Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη 4 Μαρτίου

στα 10

Το Flix προτείνει τι να δείτε σήμερα στο σπίτι.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη 4 Μαρτίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς



23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

To Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης επιστρέφει online και παρουσιάζει τα καλύτερα ντοκιμαντέρ από ολόκληρο τον κόσμο, ένα συναρπαστικό αφιέρωμα και τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες τεκμηρίωσης για παιδιά και νέους. Συνολικά 50 ντοκιμαντέρ θα προβληθούν από την Πέμπτη 4 έως την Κυριακή 14 Μαρτίου 2021 μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Φεστιβάλ online.filmfestival.gr. Κάθε ταινία κοστίζει (3€) -εκτός αυτών για παιδιά και νέους οι προβολές των οποίων είναι δωρεάν. Οι ταινίες είναι διαθέσιμες για όλο το διάστημα της online διοργάνωσης (4 έως 14 Μαρτίου) μέχρι εξαντλήσεως των εισιτηρίων. Διαβάστε περισσότερα για το πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ.


Moxie: Κορίτσια με Τσαγανό (Moxie) της Εϊμι Πόλερ

Αντλώντας έμπνευση από το επαναστατικό παρελθόν της μαμάς της και από μια νέα φίλη, μια ντροπαλή δεκαεξάχρονη φτιάχνει ανώνυμα ένα περιοδικό που τα βάζει με τον σεξισμό. Η Είμι Πόλερ δοκιμάζει να θυμίσει σε μια νέα γενιά κοριτσιών τα διδάγματα του φεμινιστικού κινήματος φέρνοντάς τα στα μέτρα της εποχής του texting και του instagram, σε μια κομεντί με ευπρόσδεκτο μήνυμα.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

sleepwalk 607

Sleepwalk της Σάρα Ντράιβερ

Το «Sleepwalk» αφηγείται την ιστορία μιας τυπογράφου, της Νικόλ, οποία αναλαμβάνει να μεταφράσει και να δακτυλογραφήσει το χειρόγραφο μιας σειράς μυστηριωδών κινέζικων παραμυθιών. Σιγά σιγά, αυτές οι ιστορίες αρχίζουν να παίρνουν σάρκα και οστά στη ζωή της και στη ζωή των ανθρώπων γύρω της, κι εκεί όπου τελειώνει η μαγεία, παίρνουν τα ηνία οι συμπτώσεις. Ο γιος της, που είναι μισός κινέζος, μυρίζει παντού αμύγδαλα και η συγκάτοικός της χάνει όλα της τα μαλλιά. Το φιλμ διαπνέεται από την λογική και την ατμόσφαιρα των ονείρων. Είναι ένα παραμύθι με ανοιχτό τέλος που εκτυλίσσεται στις παρυφές μιας φανταστικής Νέας Υόρκης.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση προς 4,5 ευρώ, από το φεστιβάλ του Rotterdam στο πλαίσιο του αφιερώματος IFFR Unleashed: 50/50 που επιλέγει πενήντα ταινίες, μία από κάθε διοργάνωση του φεστιβάλ


Η Φωτογραφία (Photograph) του Ριτές Μπάτρα

Ο Ράφι ήρθε στη Μουμπάι από ένα μικρό χωριό για να βγάλει χρήματα ώστε να ξεπληρώσει ένα οικογενειακό χρέος. Δουλεύει ως πλανόδιος φωτογράφος, συγκατοικεί με φίλους σε ένα μικρό δωμάτιο και στέλνει σχεδόν ό,τι βγάζει στη γιαγιά του, την Ντάντι για να μπορέσει να ξαναγοράσει το πατρικό της σπίτι. Για να ικανοποιήσει την επιθυμία της ηλικιωμένης γυναίκας να τον δει γαμπρό, της στέλνει τη φωτογραφία μιας ντροπαλής άγνωστης, λέγοντας ότι είναι η αρραβωνιαστικιά του. Όταν η γιαγιά του επιμένει να τη γνωρίσει, τη βρίσκει και της ζητάει να προσποιηθεί ότι είναι η αγαπημένη του. Ο Ριτές Μπατρα του «Lunchbox» και του «the Sense of an Ending» παραδίδει μια καλοφτιαγμένη ρομαντική κομεντί όσο συναισθηματική και στρογγυλεμένη χρειάζεται για να συγκινήσει τον θεατή.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo


Παράσιτα (Parasite) του Μπονγκ Τζουν-Χο

Η οικογένεια των Κιμ είναι αγαπημένη, αλλά είναι όλοι τους άνεργοι και το μέλλον τους διαγράφεται ζοφερό. Ο γιος της οικογενείας βρίσκει δουλειά ως καθηγητής ιδιαίτερων κι ελπίζει επιτέλους σε σταθερό εισόδημα. Κουβαλώντας τις προσδοκίες όλης του της οικογένειας, πηγαίνει για συνέντευξη στο σπίτι των Παρκ, ιδιοκτητών μια διεθνούς εταιρίας πληροφορικής, για να συναντήσει την κυρία του σπιτιού. Μετά την πρώτη αυτή συνάντηση, ξεκινάει ένας χείμαρρος ατυχών συμβάντων. Ένα απολαυστικό μείγμα μαύρης κωμωδίας, κοινωνικού σχολιασμού, σάτιρας κι αγωνίας, τα «Παράσιτα» είναι μια ταινία που αρνείται να κατηγοριοποιηθεί σε κάποιο είδος ή ακόμα να συγκριθεί με οποιαδήποτε άλλη.

H ταινία προβάλλεται στο Cosmote Cinema 2, στις 23:35


Eastern Plays του Κάμεν Κάλεφ

Δύο αδέλφια που έχουν από χρόνια χάσει την επαφή μεταξύ τους συναντιούνται αναπάντεχα όταν σ’ ένα ρατσιστικό επεισόδιο βρίσκονται σε αντίθετα στρατόπεδα: ο Γκεόργκι άρχισε πρόσφατα να συναναστρέφεται με μια ομάδα νεοναζί και συμμετέχει στις βίαιες πράξεις της, ενώ ο Ίτσο γίνεται μάρτυρας του συμβάντος και σώζει την οικογένεια των Τούρκων. Ο Γκεόργκι καλείται να συμμετάσχει σε πιο ακραίες πράξεις κι αρχίζει ν’ αμφιβάλει για το αν θέλει ν’ ανήκει στην ομάδα, ενώ ο Ίτσο αναρωτιέται αν η όμορφη Τουρκάλα που έσωσε θα τον βοηθήσει να ξεφύγει απ’ τη μίζερη ζωή του στη Σόφια. Μόνο μέσα απ’ την επανένωσή θα καταφέρουν τα δυο αδέλφια να καταλάβουν τι είναι αυτό που θέλουν πραγματικά απ’ τη ζωή τους.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για δωρεάν προβολή ολοκληρο τον Μάρτιο από το φεστιβάλ Artekino


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς