Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 17 Απριλίου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 17 Απριλίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς



Ερωτας και Τέρατα (Love and Monsters) του Μάικλ Μάθιους

Μπορεί ο τεράστιος αστεροειδής που απειλούσε την Γη, να μην συγκρούστηκε μαζί της, αλλά οι άνθρωποι στην προσπάθειά τους να τον καταστρεψουν το κατάφεραν μόνοι τους. Τα χημικά από τους πυραύλους που έστειλαν να τον ανατινάξουν, μεταμόρφωσαν τα ψυχρόαιμα ζώα σε γιγάντια τέρατα και η ανθρωπότητα κατέφυγε σε υπόγειες αποικίες για να σωθεί. Ο Τζόελ ζει σε μια από αυτές αλλά δεν έχει ξεχάσει την καλή του από το σχολείο κι όταν θα ακούσει την φωνή της στον ασύρματο θα αποφασίσει να διασχίσει τα 85 μίλια που χωρίζουν τις αποικίες τους προκειμένου να την συναντήσει ξανά. Αψηφώντας τα τέρατα που θα συναντήσει στον δρόμο του. Πετυχαίνοντας να χτίσει πειστικά έναν κόσμο κι ένα έξυπνο backstory, το «Love and Monsters» του νοτιοαφρικανού Μάικλ Μάθιους μοιάζει να αντλεί από την ίδια φλέβα με ταινίες που δεν παίρνουν το τέλος του κόσμου υπερβολικά στα σοβαρά και προς τιμήν της δεν παίρνει ούτε τον ίδιο τον εαυτό της υπερβολικά στα σοβαρά. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix για την ταινία

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix


Σ' Αυτή τη Χώρα Κανείς Δεν Ηξερε να Κλαίει του Γιώργου Πανουσόπουλου

Τι μαγικό συμβαίνει σ΄ αυτό το αχαρτογράφητο νησάκι του Αιγαίου; Δύο ανυποψίαστοι ξενομερίτες, ένας Γάλλος ευρωβουλευτής (Serge-Requet Barville) και μία νεαρή οικονομολόγος (Μαργαρίτα Πανουσοπούλου), φθάνουν με καΐκι στο ειδυλλιακό Αρμενάκι και έρχονται σε επαφή με τον αλλόκοτο τρόπο ζωής και τις ανατρεπτικές ηθικές αξίες των κατοίκων του. Θα γνωριστούν με τον αλλοπρόσαλλο δάσκαλο (Μπάμπης Χατζηδάκης) και την πληθωρική χήρα (Φωτεινή Τσακίρη) και θα παραδοθούν τόσο στη δίνη του έρωτα, όσο και στο γοητευτικό τόπο, που μπορεί να αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων. Η κινηματογράφηση έγινε εξ’ ολοκλήρου στην Ικαρία το καλοκαίρι του 2017. Συμμετέχουν, σε βασικούς και δευτερεύοντες ρόλους, πολλοί Ικαριώτες και Καριωτίνες όλων των ηλικιών. 14 χρόνια μετά τη Νάξο και την «Τεστοστερόνη», ο Γιώργος Πανουσόπουλος ταξιδεύει στην Ικαρία και την… σεροτονίνη. Διαβάστε εδώ την κριτική του Flix.

Προβάλλεται στις 23.40 στην ΕΡΤ 2.


Φόρεστ Γκαμπ του Ρόμπερτ Ζεμέκις

Η προσωπική ιστορία ενός απλού ανθρώπου, του Φόρεστ Γκαμπ μπλέκει με την πρόσφατη αμερικανική ιστορία μέσα από ένα επικό ταξίδι, όπου η ζωή του διασταυρώνεται με σημαντικές προσωπικότητες - από τις προεδρίες του Κένεντι και του Τζόνσον, τον πόλεμο του Βιετνάμ, το σκάνδαλο "Γουότεργκεϊτ" κ.α, τη σημασία των οποίων όμως δεν αντιλαμβάνεται, καθώς είναι ένα άτομο χαμηλών νοητικών δυνατοτήτων, που η μοναδική επιθυμία του είναι να ξαναβρεθεί με την παιδική του αγάπη...

Η ταινία προβάλλεται στις στις 01.30 στο OPEN.


American Beauty του Αλαν Μπολ

O Λέστερ, ευκατάστατος οικογενειάρχης των προαστίων, συνειδητοποιεί βαθμιαία την αβάσταχτη κενότητα της υλιστικής του καθημερινότητας. H υπαρξιακή του κρίση θα πάρει σοβαρές διαστάσεις από τη στιγμή που αρχίζει να έλκεται από μια συμμαθήτρια της κόρης του και να συμπεριφέρεται εντελώς αντικοινωνικά.

Προβάλλεται στις 23.40 στο Cosmote Cinema 2 HD.


Big Fish του Τιμ Μπάρτον

Ο Εντ Μπλουμ είναι ένας αθεράπευτος παραμυθάς, πωλητής στο επάγγελμα. Η επιμονή του να λέει παράξενες ιστορίες για το παρελθόν του εκνευρίζει τον ενήλικο πλέον γιο του, Γουίλ Μπλουμ, ο οποίος μετά τον γάμο του διακόπτει τις σχέσεις μαζί του για τρία χρόνια. Όταν όμως διαπιστώνεται ότι ο Εντ Μπλουμ έχει καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο, η σύζυγός του Σάντρα Μπλουμ καλεί τον Γουίλ να επιστρέψει να δει τον πατέρα του. Έτσι ο Γουίλ (Will) κάνει μια προσπάθεια να ανασυνθέσει την πραγματική ιστορία του, μέσα από αυτό που εκείνος διηγείται.

Η ταινία προβάλλεται στις 12.40 στο Nova Cinema 2 HD.


Frances Ha του Νόα Μπόμπακ

Η Φράνσις ζει στη Νέα Υόρκη, αλλά δεν έχει διαμέρισμα. Η Φράνσις βοηθάει σε μια ακαδημία χορού, αλλά δεν είναι χορεύτρια. Η Φράνσις έχει μια καλή φιλή, τη Σόφι, αλλά δε μιλάνε πια μεταξύ τους. Η Φράνσις ρίχνεται με ορμή στα όνειρα της, ακόμα κι όσο η πραγματικότητα της δείχνει να μη το κάνει. Η Φράνσις θέλει πολύ περισσότερα από αυτά που έχει, αλλά ζει τη ζωή της με ασύδοτη χαρά κι ελαφρότητα. Διαβάστε εδώ την κριτική του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo.


The Hurt Locker της Κάθριν Μπίγκελοου

Βαγδάτη, μια πόλη-παγίδα γεμάτη από βόμβες και ανθρώπους καμικάζι που θυσιάζουν τη ζωή τους. Ο λοχίας Σάνμπορν, ένας πρώην καταδρομέας, και ο λοχίας Έλτριτζ, ένας νέος που φιλοσοφεί τη ζωή, έχουν μόνο 38 μέρες να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους ως ομάδα εξουδετέρωσης βομβών. Αναγκάζονται να συνεργαστούν με τον καινούργιο αρχηγό της ομάδας, Γουίλιαμ Τζέιμς, ο οποίος εφαρμόζει περίεργες τεχνικές και δείχνει να απολαμβάνει το παιχνίδι με τον θάνατο. Βραβευμένη με 6 Όσκαρ (καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας κ.α.). Η νίκη της Μπίγκελοου στην κατηγορία της Σκηνοθεσίας την έκανε την πρώτη οσκαρούχο γυναίκα σκηνοθέτιδα.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς