Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 6 Ιουλίου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 6 Ιουλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


potiche

Potiche του Φρανσουά Οζόν

Βόρεια Γαλλία, 1977. Η Σουζάν (Κατρίν Ντενέβ) είναι δέσμια στους τέσσερις τοίχους της κουζίνας της και υποταγμένη στη βούληση του συζύγου της, του επιτυχημένου εργοστασιάρχη κυρίου Πουγιόλ (Φαμπρίς Λουκινί). Ο κ. Ρομπέρ Πουγιόλ διοικεί την ομπρελοβιομηχανία του με απολυταρχικό και αυταρχικό τρόπο, όπως ακριβώς «διοικεί» την σύζυγο και τα παιδιά του. Όταν οι εργάτες στο εργοστάσιό του κατεβαίνουν σε απεργία και κρατούν όμηρο τον κ. Πουγιόλ η κρίση που ξεσπά είναι μεγάλη και εκτονώνεται με τον τραυματισμό του και την απομάκρυνσή του για ένα διάστημα από την περιοχή. Τότε έρχεται η στιγμή που η κυρία Πουγιόλ παίρνει την μεγάλη απόφαση να αναλάβει χρέη Γενικού Διευθυντή στο εργοστάσιο του συζύγου της και προς έκπληξη όλων αποδεικνύεται μια ικανότατη και μαχητικότατη γυναίκα. Τα προβλήματα ξαναρχίζουν όταν ο κ. Πουγιόλ επιστρέφει από το ταξίδι του, ενώ ο ρόλος του κυρίου Μπαμπέν (Ζεράρ Ντεπαρντιέ) περιπλέκει τα πράγματα ακόμη πιο πολύ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο iPlatforma και το Viva.gr

Comrade Drakulitch

Σύντροφος Δράκουλιτς (Comrade Drakulitch) του Μαρκ Μπότζαρ

Το ψυχροπολεμικό θρίλερ ενώνεται με τη μυθολογία των βαμπίρ, σε μια απολαυστική και θεότρελη σάτιρα των κατασκοπικών ταινιών, όπου ο εχθρός δαγκώνει και τα σύγχρονα όπλα αντικαθίστανται με σκόρδα. Στην Ουγγαρία της δεκαετίας του ‘70, ο σύντροφος Φαμπιάν, ήρωας της επανάστασης στην Κούβα,έρχεται στη χώρα για να προωθήσει καμπάνια αποστολής αίματος στο Βιετνάμ. Όμως κάτι περίεργο συμβαίνει με τον θεωρητικά βετεράνο σύντροφο: μοιάζει με τριαντάρη, δείχνει cool και οδηγεί μια φοβερή Mustang. Ενα νεαρό ζευγάρι της μυστικής αστυνομίας αναλαμβάνει να τον παρακολουθεί και μπλέκει τα προβλήματα της σχέσης του με το μυστικό της νεότητας του Φαμπιάν.

Η ταινία κάνει σήμερα πρεμιέρα στο Cinobo

Tina 607

Τίνα (Tina) των Νταν Λίντσεϊ, Τι Τζέι Μάρτιν

Η απόλυτη ωδή σε μια παγκοσμίου φήμης σταρ, και ταυτόχρονα το τρυφερό πορτρέτο μιας γυναίκας που ξεπέρασε ακραίες δυσκολίες προκειμένου να διαμορφώσει την καριέρα, την ταυτότητα και την κληρονομιά της με τους δικούς της όρους. Από την αρχή της πορείας της ως βασίλισσας της R&B ως τις περιοδείες που έσπασαν κάθε ρεκόρ προσέλευσης τη δεκαετία του 1980, η Τίνα Τέρνερ σηκώνει την αυλαία και μας προσκαλεί στην ιδιωτική της σφαίρα. Η ταινία, αποκαλύπτοντας τους πιο μύχιους αγώνες και τις προσωπικές της στιγμές της Τέρνερ, συνιστά μια ανεπανάληπτη, συγκλονιστική μαρτυρία για μια από τις σπουδαιότερες αγωνίστριες της σύγχρονης μουσικής. H ταινία άνοιξε το πρόσφατο 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Η ταινία είναι διαθέσιμη On Demand στο Vodafone TV, για συνδρομητές με αποκωδικοποιητή

prime time

Prime Time του Γιάκουμπ Πιάτεκ

Πρωτοχρονιά του 1999: σε ένα τηλεοπτικό στούντιο κατά τη διάρκεια μιας εκπομπής, ένας ένοπλος παίρνει όμηρο την παρουσιάστρια και απαιτεί να στείλει ζωντανά ένα μήνυμα. Βασισμένο σε μια σειρά από παρόμοιες περιπτώσεις ομηρίας μπροστά στις κάμερες το φιλμ του Γιάκουμπ Πιάτεκ, χτίζει μια κλειστοφοβική ατμόσφαιρα αγωνίας λεπτό με το λεπτό. Η ταινία έκανε την πρεμιέρα της στο φετινό φεστιβάλ του Sundance, έχοντας πριν περάσει από τα works in progress του δικού μας φεστιβάλ θεσσαλονίκης.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

