Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου, ανήμερα Χριστουγέννων

στα 10

Το Flix προτείνει τι να δείτε σήμερα στο σπίτι.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου, ανήμερα Χριστουγέννων

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Και μην ξεχνάτε: Flix Top Ten 2020: Ψηφίστε κι εσείς για την καλύτερη ταινία της χρονιάς και κερδίστε δώρα. Μπείτε εδώ για να μάθετε όλες τις λεπτομέρειες για τη συμμετοχή σας.



Ο Ουρανός του Μεσονυχτίου (The Midnight Sky) του Τζορτζ Κλούνεϊ

Ενας μόνος επιστήμονας στην Αρκτική προσπαθεί να επικοινωνήσει με ένα πλήρωμα αστροναυτών που γυρνούν μετά την καταστροφή της Γης. Παίζει και σκηνοθετεί ο Τζορτζ Κλούνεϊ. Δείτε και διαβάστε εδώ περισσότερα.


Arthur Christmas: Ο Γιος του Αϊ Βασίλη

Oταν το τέλεια εξοπλισμένο επιτελείο του Αϊ-Βασίλη στον Βόρειο Πόλο ξεχνά να παραδώσει ένα παιδικό δώρο, ο μικρός γιος του αναλαμβάνει να διορθώσει το λάθος με τον παλιό παραδοσιακό, αλλά επικίνδυνο πλέον τρόπο. Από τα πιο ωραία χριστουγεννιάτικα animation, από τη βρετανική Aardman («Οι Κότες το 'Σκασαν», «Οι Γουάλας και Γκρόμιτ στον Τεράστιο Λαχανόκηπο»).

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά στις 11 στον ΑΝΤ1


Wolfwalkers των Τομ Μουρ, Ρος Στιούαρτ

Στην Ιρλανδία του 17ου αιώνα η Ρόμπιν είναι η νεαρή κόρη ενός βρετανού στρατιώτη, στον οποίο ο τοποτηρητής της περιοχής έχει αναθέσει την εξόντωση μιας αγέλης λύκων που τρομοκρατούν τους χωρικούς, εμποδίζουν την αποψίλωση του δάσους κι επιτίθενται στ πρόβατα. Η Ρόμπιν ονειρεύεται να γίνει κι αυτή κυνηγός λύκων στ΄ αχνάρια του πατέρα της, όταν όμως τον ακολουθήσει κρυφά σε μια από τις αποστολές του, τα πάντα θα αλλάξουν, όταν ανακαλύψει ένα μυστηριώδες κορίτσι που έχει την ικανότητα να μεταμορφώνεται σε λύκο και να ελέγχει την αγέλη. H νέα ταινία του ιρλανδικού στούντιο κινουμένων σχεδίων Cartoon Sallon, που μας έχει δώσει φιλμ όπως τα «Breadwinner», «Song of the Sea» και «The Secret of the Kells» είναι ένα πανέμορφο παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, με ποιητικό animation κι ένα χρήσιμο μήνυμα.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Apple TV+


«Ma Rainey's Black Bottom» του Τζορτζ Σ. Γουλφ

Πρόκειται για την διασκευή του θεατρικού έργου του Ογκουστ Γουίλσον που παίχτηκε πρώτη φορά το 1982 και ανήκει στον κύκλο του Πίτσμπεργκ, το χρονικό του συγγραφέα πάνω στην αφροαμερικανική ιστορία.Οι εντάσεις και οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν κατά τη διάρκεια μιας απογευματινής ηχογράφησης στο Σικάγο της δεκαετιάς του 1920, καθώς μια μπάντα μουσικών περιμένει την ερμηνεύτρια, τη θρυλική «Mother of the Blues», Μα Ρέινι. Αργοπορημένη για το στούντιο, η ατρόμητη, φλογερή Μα βρίσκεται σε διαμάχη με τον λευκό μάνατζερ και παραγωγός της για τα δικαιώματα πάνω στη μουσική της. Καθώς το συγκρότημα περιμένει στην κλειστοφοβική αίθουσα της πρόβας του στούντιο, ο φιλόδοξος τρομπετίστας Λέβι που θέλει να αφήσει το δικό του αποτύπωμα στη μουσική βιομηχανία παρακινεί τους συναδέλφους του μουσικούς σε μια εξομολόγηση ιστοριών, αληθινών και ψεύτικων που θα αλλάξουν για πάντα την πορεία της ζωής τους.

