Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 22 Αυγούστου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 22 Αυγούστου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


about schmidt 607

«Σχετικά με τον Σμιντ» («About Schmidt») του Αλεξάντερ Πέιν

Εχοντας πρόσφατα πάρει σύνταξη, ο Γουόρεν Σμιντ ξεκινά ένα ταξίδι για να φτάσει στη γαμήλια τελετή της αποξενωμένης κόρης του - στην πορεία, ωστόσο, θ' ανακαλύψει περισσότερα για την εαυτό του και για τη ζωή απ' όσα ποτέ περίμενε. Ο αριστουργηματικός Τζακ Νίκολσον με την καθοδήγηση του Αλεξάντερ Πέιν, σ' ένα φιλμ κυνικού χιούμορ και υπαρξιακής ανάτασης.

Η ταινία προβάλλεται στην ΕΡΤ1 στις 22.00

ouisruf

«Σερφάροντας στις Θάλασσες της Αφρικής» (Ouisurf Africa)

Σειρά ντοκιμαντέρ που ακολουθεί τον Μπένζαμιν Ροσέτ και τον Ζαν-Μισέλ Πελοκέν, δύο φίλους εθισμένους στο σέρφινγκ που πηγαίνουν να ανακαλύψουν μακρινούς προορισμούς, αναζητώντας τα καλύτερα κύματα στην Αφρική.

Γιατί να πάμε για σέρφινγκ στην Αφρική; Είναι ένας προορισμός πλούσιος σε πολιτισμούς και παραδόσεις, αλλά άγνωστος στους σέρφερ. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά από τα πιο όμορφα κύματα στον κόσμο και εκπληκτικά τοπία. Ταξιδεύοντας στην Αφρική, οι σέρφερ έχουν την ευκαιρία να βρουν το δικό τους κατάλληλο κύμα – είτε είναι αρχάριοι, είτε ειδικοί. Μέσα από τη σειρά ανακαλύπτει κανείς τα πιο όμορφα κύματα της Σενεγάλης, του Μαρόκου, του Πράσινου Ακρωτηρίου, της Ναμίμπια, της Νότιας Αφρικής, της Μοζαμβίκης και της Μαδαγασκάρης. Παράλληλα, θα μάθουμε πολλά για τους ανθρώπους αυτών των χωρών, καθώς και για τον πολιτισμό τους.

Η σειρά ντοκιμαντέρ είναι διαθέσιμη στο ERTFLIX.

it could happen to you 607

«Το Φιλοδώρημα των 2.000.000 Δολαρίων» («It Could Happen to You») του Αντριου Μπέργκμαν

Ο Τσάρλι Λανγκ είναι ένας καλόκαρδος αστυνομικός, παντρεμένος με τη Μίριελ, που είναι το ακριβώς αντίθετό του! Η Ιβόν είναι μια σερβιτόρα χωρίς καθόλου τύχη. Μια μέρα ο Τσάρλι τρώει στο μαγαζί όπου δουλεύει η Ιβόν, αλλά τα χρήματά του φτάνουν ίσα ίσα για να πληρώσει το λογαριασμό χωρίς να περισσεύει κάτι για να δώσει φιλοδώρημα στην Ιβόν. Της υπόσχεται, λοιπόν, πως αν κερδίσει το λαχείο που αγόρασε θα της δώσει τα μισά χρήματα. Και κερδίζει! Νίκολας Κέιτζ και Μπρίτζετ Φόντα, από την αθωότητα του 1994.

