Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Catch me if you can

Πιάσε Με, Αν Μπορείς (Catch Me If You Can) του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Ένας πράκτορας του FBI βάζει σκοπό της ζωής του να συλλάβει τον Φρανκ Άμπιγκνεϊλ, έναν δεξιοτέχνη των πλαστογραφήσεων ο οποίος μέχρι τα 21 του χρόνια είχε ήδη καταφέρει να υποδυθεί, με διάφορους βαθμούς επιτυχίας, τον πιλότο, τον γιατρό και τον δικηγόρο. Ο πράκτορας Χάνρατυ καταδιώκει τον Φρανκ επί πέντε χρόνια, όμως κάθε φορά που πλησιάζει τα ίχνη του, εκείνος βρίσκεται ήδη ένα βήμα μπροστά!

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στον Σκάι

kill bill

Kill Bill Vol. 1 του Κουέντιν Ταραντίνο

Μια γυναίκα με το κωδικό όνομα «Νύφη» αναζητά εκδίκηση από τους πρώην συναδέλφους της σε μια ομάδα δολοφόνων, οι οποίοι έσφαξαν τα μέλη της οικογένειας και τον σύζυγο της στον γάμο της και προσπάθησαν να την σκοτώσουν ρίχνοντας της μια σφαίρα στο κεφάλι, άλλα επιβίωσε και έπεσε σε κώμα.

Το πρώτο μέρος του δίπτυχου που αφιέρωσε ο Κουέντιν Ταραντίνο στις αγαπημένες του ταινίες πολεμικών τεχνών από το ασιατικό σινεμά που λάτρεψε ως θεατής. Θρυλική Ούμα Θέρμαν στον κεντρικό ρόλο, μια σειρά από υπέροχες «συναντήσεις» σε κάθε μια από τις βινιέτες της ταινίας, υποδείγματα αισθητικής και κινηματογραφικής απόλαυσης.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.30 στο Open

comme un avion

Γλυκιά Απόδραση (Comme un Avion) του Μπρουνό Πονταλιντές

Η μοναχικότητα, η ενδοσκόπηση κι η ωριμότητα είναι υπερτιμημένες ιδέες. Αυτό, τουλάχιστον, θα διαπιστώσει ο Μισέλ. Πάνω στα γενέθλια των 50 χρόνων του, παρότι φαινομενικά πετυχημένος και στη δουλειά και στο γάμο του, ο Μισέλ περνά μια γερή κρίση μέσης ηλικίας. Για να την αντιμετωπίσει, αγοράζει ένα μονοθέσιο καγιάκ κι αποφασίζει να κάνει μια «γλυκιά απόδραση», ακολουθώντας το τοπικό ποτάμι, με τη συναισθηματική υποστήριξη και της γυναίκας του. Ο πρώτος του σταθμός, στα 4 μόλις χιλιόμετρα, είναι ένα πανδοχείο που διευθύνουν δυο γυναίκες. Ο Μισέλ θα σταματήσει για προμήθειες και... θα μείνει!

Μια χαριτωμένη κομεντί για την απόδραση από την ωριμότητα, που κέρδισε το μεγάλο βραβείο στο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου κινηματογράφου της Αθήνας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