Η ταινία προβάλλεται ήδη στο Netflix.


Μουλέν Ρουζ του Μπαζ Λούρμαν

Βρισκόμαστε το 1899 στο Παρίσι. Ο Κριστιάν είναι ποιητής που πιστεύει στην ελευθερία, στην αλήθεια, στην ομορφιά και στον έρωτα. Γεγονός είναι όμως ότι δεν έχει γνωρίσει ως τώρα τον έρωτα. Τον γνωρίζει για πρώτη φορά στο πρόσωπο της Σατίν. Το Moulin Rouge είναι από τα πιο φανταχτερά καμπαρέ και η Σατίν μια πανέμορφη χορεύτρια η οποία έχει σαγηνέψει και τον δούκα. Όνειρό της είναι να γίνει ηθοποιός. Πρόκειται να γυρίσουν παράσταση στην οποία θα την γράψει ο Κριστιάν, θα παίξει η Σατίν και θα την χρηματοδοτήσει ο δούκας υπο έναν όρο! Η Σατίν θα είναι μόνο δικιά του και θα σκοτώσει τον Christian αν βρεθεί εμπόδιο στον δρόμο τους! Παράλληλα είναι άρρωστη... Η Satin για να προστατέψει τον αγαπημένο της τον διώχνει μακριά της... Το φαντασμαγορικό, σπαραξικάρδιο, κλασικό πλέον μιούζικαλ του Μπαζ Λούρμαν με τον Γιούαν ΜαγΓκρέγκορ και την Νικόλ Κίντμαν.

Η ταινία προβάλλεται στο Novacinema 2 HD στις 22.00, στα πλαίσια του αφιερώματος «25 Χρόνια Nova, 25 Χρόνια Μεγάλου Σινεμά».


«Klaus» των Σέρτζιο Πάμπλος και Κάρλος Μαρτίνεζ Λόπεζ

Εξόριστος από τον πατέρα του και με μοναδικό του στόχο να διανείμει 6000 γράμματα μέσα σε ένα χρόνο ώστε να καταφέρει να επιστρέψει στην κακομαθημένη ζωή του, ο Τζέσπερ φτάνει στο χωριό Σμίρενμπεργκ του Αρκτικού Κύκλου ως καινούργιος ταχυδρόμος. Μέσα σε λίγο διάστημα, ο Τζέσπερ αντιλαμβάνεται την έχθρα που έχει χωρίσει το χωριό στα δύο και είναι έτοιμος να παρατήσει την αποστολή του ώσπου η συνάντηση του με τον Κλάους, έναν ηλικιωμένο ξυλουργό, θα ανατρέψει τα σχέδιά του.

Η ταινία προβάλλεται στο Netflix.


Αγάπη Είναι...

Στο χριστουγεννιάτικο Λονδίνο, μια σειρά από ρομαντικές και παράξενες συμπτώσεις στις ζωές διαφορετικών ανθρώπων συνωμοτούν ώστε το γιορτινό πνεύμα να μοιράσει αγάπη! Ενα αξεπέραστο καστ από τους Χιου Γκραντ, Κόλιν Φερθ, Λίαμ Νίσον, Εμα Τόμσον, Κίρα Νάιτλι, Αλαν Ρίκμαν, Ρόουαν Ατκινσον και η ταινία που πρέπει να βλέπεις κάθε Χριστούγεννα.

