Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 30 Αυγούστου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 30 Αυγούστου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


out of sight

Εκτός Ελέγχου (Οut of Sight) του Στίβεν Σόντερμπεργκ

Τη στιγμή που ο πρώην κατάδικος Τζακ Φόλεϊ ληστεύει μια τράπεζα, το αμάξι του παθαίνει βλάβη. Έτσι καταλήγει για μία ακόμη φορά έγκλειστος των φυλακών της Φλόριντα. Η απόδρασή του όμως, δεν έγινε έτσι ακριβώς όπως την είχε σχεδιάσει, αφού κατά τη διάρκειά της, έτυχε να είναι παρούσα και η πράκτορας του FBI, Κάρεν Σίσκο. Ενώ η δυναμική γυναίκα τον καταδιώκει, ο Μπάντι Μπραγκ, φίλος του Τζακ, παρεμβαίνει με αποτέλεσμα η Σίσκο να καταλήξει στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου, που πρόκειται να τον φυγαδεύσει. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής προς την ελευθερία, ο Τζακ αισθάνεται μια ακατανίκητη έλξη για τη νεαρή κοπέλα. Το ίδιο όμως αισθάνεται και η Σίσκο.

Το καυτό νεο-νουάρ του Στίβεν Σόντερμπεργκ, βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Ελμορ Λέοναρντ, με τον Τζόρτζ Κλούνεϊ και την Τζένιφερ Λόπεζ.

Η ταινία προβάλλεται στον ΑΝΤ1 στις 22.00.

Obama 2

Obama | In Pursuit of a Μore Perfect Union του Πίτερ Κάνχαρντ

Ο Μπαράκ Ομπάμα, ο 44ος και -πρώτος μαύρος- Αμερικανός Πρόεδρος, έμεινε στο ύψιστο αξίωμα για δύο τετραετίες (2008-2016), αλλά η διακυβέρνησή του χάραξε πορεία κι άφησε τη δική της Ιστορία. Κι όχι μόνο γιατί επί δύο χρονιές (2008 και 2012) ψηφίστηκε «Πρόσωπο της Χρονιάς» από το περιοδικό Time, ούτε γιατί κέρδισε το 2009 το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης (ο τρίτος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ, και τέταρτος συνολικά, που κέρδισε το βραβείο).

Το ντοκιμαντέρ «Obama | In Pursuit of a Μore Perfect Union» που υπογράφει ο βετεράνος ντοκιμαντερίστας Πίτερ Κάνχαρντ, είναι ένα ακόμα ανατρεπτικό ντοκιμαντέρ σε παραγωγή της ΗΒΟ, και θα μας πάει πίσω - στην αρχή της πολιτικής του καριέρας του Ομπάμα, αλλά και στην άνοδό του μέσα στα χρόνια, μέχρι τη διπλή, απαιτητική θητεία του στον Λευκό Οίκο.

Η σειρά ντοκιμαντέρ 3 επεισοδίων, είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στη Vodafone TV, το σπίτι της HBO στην Ελλάδα.

Ματαρόα 607

Ματαρόα. Το ταξίδι Συνεχίζεται... του Ανδρέα Σιαδήμα

Τον Δεκέμβριο του 1945, 150 Έλληνες φοιτητές επιβιβάζονται στο πλοίο «Ματαρόα» με τελικό προορισμό το Παρίσι. Η δραματική τους έξοδος από τη φλεγόμενη Ελλάδα έμελλε να σημαδέψει με ανεξίτηλο τρόπο τις πνευματικές και καλλιτεχνικές εξελίξεις της μεταπολεμικής Ευρώπης. Το ταξίδι του «Ματαρόα». Μια ιστορία που εξακολουθεί να εμπνέει μέχρι σήμερα.

Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται στις 23.30 στην ΕΡΤ2.

Jack Reacher

Jack Reacher του Κρίστοφερ ΜακΚουάρι

Ενας ελεύθερος σκοπευτής δολοφονεί με έξι βολές πέντε τυχαία ατόμα. Οταν η αστυνομία τον συλλαμβάνει, αυτός ζητά να του φέρουν τον Τζακ Ρίτσερ. Πρώην αστυνομικός του στρατού και φάντασμα για τις Αρχές, ο Τζακ Ρίτσερ θα εμφανιστεί από το πουθενά, θα ομολογήσει πως γνωρίζει από παλιά τον κατηγορούμενο που βρίσκεται σε κώμα και θα βοηθήσει τη νεαρή δικηγόρο που έχει αναλάβει την υπέρασπισή του να ξετυλίξει τον ιστό των αποκαλύψεων που κρύβει η υπόθεση.

Κάπου ανάμεσα στον Dirty Harry και τον Τζέισον Μπορν, ο Τομ Κρουζ προσπαθεί να συστήσει και να καθιερώσει κινηματογραφικά έναν ήρωα για τις σκοτεινές εποχές που ζούμε. Μην απορήσετε, αλλά δεν τα πάει καθόλου άσχημα... Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Jack Reacher».