No Time to Die

No Time To Die του Κάρι Τζότζι Φουκουνάγκα

Ο χρόνος είναι, φυσικά, το κλειδί για το «No Time to Die», στο σενάριο αλλά και μ' έναν meta τρόπο. Δεν είναι η στιγμή να πεθάνεις, λέει ο τίτλος, αλλά, τότε, πότε είναι η στιγμή για να πεθάνεις, τι είναι εκείνο για το οποίο αξίζει να διακινδυνεύσεις την ίδια σου τη ζωή; Ο Τζέιμς Μποντ δεν είναι πλέον ο Πράκτορας 007, έχει αποσυρθεί, τη θέση και τον κωδικό του, μάλιστα, έχει πάρει η Νόμι, μια νεαρή μαύρη γυναίκα, κλείσιμο ματιού στον εκσυγχρονισμό των ηθών, αλλά και στον βαθύ συντηρητισμό του Ιαν Φλέμινγκ (η Λασάνα Λιντς σ' ένα ρόλο τόσο αδιάφορα γραμμένο που καθόλου δεν χτίζει προσμονή για να την ξαναδούμε - παρά την πολυδιαφημισμένη συμμετοχή της Φίμπι Γουόλερ-Μπριτζ στο σενάριο, δεν μοιάζει να έχει δοθεί καμία μεγαλύτερη πυγμή στις γυναίκες ηρωίδες). Ο Τζέιμς, ωστόσο, με προσωπικά κίνητρα, θα δεχτεί ν' αναλάβει μια υπόθεση που του προτείνει ο Φίλιξ, ο παλιόφιλος από τη CIA. Η υπόθεση θα τον οδηγήσει όχι μόνο σ' ένα ταξίδι από την Ιταλία (αυτή προ της δράσης), στην Τζαμάικα, στην Κούβα, στην Αγγλία και σ' ένα αχαρτογράφητο νησί, αλλά και στην MI6 και στην αντιφατική Μαντλέν Σουαν. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Nova Cinema 1

Death on the Nile

Εγκλημα στον Νείλο (Death on the Nile) του Κένεθ Μπράνα

Η πλούσια κληρονόμος Λινέτ Ρίτζγουεϊ (η Γκαλ Γκαντότ πιο πικάντικη κι αισθησιακή παρά ποτέ), παντρεύεται τον απένταρο γόη Σάιμον Ντόιλ (ο Αρμι Χάμερ που θυμίζει γιατί έγινε σταρ), αρραβωνιαστικό τής ως τότε κολλητής φίλης της, Τζάκλιν (η Εμα Μάκι του «Sex Education» καταφέρνει να κλέψει την παράσταση κι από την Γκαντότ και από τις... γραφικές πυραμίδες), η οποία ακολουθεί το ζευγάρι στο μήνα του μέλιτος στο Κάιρο, κουβαλώντας πιστόλι, φθόνο και μοιραίες προθέσεις. Μαζί τους - και στην κρουαζιέρα που θα κάνουν στον Νείλο, με σημαντικό σταθμό στο Αμπού Σίμπελ - βρίσκεται ο πανέξυπνος, σχολαστικός και αξιαγάπητα αφόρητος Βέλγος ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό (και πάλι ο Κένεθ Μπράνα με σημαντικά κατεβασμένους τόνους από το «Οριεντ Εξπρές») κι ευτυχώς γιατί οι μυστηριώδεις δολοφονίες που ξεκινούν εν πλω, πάνω στο ζηλευτό Κάρνακ, δεν θα σταματήσουν ώσπου εκείνος ν' ανακαλύψει τον ένοχο. Μαζί ταξιδεύει το εντουράζ της Λινέτ που εκτείνεται σ' όλες τις κοινωνικές τάξεις (φυσικά με έμφαση στην υψηλή), από τον νεόπτωχο αριστοκράτη παιδικό της φίλο (γοητευτικός ο Τομ Μπέιτμαν ως Μπουκ) με τη μητέρα του (πάντα πολύτιμη παρουσία η Ανέτ Μπένινγκ), ως τον στοϊκό αντίζηλο του γαμπρού, γιατρό Γουίντλσαμ ενός πρωτοφανώς συγκρατημένου Ράσελ Μπραντ, την εν πλω entertainer τής Σόφι Οκονέντο, την πληγωμένη υπηρέτρια τής Ρόουζ Λέσλι, την ισοπεδωτική μεγαλοαστή κομμουνίστρια τής Τζένιφερ Σόντερς.

Μετά το «Εγκλημα στο Οριαν Εξπρές», ο Κένεθ Μπράνα τελειοποιεί το ύφος, την ταξική κριτική και το λούσο της Αγκαθα Κρίστι. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς