Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 24 Ιουλίου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 24 Ιουλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Attenberg 607

Attenberg της Αθηνάς Τσαγγάρη

Σε μια μικρή παραθαλάσσια πόλη, η Μαρία μεγαλώνει μαζί με τον άρρωστο πατέρα της. Περνάει το χρόνο της βλέποντας ντοκιμαντέρ του σερ Ντέιβιντ Άττενμποροου, ακούγοντας Suicide και μαθαίνοντας σεξουαλική αγωγή από τη φίλη της την Μπέλλα.

Το δεύτερο φιλμ της Αθηνάς Τσαγγάρη, επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Βενετίας και Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας στην Αριάν Λαμπέντ.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για streaming στο ERTFLIX, στο πλαίσιο αφιερώματος στο σύγχρονο ελληνικό σινεμά.

Clueless

Το Κορίτσι του Μπέβερλι Χιλς (Clueless) της Εϊμι Χέκερλινγκ

Δεν είναι εύκολος ρόλος να είσαι η πιο διάσημη και η πιο λαμπερή μαθήτρια στο Γυμνάσιο του Μπέβερλι Χιλς. Πόσο μάλλον όταν είσαι στο στόχαστρο της ζήλιας της ομάδας των όμορφων κοριτσιών με το όνομα Μπέτις, των επίμονων όμορφων αγοριών Μπάρνεϊς και των καθηγητών που φρικάρουν! Ωστόσο, η δεκαπεντάχρονη Σερ τα καταφέρνει όλα μια χαρά. Οσπου εμφανίζεται στον ορίζοντα ο καινούριος συμμαθητής της, ο Κρίστιαν, και η Σερ χάνει τον αυτοέλεγχό της.

Η κλασική εφηβική κωμωδία της Εϊμι Χέκερλινγκ με την Αλίσια Σίλβερστοουν στη θρυλική ερμηνεία που την έκανε σταρ.

Η ταινία προβάλλεται στον ΣΚΑΙ στις 15.10.

Gravity main

Gravity του Αλφόνσο Κουαρόν

Η Δρ. Ράιαν Στόουν, επιστήμονας της γενετικής, ταξιδεύει για πρώτη φορά στο διάστημα, με συνοδοιπόρο τον βετεράνο αστροναύτη Ματ Κοβάλσκι που βρίσκεται στην τελευταία του πτήση πριν συνταξιοδοτηθεί. Μόνο που σε μια απλή διαδρομή ρουτίνας χτυπά η καταστροφή. Το σκάφος αποσυντίθεται και η Στόουν με τον Κοβάλσκι μένουν ολομόναχοι στο διάστημα, αγκιστρωμένοι μόνο ο ένας στον άλλον, σε μια ατέρμονη κάθοδο στο σκοτάδι. Η εκκωφαντική σιωπή τούς επιβεβαιώνει ότι έχουν χάσει κάθε επαφή με τη Γη και κάθε ελπίδα σωτηρίας. Καθώς ο φόβος μετατρέπεται σε πανικό, κάθε ανάσα ελαττώνει το οξυγόνο που τους έχει απομείνει. Αλλά ο μοναδικός τρόπος να επιστρέψουν μπορεί να απαιτεί να βυθιστούν ακόμα πιο μακριά, στην τρομακτική απεραντοσύνη του διαστήματος.

Το αριστούργημα του Αλφόνσο Κουαρόν με τον Τζορτζ Κλούνεϊ και την Σάντρα Μπούλοκ. Επτά Οσκαρ, ανάμεσά τους αυτό της Καλύτερης Σκηνοθεσίας και της Φωτογραφίας για το επίτευγμα του Εμανουέλ Λουμπέσκι.

Η ταινία προβάλλεται στο STAR στις 18.00.

Κάθε Σάββατο

Κάθε Σάββατο του Βασίλη Βαφέα

Ο Θανάσης είναι ένας δημοφιλής κωμικός του θεάτρου και της τηλεόρασης με μεγάλη αδυναμία στις γυναίκες. Είναι χωρισμένος και βλέπει τον 15χρονο γιο του, τον Αντώνη, μόνο κάθε Σάββατο. Το Σάββατο, που παρακολουθεί η ταινία, είναι ένα ιδιαίτερο πλάνο τόσο για τον πατέρα, όσο και για τον γιο. Ο πατέρας έχει να αντιμετωπίσει μια σειρά από συναισθηματικά και επαγγελματικά προβλήματα και ο γιος έχει να κανονίσει το πρώτο του ερωτικό ραντεβού. Θα μπορέσουν να βρουν ένα κοινό σημείο επαφής ή, ως συνήθως, θ' αφήσουν τα σπουδαία για το επόμενο Σάββατο;

Η ταινία του Βασίλη Βαφέα με τον Κώστα Βουτσά και τον Νίκο Πουρσανίδη από το 1999, βασισμένη στο σαιξπηρικό «Οπως Σας Αρέσει».