Η ταινία προβάλλεται στον ΣΚΑΪ στις 23.15.

fast and furious 6 607

Fast and Furious 6 του Τζάστιν Λιν

Μετά τη ληστεία των εκατό εκατομμυρίων στο Ρίο, ο Ντομ, ο Μπράιαν κι η υπόλοιπη ομάδα τους βρίσκονται διασκορπισμένοι σε διάφορα μέρη του κόσμου (Κανάριοι Νήσοι, Χονγκ Κονγκ, Κόστα Ρίκα), αδυνατώντας να επιστρέψουν σπίτι τους και να ζήσουν μια κανονική ζωή. Εν τω μεταξύ ο Χομπς καταζητεί μια οργάνωση «θανάσιμα» εκπαιδευμένων οδηγών υπό την υπαρχηγία της φερόμενης –μέχρι σήμερα- νεκρής αγαπημένης του Ντομ, Λέτι, γι’ αυτό και ζητά τη βοήθεια του Ντομ και της ομάδας του προκειμένου να μεταβούν στο Λονδίνο και να την εξαρθρώσουν, με αντάλλαγμα την πλήρη «άφεση αμαρτιών» τους, προκειμένου να επιστρέψουν με πλήρη ασυλία στην κανονική τους ζωή…

Εχοντας καταχωρηθεί προ πολλού ως ένα guilty pleasure υπεράνω κριτικής, το έκτο μέρος του «Fast & Furious» μπορεί να κατηγορηθεί μόνο επειδή κάποια στιγμή προσπαθεί να γίνει κανονική ταινία… Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία.

Η ταινία προβάλλεται στο STAR στις 22.15.

prisoners

Prisoners του Ντενί Βιλνέβ

Οταν χάνεται η εξάχρονη κόρη του μαζί με μια φίλη της, ο Κέλερ θα ενώσει τις δυνάμεις του μαζί με τον αστυνομικό Λόκι προκειμένου να βρει τα ίχνη της. Δυστυχώς, όμως το μόνο στοιχείο που έχουν είναι ένα αυτοκίνητο, του οποίου ο οδηγός συλλαμβάνεται αλλά λόγω ανεπαρκών αποδείξεων αφήνεται ελεύθερος. Τότε ο Κέλερ, με μοναδικό στόχο να βρει την κόρη του, και ενώ γύρω του όλα διαλύονται κάτω από το πένθος, θα κάνει μία ύστατη προσπάθεια, παίρνοντας το νόμο στα χέρια του.

Στο αγγλόφωνο του ντεμπούτο, ο Καναδός Ντενι Βιλνέβ βυθίζεται στο σκοτάδι της αμερικανικής ενδοχώρας για να αφηγηθεί ένα αστυνομικό θρίλερ – σπουδή πάνω στην αγριότητα της ανθρώπινης ύπαρξης. Και το κάνει εντυπωσιακά, αλλά όχι πάντα μέσα στο πλαίσιο των διαστάσεων που θέλει με αγωνία να του προσδώσει. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία.

Η ταινία προβάλλεται στις 03.00 στο STAR.

tesis 607

Tesis του Αλεχάντρο Αμεναμπάρ

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Αλεχάντρο Αμεναμπάρ είναι ένα θρίλερ που τον καθιέρωσε αυτοστιγμή ως ένα από τα μεγάλα ταλέντα του ευρωπαϊκου σινεμά. Η Άνχελα είναι φοιτήτρια στην Ακαδημία Κινηματογράφου της Μαδρίτης. Στην έρευνά της για να συγκεντρώσει υλικό για τη διπλωματική της με θέμα τη βία στο σινεμά, βρίσκει τον καθηγητή της νεκρό, σε μια αίθουσα προβολής, και θα κλέψει την ταινία που αυτός παρακολουθούσε, η οποία καταγράφει ένα απεχθές έγκλημα. Σταδιακά κυκλώνεται επικίνδυνα από ανθρώπους εθισμένους στην ακραία βία. Συνεργάζεται με τον Τσέμα, ένα συμφοιτητή της, ο οποίος διατηρεί μία συλλογή από ταινίες βίας και πορνογραφίας. Καθώς βλέπει την ταινία με τον Τσέμα, ανακαλύπτει ότι πρόκειται για ένα “snuff film” (ερασιτεχνική ταινία με ζωντανή καταγραφή δολοφονίας) με πρωταγωνίστρια μια φοιτήτρια, που είχε δεσμό με τον συμφοιτητή τους Μπόσκο. Αναζητώντας την προέλευση της κασέτας, η Άνχελα και ο Τσέμα βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε έναν επικίνδυνο κύκλο μυστηρίου και αίματος.

Η ταινία είναι διαθέσιμη τώρα online από τη StraDa στην iPlatforma και τη Viva.gr.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.