Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου

στα 10

Το Flix προτείνει τι να δείτε σήμερα στο σπίτι.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς



Made You Look: A True Story of Fake Art του Μπάρι Αβριτς

Η μεγαλύτερη απάτη στην στην ιστορία της Αμερικής, στήθηκε εν μέσω της υπερβολικά πλουσιας, υπερβολικά εμμονικής και υπερβολικά πρόθυμης να βιαστεί προκειμένου να αποκτήσει ένα «αριστούργημα» κοινότητα των συλλεκτών τέχνης της Νέας Υόρκης. Ενα ζευγάρι δίχως ιστορία στο χώρο, ξαφνικά αρχίζει να προσφέρει προς πώληση στην περιβόητη Knoedler Gallery μια σειρά από πίνακες σπουδαίων ζωγράφων οι οποίοι στη συνέχεια θα βρουν τον δρόμο τους με πανάκριβο αντίτυπο στις συλλογές ζαμπλουτων φιλότεχνων. Το ντοκιμαντέρ του Μπάρι Αβριτς εξιστορεί με συναρπαστικό τρόπο την ιστορία μιας απάτης ύψους 80 εκατομμυρίων την οποία όλοι ήθελαν να πιστέψουν ότι δεν είναι απάτη.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix


1945 του Φερέντς Τούρουκ

Κάποια ζεστή ημέρα του Αυγούστου του 1945, κι ενώ οι κάτοικοι ενός μικρού χωριού είναι αφοσιωμένοι στην προετοιμασία για το γάμο του γιου του τοπικού ιερέα, καταφθάνουν στον σταθμό των τρένων δύο Ορθόδοξοι Εβραίοι κουβαλώντας κάποια μυστηριώδη δέματα. Οι χωρικοί τρέμουν στην ιδέα πως πρόκειται για επιζώντες από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που θα διεκδικήσουν τη χαμένη τους περιουσία... Μιλώντας με ευαισθησία για ένα παραγνωρισμένο θέμα της ευρωπαϊκής ιστορίας, ο σκηνοθέτης τολμά ν’ ανοίξει το κουτί της Πανδώρας και ν’ αποτυπώσει σ’ αυτό το ασπρόμαυρο πορτρέτο μιας ρημαγμένης γης όλες τις γκρίζες ζώνες που καταπατούν οι άνθρωποι σε καιρό ειρήνης.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Mubi


3o Athens Fashion Film Festival

Η πλατφόρμα των ψηφιακών προβολών του 3ου Αthens Fashion Film Festival είναι ήδη ανοιχτή για το κοινό και μπορείτε να την επισκεφθείτε μέσα από το athensfff.com, κλικάροντας στην κατηγορία Online Screenings, να περιηγηθείτε στο πρόγραμμα του φεστιβάλ και να μαρκάρετε τις δικές σας αγαπημένες, «not-to-be-missed» ταινίες, ενόψει της πρεμιέρας των επίσημων προβολών, την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στις 11.00. Όλες οι μικρού μήκους ταινίες είναι δωρεάν για το κοινό και προσβάσιμες με γεωγραφικό περιορισμό στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Κύπρο. Οι ταινίες προβάλλονται με αγγλικούς υπότιτλους.Οι μεγάλου μήκους ταινίες θα είναι επίσης δωρεάν για το κοινό αλλά με γεωγραφικό περιορισμό προβολής στην Ελλάδα και με ελληνικούς υπότιτλους. Όλες οι προβολές θα πραγματοποιηθούν μέσα από το athensfff.com και στο tab Online Screenings. Οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες από την Πέμπτη 25 / 2 στις 11.00 το πρωί μέχρι και την 1η Μαρτίου στις 23: 59. Όλο το περιβάλλον της πλατφόρμας είναι στα αγγλικά.


Θέλμα και Λουίζ (Thelma and Louise) του Ρίντλεϊ Σκοτ

Δυο κολλητές φιλενάδες ξεκινούν ένα ταξίδι το οποίο γρήγορα μετατρέπεται σε μια περιπέτεια καθώς οι δυο τους προσπαθούν να ξεφύγουν από την αστυνομία μετά και από τα εγκλήματα τα οποία έχουν διαπράξει. Γυναικεία ανεξαρτησία φεμινιστική αφυπνιση σε μια ταινία προφητική από πολλές απόψεις, ανάμεσα στις οποίες και η ανακάλυψη ενός νεαρού, σέξι και μελλοντικά σούπερ σταρ, Μπραντ Πιτ.

