Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη 3 Μαρτίου

στα 10

Το Flix προτείνει τι να δείτε σήμερα στο σπίτι.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη 3 Μαρτίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς



Φιλέλληνες: Αγωνιστές της Ελευθερίας

Μια καινοτόμα προσέγγιση της Ελληνικής Επανάστασης μέσα από ένα διεθνές πρίσμα και μια σύγχρονη οπτική. Στα 6 επεισόδια της νέας μας σειράς ντοκιμαντέρ διανύουμε μία πλήρη ιστορική διαδρομή, από την ελληνολατρεία του 18ου αιώνα, εστιάζοντας στο Φιλελληνισμό κατά τη διάρκεια της Επανάστασης και καταλήγοντας στο σύγχρονο Φιλελληνισμό. Ιστορικός σύμβουλος της σειράς είναι ο Ιάκωβος Μιχαηλίδης, Καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, Α.Π.Θ.

Πρεμιέρα Τετάρτη 3 Μαρτίου στις 21:00 στο COSMOTE HISTORY και διαδικτυακά στο YouTube.


Tampopo του Ιτάμι Τζούζο

Μια όμορφη χήρα διευθύνει ένα ερειπωμένο εστιατόριο στο Τόκιο. Eνα οδηγός φορτηγού και ο φίλος του την λυπούνται και θέλουν να μετατρέψουν το μέρος αυτό στο καλύτερο εστιατόριο στην Ιαπωνία. Η χήρα μαθαίνει την ευαίσθητη τέχνη της παρασκευής ζυμαρικών, ενώ σερβίρει μερικά δημοφιλή ιαπωνικά πιάτα και συμβουλές για σεξ και φαγητό (καθώς και σεξ κατά τη διάρκεια του δείπνου). Το Tampopo έγινε κλασσικό όταν κυκλοφόρησε στα μέσα της δεκαετίας του 1980. Αυτό το ξεκαρδιστικό, έξυπνο, παιχνιδιάρικο «ramen western», μια παραλλαγή του δυτικού σπαγγέτι γουέστερν, σατιρίζει τις κοινωνικές συμβάσεις που επιδιώκουν στον άσκοπο περιορισμό των ανθρωπίνων σχέσεων. Η όρεξη, η βία και ο ερωτισμός συναντιούνται σε αυτή τη γιορτή της ελευθερίας με αναφορές σε Μπουνιουέλ, Κλιντ Ιστγουντ και Τσάρλι Τσάπλιν.

Η ταινία προβάλλεται δωρεάν στο site του Φεστιβάλ του Ρότερνταμ.


Wikipedia and the Democratisation of Knowledge των Σάτσα Χανόβερ και Λορένζα Καστέλα

Το 2001, ο Τζίμι Γουέιλς δημοσίευσε το Hello World, το πρώτο άρθρο στη Wikipedia, καλώντας τους ανθρώπους να συμμετάσχουν σε ένα εγκυκλοπαιδικό έργο. Είκοσι χρόνια αργότερα, η Wikipedia αγγίζει όλους τους τομείς της καθημερινής μας ζωής και με πάνω από 50 εκατομμύρια άρθρα, είναι η μεγαλύτερη εγκυκλοπαίδεια όλων των εποχών. Αυτό το ντοκιμαντέρ ερευνά την καρδιά του έργου της Wikipedia με συνεντεύξεις από τον ιδρυτή της Τζίμι Γουέιλς, εξέχοντες ακαδημαϊκούς και τους ανώνυμους από όλο τον κόσμο που συνεισφέρουν τις γνώσεις τους στο έργο αυτό.

Η ταινία προβάλλεται δωρεάν στο ArteKino.


Τσάι με το Μουσολίνι του Φράνκο Τζεφιρέλι

Σε αυτή την ημι-αυτοβιογραφική ταινία του Φράνκο Τζεφιρέλι ένα παιδί στη Φλωρεντία του 1935 μεγαλώνει κοντά σε μια παρέα εκκεντρικών Αγγλίδων και Αμερικανίδων γυναικών, που λατρεύουν τη ζωή και την κουλτούρα της Ιταλίας, αλλά δεν διαισθάνονται τις αλλαγές που συμβαίνουν γύρω τους και ότι σύντομα οι χώρες τους θα εμπλακούν σε πόλεμο κατά του καθεστώτος του Μουσολίνι.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.30 στο Comsote Cinema 2 HD.


Holy Motors του Λεός Καράξ

H αινιγματική φιγούρα του κυρίου Oσκάρ ζει ταυτόχρονα περισσότερες από μία ζωές. Εγκληματίας, ζητιάνος, πατέρας, διευθυντής πολυεθνικής και τερατόμορφο πλάσμα συνυπάρχουν και αλληλοσυγκρούονται σε έναν άνθρωπο καθώς αυτός μέσα σε ένα 24ωρο διασχίζει το Παρίσι με μια λιμουζίνα που οδηγεί η πιστή του φίλη, Σελίν. Εμπνευσμένο, αποκαλυπτικό, αστείο, σπαρακτικό. H μεγάλη επιστροφή του πάλαι πότε enfant terrible Λεός Καράξ, με ένα ατόφιο κομμάτι σινεμά, φόρο τιμής στην ίδια τη δύναμη του κινηματογράφου και σε όσα μας κάνουν να μένουμε ακόμη ζωντανοί... Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για το «Holy Motors».

Η ταινία προβάλλεται στο Cinobo.


Η Αρπαγή του Λικ Μπεσόν

Τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε ένα πατέρα, από το να παρακολουθεί αβοήθητος μέσα από το κινητό του τηλέφωνο την απαγωγή της ίδιας του της κόρης; Αυτός ο φρικτός εφιάλτης γίνεται πραγματικότητα για τον Μπράιαν, έναν πρώην κυβερνητικό μυστικό πράκτορα. Τώρα, δεν του απομένουν παρά ελάχιστες ώρες για να σώσει την κόρη του, Κιμ.

H ταινία προβάλλεται στο ΕΡΤFlix.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς