Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 11 Ιουλίου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 11 Ιουλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


pretty woman 607

Pretty Woman του Γκάρι Μάρσαλ

Ο φιλόδοξος επιχειρηματίας, Έντουαρντ Λιούις έχει μόλις φτάσει στο Λος Άντζελες για μια επιχειρηματική εκδήλωση. Προσπαθώντας να βρει πληροφορίες για τη σωστή διαδρομή, θα πέσει τυχαία πάνω σε μια πόρνη, τη Βίβιαν Γουάρντ, η οποία είναι πρόθυμη να τον βοηθήσει. Όχι φυσικά χωρίς κάποιο αντίτιμο, αφού δε συνηθίζει να κάνει ποτέ κάτι δωρεάν. Κεραυνοβολημένος από την εντυπωσιακή ομορφιά της, ο Έντουαρντ το προχωρά ένα βήμα παραπάνω και της προτείνει να γίνει η συνοδός του καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας που θα βρίσκεται εκεί. Είναι διατεθειμένος να πληρώσει όσα χρειαστεί. Η' τουλάχιστον, έτσι νομίζει.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.10 στον ALPHA.

There Will Be Blood 607

Θα Χυθεί Αίμα (There Will Be Blood) του Πολ Τόμας Αντερσον

Στην ανατολή του 20ου αιώνα, ένας επιχειρηματίας μαθαίνει ότι σε ένα μικρό χωριό στις δυτικές πολιτείες αναβλύζουν τόνοι πετρελαίου. Μαζί με τον γιο του, μετακομίζουν σε αυτό το χωριό, που έχει σαν κέντρο της ζωής των κατοίκων την εκκλησία του χαρισματικού ιεροκήρυκα Ίλαϊ Σάντεϊ. Αμέσως αποκτούν τα δικαιώματα εκμετάλλευσης της, γεμάτης πετρέλαιο, γης ενός οικογενειακού ράντσου, στήνουν την επιχείρησή τους και γίνονται μεγιστάνες. Το χωριό μετατρέπεται σε βιομηχανική πόλη και όλοι πλουτίζουν χάρη στην πετρελαιοπηγή. Ταυτόχρονα όμως, οι συγκρούσεις μεταξύ τους κλιμακώνονται και οι ανθρώπινες σχέσεις καταστρέφονται από την απληστία, τη διαφθορά και το ψέμα.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στον ΣΚΑΙ.

Indecent Proposal 607

Ανήθικη Πρόταση (Indecent Proposal) του Αντριαν Λιν

Ο Ντέιβιντ και η Νταϊάνα, ένα πρόσφατα παντρεμένο ζευγάρι, αποφασίζουν να διασκεδάσουν στο Λας Βέγκας ελπίζοντας παράλληλα να λύσουν τα οικονομικά τους προβλήματα. Η προσφορά όμως ενός εκατομμυρίου δολαρίων από έναν αινιγματικό δισεκατομμυριούχο για μια νύχτα με την Νταϊάνα, θα δοκιμάσει τη σχέση του ζευγαριού με τον πιο απροσδόκητο τρόπο.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο OPEN.

And then we danced 607

Και Μετά Χορέψαμε (And Then We Danced) του Λεβάν Ακίν

Ο Μεράμπ είναι ένας νεαρός χορευτής που φιλοδοξεί να κερδίσει μια θέση στην Εθνική Ομάδα Χορού της Γεωργίας. Μια απροσδόκητη γνωριμία, όμως, θα ανατρέψει τη ζωή του και θα τον ωθήσει να αμφισβητήσει το συντηρητικό περιβάλλον του. H επίσημη υποβολή της Σουηδίας για τα Οσκαρ, μια δυνατή ιστορία πάθους κόντρα σε όλες τις συμβάσεις. Πρεμιέρα στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών στις Κάννες. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.45 στο Comsote Cinema 2.

The Man Who Killed Don Quixote 607 1

Ο Ανθρωπος που Σκότωσε το Δον Κιχώτη (Τhe Man Who Killed Don Quixote) του Τέρι Γκίλιαμ

