάτω από την επιφάνειά της.

Η ταινία είναι διαθέσιμη τώρα online από τη StraDa, στην iPLATFORMA.gr και στη viva.gr.

malavita 607

«Επικίνδυνη Οικογένεια» («Malavita») του Λικ Μπεσόν

Μπορεί το πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων να λειτουργεί άψογα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορεί να προστατέψει τους μάρτυρες από τον ίδιο τους τον εαυτό. Ειδικά, αν πρόκειται για πρώην μέλη της μαφίας που είναι εθισμένα στην παρανομία. Ο Φρεντ Μανζόνι, ένας σκληροτράχηλος και βίαιος Αμερικανός μαφιόζος μετακομίζει με τη σύζυγο και τα δυο του παιδιά σε μια ήσυχη κωμόπολη της Νορμανδίας υπό την επίβλεψη ενός πράκτορα του FBI. Ομως, είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει η φύση των ανθρώπων και η οικογένεια Μανζόνι θα υποκύψει ξανά στις εγκληματικές της συνήθειες. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν μερικοί «παλιόφιλοι» από τη Νέα Υόρκη αποφασίσουν να επισκεφτούν τη Γαλλία για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Η γραφική και ήρεμη γαλλική κωμόπολη θα γίνει σύντομα το σκηνικό μιας εκρηκτικής αντιπαράθεσης. Ο Λικ Μπεσόν σκηνοθετεί τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, τη Μισέλ Φάιφερ και τον Τόμι Λι Τζόουνς σε μια κωμωδία για μια οικογένεια κυνηγημένη από την «οικογένεια» της μαφίας. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στο Open στις 21.00

North By Northwest 607

«Στη Σκιά των Τεσσάρων Γιγάντων» («North by Northwest») του Αλφρεντ Χίτσκοκ

Ο Ρότζερ Θόρνχιλ, ένας φιλήσυχος διαφημιστής, από ένα λάθος, πέφτει θύμα απαγωγής από… σκοτεινά κυκλώματα πρακτόρων. Τώρα πρέπει να αποδείξει την πραγματική του ταυτότητα. Να συναντήσει την ξανθιά της ζωής του. Να αποκαταστήσει τη σχέση με την μητέρα του και το όνομά του. Για να τα πετύχει όλα αυτά μπλέκει σε μια περιπέτεια από τη μια ως την άλλη άκρη της Αμερικής. Mία έξοχη, παιχνιδιάρικη, κατασκοπική περιπέτεια, με θαυμάσιους αφηγηματικούς χειρισμούς από τον μετρ του σασπένς, Αλφρεντ Χίτσκοκ.

Η ταινία προβάλλεται στο Nova Cinema 2 HD στη 01.00.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.