Beirut 607

Βηρυτός (Beirut) του Μπραντ Άντερσον

Με φόντο την ταραγμένη Βηρυτό του 1982, το σενάριο του έμπειρου Τόνι Γκιλρόι (η τριλογία του Μπορν, «Michael Clayton») μοιράζει τα χαρτιά του ανάμεσα σε ένα υπόκωφο σασπένς και μια ελάχιστα λαμπερή καταγραφή της εξαιρετικά έκρυθμης κατάστασης στην περιοχή και των σύνθετων γεωπολιτικών συμφερόντων που την καθορίζουν. Ελάχιστα λαμπερός (παρά την παρουσία του Τζον Χαμ στον πρωταγωνιστικό ρόλο) είναι και ο ήρωάς του, Μέισον Σκάιλς, ένας Αμερικανός πρώην διπλωμάτης ο οποίος έπειτα από μια τραγωδία εγκαταλείπει τη Βηρυτό πριν από τον εμφύλιο που θα άφηνε την πόλη σε ερείπια. Δέκα χρόνια αργότερα, βρίσκεται εγκατεστημένος στη Βοστόνη, πνίγοντας ακόμα τις αναμνήσεις του στο ποτό και χαραμίζοντας τα ταλέντα του ως διαμεσολαβητής σε τοπικές συνδικαλιστικές και εργασιακές διαμάχες. Επειτα από μια μυστηριώδη συνάντηση, θα επιστρέψει στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, έχοντας επιστρατευθεί από τη CIA προκειμένου να χειριστεί τις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση ενός παλιού του φίλου και πρώην συνεργάτη του. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Η ταινία προβάλλεται στις 21:00 στο Open

the tomorrow war 607

The Tomorrow War του Κρις ΜακΚέι

Η ταινία που θα μπορούσε να αποτελεί και την αρχή ενός ακόμη κινηματογραφικού franchise για τον φύλακα του γαλαξία Κρις Πρατ, διαδραματίζεται το 2021 αλλά και 30 χρόνια μετά. Από εκεί έρχεται στο σήμερα μια ομάδα πολεμιστών κι ενημερώνει τον κόσμο ότι το 2051, η ανθρωπότητα μάχεται έναν πόλεμο εναντίον μιας εξωγήινης φυλής. Και χάνει. Ο μόνος τρόπος για να αλλάξει η ροπή του πολέμου, είναι να πάρουν μαζί τους στο μέλλον στρατιώτες αλλά κι απλούς πολίτες προκειμένου να τους στρατολογήσουν στον πόλεμο του αύριο. Ο Νταν Φόρεστερ, ένας δάσκαλος και πατέρας θα είναι ένας από αυτούς, ο οποιος μαζί με μια ιδιοφυή επιστήμονα και τον πατέρα του με τον οποίο δεν έχουν τις καλύτερες σχέσεις θα επιχειρήσουν να ξαναγράψουν το πεπρωμένο του πλανήτη μας.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Amazon Prime Video

The Giant

The Giant (Jätten) του Γιοχάνες Νάιχολμ

Μια ελεύθερη κατάδυση στα άδυτα της ψυχής και του μυαλού ενός ατόμου με αναπηρία, που αποδεικνύει πως η ομορφιά, η φαντασία και η θέληση δεν είναι προνόμιο των «κανονικών». Ο Ρίκαρντ είναι ένας αυτιστικός και παραμορφωμένος άνδρας, που χωρίστηκε από τη μητέρα του στη γέννα. Τριάντα χρόνια αργότερα, είναι πεπεισμένος πως θα την ξανακερδίσει μόνο αν κερδίσει το σκανδιναβικό πρωτάθλημα πετάνκ. Η εύθραυστη φιγούρα του και η επικριτική στάση του περίγυρού του δεν θα τον πτοήσουν. Άλλωστε, έχει στο πλευρό του έναν γίγαντα ύψους 60 μέτρων…

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Mubi


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.