O Tόμπι είναι 35χρονος σκηνοθέτης διαφημιστικών - ξιπασμένος, μεγαλομανής και κακομαθημένος. Δε δέχεται καμία παρατήρηση, δε σέβεται κανένα πρότζεκτ, κανένα παραγωγό, κανένα μπάτζετ και, πάνω από όλα, ο κυνισμός της δουλειάς έχει σκοτώσει κάθε προσωπικό όραμα. Τον συναντάμε στην επαρχιακή Ισπανία να γυρίζει μία διαφημιστική καμπάνια, με κεντρικό ήρωα κι εύρημα τον Δον Κιχώτη, εκ μέρους μίας ρωσικής βότκας (προϊόν που λανσάρει πάμπλουτος μαφιόζος χρηματοδότης), περιτριγυρισμένος από γλοιώδεις ατζέντηδες, ανόητους μεσήλικες παραγωγούς που ποζάρουν με trophy wives, κι ένα απελπισμένο συνεργείο που δεν μπορεί να στήσει πλάνο μέσα στο γραφειοκρατικό χαμό. Μέχρι που ένας πλανόδιος Ρομ δίνει στον Τόμπι ένα παλιό DVD και του θυμίζει την προηγούμενη φορά που γύρισε ταινία για το θρύλο του Θερβάντες. Οταν ήταν φοιτητής κι έκανε την πτυχιακή του, χρησιμοποιώντας τους κατοίκους του γειτονικού χωριού για πρωταγωνιστές.

Αραγε ζει ακόμα ο Χαβιέ, ο υποδηματοποιός που έπαιξε τον Δον Κιχώτη του; Εχει μεγαλώσει η Ανχέλικα, η 15χρονη χωριατοπούλα Δουλτσινέα του; Ο Τόμπι κλέβει μια μηχανή από το σετ και δραπετεύει από τη τεχνοκρατική ζωή του. Δεν είναι όμως έτοιμος για όσα θα ανακαλύψει. Κάθε πράξη έχει συνέπεια κι η αθώα πτυχιακή του ταινία έχει αφήσει πολύ πιο ισχυρό το σημάδι της σε όσους συμμετείχαν. Η Ανχέλικα καταστράφηκε ακολουθώντας το όνειρο της χολιγουντιανής πρωταγωνίστριας (έγινε call girl με πρόσφατο πελάτη τον Ρώσσο μαφιόζο κι αφεντικό του Τόμπι), ενώ ο Χαβιέ δεν υπάρχει πια. Ο γέροντας υποδηματοποιός ζει κι αναπνέει με τις παραισθήσεις του μυαλό του - ότι είναι όντως ο Δον Κιχώτης, σε αποστολή από το Θεό, πολεμώντας τους δαίμονες που θέλουν να τον μπερδέψουν και να τεστάρουν την πίστη του. Βλέποντας τον Τόμπι, ο «Δον» μπερδεύεται ακόμα περισσότερο πιστεύοντας ότι επέστρεψε ο Σάντσο Πάντσα του. Η μία παρεξήγηση φέρνει την άλλη και οι δυο τους ξεκινούν όντως μία μεγάλη περιπέτεια, όπου ο καθένας βλέπει αυτό που θέλει (ή αυτό που μπορεί) να δει...

Μετά τον διαβόητο, αντίξοο, πολυετή αγώνα του για να την ολοκληρώσει, ο Γκίλιαμ παραδίδει την ταινία του στο κοινό. Κι αναρωτιόμαστε: είναι τόσο κοντά στο πρότζεκτ που, ως άλλος Δον Κιχώτης, βλέπει κάστρα εκεί που είναι μόνο ερείπια και χάος; Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Nova Cinema 1.

fathom

Fathom του Ντρου Ξανθόπουλος

Σε σκηνοθεσία και διεύθυνση φωτογραφίας του Ντρου Ξανθόπουλος, το Fathom παρακολουθεί δύο γυναίκες επιστήμονες που επικεντρώνονται στη μελέτη του τραγουδιού της φάλαινας και της επικοινωνίας μεταξύ των φαλαινών. Καθώς ξεκινούν παράλληλα ερευνητικά ταξίδια σε αντίθετες πλευρές του κόσμου, οι δυο τους πασχίζουν να κατανοήσουν σε βάθος την επικοινωνία των φαλαινών. Ένα ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτει μοναδικά την αφοσίωση και τον σεβασμό στις επιστημονικές διαδικασίες, αλλά και την οικουμενική ανάγκη της αναζήτησης απαντήσεων για τον κόσμο που μας περιβάλλει. Από την υπόθεση εργασίας έως τις καινοτόμες μεθόδους στον τομέα των ερευνών γύρω από τις φάλαινες, η ταινία παρουσιάζει το πάθος, την περιέργεια, τη συνεργασία, την επιμονή και τον μόχθο που απαιτείται από τους κορυφαίους επιστήμονες προκειμένου να φτάσουν σε ανακαλύψεις.

Το φιλμ είναι διαθέσιμο στο Apple TV+


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.