Η ταινία προβάλλεται στο Vodafone TV


H Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς

O θρασύδειλος Ηρακλής, επαρχιώτης επιχειρηματίας, σχεδιάζει να εκδικηθεί τη γυναίκα του Ολγα που τον κερατώνει με τον Μάνο, πρώην λαϊκό τροβαδούρο και νυν ιδιοκτήτη τοπικού σκυλάδικου. Για την τιμή όχι μόνο του ανδρισμού του, αλλά και του σακ βουαγιάζ με το εκατομμύριο που αφαίρεσε η μοιχαλίδα από τις κρυψώνες στο σπίτι. Οι μαμάδες εκατέρωθεν μπλέκουν μανιπουλαριστικά στη βεντέτα, το ίδιο και τυχοδιώκτες, απατεώνες και παράγοντες τοπικοί, μαζί και εκτελεστές εισαγόμενοι. Είναι αμφίβολο αν έστω κι ένας θα ξεφύγει από τον μύλο των προδοσιών και των αναμετρήσεων. Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη μετά από την επιτυχημένη της πορείας στις αίθουσες όλο το 2020, φτάνει στο σπίτι σας για τρεις εορταστικές ημέρες. Διαβάστε εδώ όλες τις λεπτομέρειες για το πώς μπορείτε να δείτε την «Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» online.


«Ida» του Πάβελ Παβλικόφσκι

Η Αννα, ένα ορφανό 18χρονο κορίτσι, μεγαλώνει σιωπηλά και υπάκουα σ' ένα μοναστήρι της σταλινικής Πολωνίας του 1961. Λίγες μέρες πριν πάρει τους όρκους αγνότητας, η ηγουμένη της αποκαλύπτει για πρώτη φορά ότι έχει μία εν ζωή συγγενή. Μια θεία, τη Γουάντα, αδελφή της μητέρας της, που μένει στην πόλη και πρέπει να τη συναντήσει. Η Αννα βρίσκεται για πρώτη φορά εκτός των τειχών του μοναστηριού κι αντιμέτωπη με μία 45χρονη γυναίκα εκ διαμέτρου αντίθετη από εκείνην. Κυνική, μπλαζέ, σκληρή, όσο περιμένει τον εραστή της να ντυθεί και να φύγει, καπνίζοντας και πίνοντας, ο Γουάντα αποκαλύπτει στην Αννα ότι το πραγματικό της όνομα είναι Ιντα Λίμπενσταϊν και είναι Εβραία. Η οικογένειά τους εκδιώχθηκε από τους Ναζί στον πόλεμο και Χριστιανοί Πολωνοί αρχικά τους έκρυψαν και μετά τους πρόδωσαν. Η Γουάντα επέζησε γιατί έφυγε να πολεμήσει στην αντίσταση. Η Ιντα επέζησε γιατί ήταν μωρό, κάποιος τη λυπήθηκε και την παράτησε στην Εκκλησία. Οι δύο γυναίκες θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι δρόμου προς το χωριό που είναι θαμμένη η μητέρα της Ιντα, ψάχνοντας όσα τους ενώνουν κι όσα ρήμαξαν μια χώρα. Σα φιγούρα από πίνακα του Βερμέερ, ένα πλάσμα αθώο, φωτεινό, απαράμιλλα όμορφο κι ανεπίστρεπτα χαμένο στο χρόνο. Ο Παβλικόφσκι κινηματογραφεί λυρικά, ψύχραιμα, με οικονομία μία Πολωνία (Ευρώπη) που χάθηκε ανάμεσα στη σύγχρονη συλλογική αμνησία και πολιτική υποκρισία. Διαβάστε την κριτική του «Ida» στο Flix.

Διαθέσιμο στην iplatforma


On the Rocks της Σοφία Κόπολα

Η νέα ταινία της Σοφία Κόπολα είναι μια γλυκόπικρη screwball κομεντί στην οποία η Νέα Υόρκη κι ο Μπιλ Μάρεϊ επιδεικνύουν τις πιο προβλέψιμες αρετές τους, μα που η καρδιά της είναι τρυφερή και η υφή της απολαυστικά χαριτωμένη. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για την ταινία.

Η ταινία προβάλλεται στο Apple TV+.