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ2.

empire strikes back 607

Ο Πόλεμος των Άστρων: Επεισόδιο 5 - Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται (Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back) του Ιρβιν Κέρσνερ

Τα γεγονότα της ταινίας εκτυλίσσονται τρία χρόνια μετά την πρώτη ταινία. Η Γαλαξιακή Αυτοκρατορία, υπό την ηγεσία του μοχθηρού Νταρθ Βέιντερ, καταδιώκει τον Λουκ Σκαϊγουόκερ και την Επαναστατική Συμμαχία. Ενώ ο Νταρθ Βέιντερ κυνηγά μια μικρή ομάδα των φίλων του Λουκ — τον Χαν Σόλο, την Πριγκίπισσα Λέια Οργκάνα και άλλους, σ' όλα τα μήκη και πλάτη του Γαλαξία, ο Λουκ μελετά τη Δύναμη με το Δάσκαλο Τζεντάι Γιόντα. Ομως όταν ο Νταρθ Βέιντερ αιχμαλωτίζει τους φίλους του Λουκ, ο Σκαϊγουόκερ πρέπει ν' αποφασίσει αν θα ολοκληρώσει την εκπαίδευση του και να γίνει Τζεντάι, ή αν θα πρέπει ν' αντιμετωπίσει τον Νταρθ Βέιντερ και να σώσει τους συντρόφους του.

Ενα από τα καλύτερα σίκουελ όλων των εποχών, μια θρυλική στιγμή στη saga του «Πολέμου των Αστρων», ένα απολαυστικό ταξίδι στον γαλαξία της περιπέτειεας.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στον ALPHA.

Les Chevaliers Blancs 607

Λευκοί Ιππότες (Les Chevaliers Blancs) του Γιοακίμ Λαφός

Ο Ζακ, υπεύθυνος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) Move for Kids, σχεδιάζει μια σημαντική αποστολή. Εκείνος και η ομάδα του αναλαμβάνουν να μεταφέρουν 300 ορφανά, θύματα του εμφύλιου πολέμου, από το Τσαντ στη Γαλλία προκειμένου να υιοθετηθούν από γαλλικές οικογένειες. Παράλληλα, η Φρανσουάζ, μια ανεξάρτητη δημοσιογράφος, έχει προσκληθεί να καλύψει τηλεοπτικά αυτή την αποστολή καταγράφοντας με την κάμερά της τα γεγονότα ώστε να επικυρωθεί ο ουμανιστικός χαρακτήρας της επιχείρησης. Βιώνοντας τη σκληρή πραγματικότητα μιας χώρας σε πόλεμο και τις πολιτικές διαστάσεις του εγχειρήματος, σταδιακά τα μέλη της ΜΚΟ αλλά και η Φρανσουάζ βλέπουν τις τακτοποιημένες πεποιθήσεις τους να τίθενται υπό αμφισβήτηση και έρχονται αντιμέτωποι με τα όρια και τις αληθινές διαστάσεις της ανθρωπιστικής παρέμβασης.

Βασισμενη σε αληθινή ιστορία η νέα ταινία του Γιοακίμ Λαφός με τον Βενσάν Λιντόν μιλά με κριτικό τρόπο για τους σύγχρονους «σωτήρες», σε μια ταινία αξιοπρόσεκτη, μα όχι συγκλονιστική όπως θα της άξιζε.

Η ταινία προβάλλεται στο κανάλι της ΒΟΥΛΗΣ στις 23.00.

Ρουζ

Ρουζ του Κωστή Θεοδοσόπουλου

Η Δανάη, η Ιλόνα και η Τούφα είναι κολλητές και συγκάτοικοι. Ενα περιστατικό παρενόχλησης από έναν τύπο σ' ένα κλαμπ θα προκαλέσει διαφορετικές αντιδράσεις από την καθεμιά και θα τσιτώσει τη φιλία τους.