Η ταινία προβάλλεται στις 22:00 στην ΕΡΤ2


O Χαμένος Θησαυρός του Χουρσίτ Πασά του Σταύρου Τσιώλη

Στις 29-1-93 δραπέτευσαν από φυλακές των Αθηνών 80 κατάδικοι... Δηλαδή, ένας δραπέτευσε, κάποιος Βασίλης, για την αγαπημένη του στην Αμαλιάδα, αλλά στη βιασύνη του ξέχασε την πόρτα της φυλακής ανοιχτή και σιγά-σιγά βγήκαν και άλλοι 79. Η ταινία παρακολουθεί τους 11 που κατεβαίνουν στην Πελοπόννησο... Μαζί τους κι ένας γέρος μουσικός που έχει χάρτη αγορασμένο από Έλληνα στην Αμερική αντί 2500 δολαρίων, με το χαμένο θησαυρό του Στρατηγού Χουρσίτ Πασά.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo


Looper του Ρίαν Τζόνσον

Σε μια εγκληματική κοινωνία του μέλλοντος, ο Τζο είναι ένας Looper, ένας επαγγελματίας δολοφόνος, που δουλεύει για τη Μαφία. Τα θύματά του είναι πράκτορες από το μέλλον, που στέλνονται στο παρελθόν μέσω μιας χρονομηχανής - και ο Τζο φροντίζει να μη γλιτώσει κανείς. Είναι ο καλύτερος στο είδος του, η μαφία τον πληρώνει καλά, ζει μια ωραία ζωή. Όταν όμως ανακαλύπτει ότι ο επόμενος στόχος είναι ο ίδιος του ο εαυτός, ο Τζο δεν καταφέρνει να πατήσει τη σκανδάλη.

Η ταινία προβάλλεται στις 00:45 στο STAR


The Founder (Ο Ιδρυτής μιας Αυτοκρατορίας) του Τζον Λι Χάνκοκ

Νότια Καλιφόρνια, 1950. Ο Ρέι Κροκ, ένας πλανόδιος πωλητής μιλκσέικ στο Ιλινόι, γνωρίζει τους Μακ και Ντικ ΜακΝτόναλντ, ιδιοκτήτες ενός εστιατορίου με εξειδίκευση στα μπέργκερ και εντυπωσιάζεται από το ταχύτατο σύστημα παρασκευής φαγητού που έχουν αναπτύξει.Πιστεύοντας ότι υπήρχε η προοπτική για την εκκίνηση μιας αλυσίδας εστιατορίων, κατορθώνει να πάρει την εταιρία από τα αδέρφια ΜακΝτόναλντ και να δημιουργήσει μια αυτοκρατορία δισεκατομμυρίων γνωστή μέχρι και σήμερα.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ERTFLIX


Επικίνδυνη Αποστολή: Η Πτώση (Mission: Impossible - Fallout) του Κρίστοφερ Μαγκουάιρ

Ο πράκτορας Ίθαν Χαντ γίνεται στόχος του Συνδικάτου, μιας υψηλά εκπαιδευμένης οργάνωσης δολοφόνων, που σκοτώνουν μετά από διαταγή. Το Συνδικάτο έχει στόχο του τη διάλυση της υπηρεσίας τους, αλλά ο Ίθαν Χαντ και οι συνεργάτες του θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να το αποτρέψουν!

Η ταινία προβάλεται στις 22:00 στον ΣΚΑΪ


Οι Τεμπέληδες της Εύφορης Κοιλάδας του Νίκου Παναγιωτόπουλου

Eνας πατέρας και οι τρεις γιοι του κληρονομούν ένα αρχοντικό σπίτι μαζί με την υπηρέτρια. Απομακρύνονται από τα εγκόσμια για τα 7 επόμενα χρόνια και ενεργοποιούνται μόνο για να φάνε και να έρθουν σε ερωτική επαφή με την υπηρέτρια. Η οκνηρία, η χαλαρότητα και τέλος ο "ύπνος", διαβρώνει σ' όλες τις βαθμίδες τα μέλη μιας συμβολικά προσδιορισμένης οικογένειας, που αποσύρεται να ζήσει στην εξοχή. Μια μηδενιστική αλληγορική σάτιρα, που βραβεύθηκε στα Φεστιβάλ Λοκάρνο και Σικάγου 1978.

Η ταινία προβάλλεται στις 23:55 στον Comsote Cinema 3