Η ταινία προβάλλεται στον Ant1 στις 23.00

longshots 607

Longshots από το BBC Reel

Το LongShots, το διαδικτυακό φεστιβάλ του BBC Reel, επιστρέφει από τώρα ως και τις 22 Σεπτεμβρίου, με 13 μικρού μήκους ντοκιμαντέρ απ' όλο τον κόσμο, τα οποία δεν έχουν αλλού διανομή. Η περσινή διοργάνωση του LongShots σημείωσε πάνω από 400.000 θεάσεις, ενώ το φετινό event γίνεται και διαγωνιστικό, με κριτική επιτροπή αλλά και με βραβείο κοινού για το οποίο μπορεί ο κάθε θεατής να ψηφίσει. Σύμφωνα με το BBC, «Οι ταινίες του προγράμματος εξερευνούν ιστορίες που εμπνέουν και ενθουσιάζουν και που μας θυμίζουν τη χαρά της ανθρώπινης ύπαρξης, τιμούν τα νέα ξεκινήματα και τα θαύματα του ποικιλόμορφου, πολύχρωμου, εντυπωσιακού κόσμου μας. Ταινίες που κάνουν την καρδιά σου ν' αναπηδήσει, που σε εκπλήσσουν, που εξετάζουν καίρια ζητήματα μέσα από ένα νέο, αυτοδύναμο φακό και, πάνω απ' όλα, γιορτάζουν την ομορφιά και ποικιλομορφία του πλανήτη μας.»

Μπορείτε να ξεκινήσετε να βλέπετε μικρού μήκους ντοκιμαντέρ και να ψηφίζετε, από τώρα, εδώ.

The Drop 607

«Η Συγκάλυψη» («The Drop») του Μίκαελ Ρόσκαμ

Ο Μπομπ είναι ένας λιγομίλητος, ογκώδης άντρας: το μέγεθος και το στιλ του υπονομεύονται από την πρώτη στιγμή του φιλμ, όταν, βράδυ στη γειτονιά του στην αθέατη πλευρά της Νέας Υόρκης, σώζει από τα σκουπίδια ένα αβοήθητο κουτάβι. Το σκυλάκι ανήκει στην γκαρσόνα Νάντια κι αυτή η γνωριμία δε θα του βγει σε καλό. Ο Μπομπ δουλεύει μπαρ στο μαγαζί του ξαδέλφου του, του Μαρβ, ενός πρώην μικροαπατεώνα που έχει πάρει τον κατά δύναμη ίσιο δρόμο. Ο Μαρβ συνεργάζεται και τώρα, όπως πάντα, με την τοπική μαφία, μόνο που αυτή πια δεν είναι η ιταλική, αλλά η τσετσένικη. Το μπαρ του χρησιμοποιείται, όπως κι όλα της γειτονιάς, κυκλικά, για να συγκεντρώνει κάθε τόσο τα παράνομα χρήματα των στοιχημάτων και να τα αποδίδει στην κεφαλή της νέας «οικογένειας». Μια ληστεία στο μπαρ θα παγιδεύσει τον Μπομπ ανάμεσα στη δαγκάνα των Τσετσένων και της αστυνομίας, όσο ο παλιός εραστής της Νάντια τον καταδιώκει με ζήλο. Χαρακτηριστικό νεο-νουάρ, βασισμένο στο διήγημα «Animal Rescue» του («Gone Baby Gone», «Mystic River», «Shutter Island») Ντένις Λεχέιν. Ο Μίκαελ Ρόσκαμ, ο Φλαμανδός σκηνοθέτης του «Bullhead», κάνει εδώ το αμερικανικό ντεμπούτο του, με δυναμισμό και αυτοπεποίθηση. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική του Flix εδώ.

Η ταινία προβάλλεται στο Open στις 21.00

φτηνά τσιγάρα main

«Φτηνά Τσιγάρα» του Ρένου Χαραλαμπίδη

Τέσσερις χρεοκοπημένοι νεκροθάφτες οργανώνουν την αρπαχτή, που θα τους δώσει την ευκαιρία να αλλάξουν τη ζωή τους εγκαταλείποντας το επάγγελμα - που αρχικά ξεκίνησαν σαν προσωρινή βιοποριστική λύση, αλλά έμειναν σε αυτό μία ζωή. Πραγματοποιούν, με την υπόσχεση μεγάλης αμοιβής, την τελευταία επιθυμία αποθανόντα Έλληνα της αλλοδαπής, που είναι να τον πάνε για ταφή από την Αθήνα σε κάποιο χωριό της Βοιωτίας, με τα πόδια. Αυτή η παράξενη τελευταία επιθυμία, θα οδηγήσει σε μια οδύσσεια, που θα μετατραπεί σε ένα απροσδόκητο ταξίδι αυτογνωσίας...

Η ταινία είναι διαθέσιμη σε διανομή StraDa Films στο iPlatforma και το Viva.gr.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.