Η πολυταξιδεμένη και πολυβραβευμένη ταινία μικρού μήκους του Κωστή Θεοδοσόπουλου με τις υπέροχες ερμηνείες των Σοφία Κόκαλη, Ρομάνα Λόμπατς και Σίσσυς Τουμάση.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.30 μετά τα μεσάνυχτα στην ΕΡΤ2.

gossip girl 607

«Gossip Girl» (2021) του Τζόσουα Σάφραν

Οχι πια Μπλερ, Σερίνα, Νταν - ναι στη φανταστική μόδα, στις δολοπλοκίες, το σεξ και την κουτσομπόλα που λατρέψαμε να μισούμε. Το νέο «Gossip Girl» έκανε την πρεμιέρα του και δεν βλέπουμε την ώρα για κάθε νέο επεισόδιο! Φτιαγμένο από τον Τζόσουα Σάφραν, ο οποίος έγραψε και επιμελήθηκε την original σειρά, το καινούριο «Gossip Girl» της HBO Max (στην Ελλάδα αποκλειστικά στο Vodafone TV με νέο επεισόδιο κάθε εβδομάδα, αμέσως μετά την Αμερική), μάς μεταφέρει ξανά στο posh Upper East Side της Νέας Υόρκης. Μόνο που τώρα θα εξερευνήσουμε μια νέα γενιά εφήβων των πανάκριβων ιδιωτικών σχολείων με τους προβληματισμούς του σήμερα και την τεράστια αλλαγή από το τότε στο τώρα μέσα από τα social media.

Διαθέσιμο για streaming των πρώτη επεισοδίων και νέο επεισόδιο κάθε Παρασκευή στην πλατφόρμα της VODAFONE TV.

Le Signe du Lion

Στον Αστερισμό του Λέοντα (Le Signe du Lion) του Ερίκ Ρομέρ

Αρχές του καλοκαιριού στο Παρίσι και ο φέρελπις μουσικοσυνθέτης ή αρχιτέκτονας, Αμερικάνος Πίτερ Γουέσελριν, πιο γνωστός σε όλους ως Πιερ μαθαίνει ότι η πλούσια θεία του έχει πεθάνει. Περιμένοντας μια αξιοσέβαστη κληρονομιά, δανείζεται ένα ποσό από τον κολλητό του, δημοσιογράφο Ζαν-Φρανσουά και οργανώνει ένα πάρτι για όλους τους φίλους και γνωστούς. Εκεί μαθαίνει ότι του κάνουν έξωση, αλλά δεν τον νοιάζει, γιατί όπως υποστηρίζει πάντα είναι γεννημένος «στον αστερισμό του Λέοντα». Λίγες εβδομάδες αργότερα ο Ζαν-Φρανσουά μαθαίνει ότι η κληρονομιά πήγε εξ ολοκλήρου σε ένα ξάδελφο του Πιερ και ο Πιερ ζει εξαθλιωμένος, άστεγος και χωρίς χρήματα από δωμάτια ξενοδοχείων στο δρόμο κι από εκεί στη ζητιανιά για λίγα φράγκα. Ενα γράμμα θα φέρει τα «ευχάριστα» νέα, πως ο ξάδελφος που πήρε την κληρονομιά είναι νεκρός και έτσι ο Πιερ είναι αποκλειστικός δικαιούχος της περιουσίας, σύντομα ένας σταρ των εφημερίδων ως ένας ζητιάνος που έγινε εκατομμυριούχος.

Το ντεμπούτο του Ερίκ Ρομέρ, μια ωδή πάνω στο τυχαίο, το μοιραίο και αυτό που μπορεί να σου συμβεί ένα καλοκαίρι στην πόλη, στροφή στην κατά μέτωπο ευθεία των λοιπών της Nouvelle Vague που βγάζει σε ένα σινεμά που ήδη από την πρώτη του πράξη αντιμετωπίζει τη σοβαρότητα της ζωής με την ελαφρότητα της εσωτερικής αναζήτησης που περιπλανιέται σαν μποέμ κι αυτή μέσα σε δωμάτια, δρόμους και στις ακτές του Σηκουάνα για να ολοκληρώσει μια μικρή, αλλά τόσο ταιριαστή στο δημιουργό του ελεγεία πάνω στο απρόβλεπτο του έρωτα και της ζωής.

Η ταινία είναι είναι διαθέσιμη για streaming στο Cinobο.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.