Φεστιβάλ / Βραβεία

Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να γιορτάσεις την πρώτη Global Movie Day όλων των εποχών

στα 10

Κάθε αφορμή για περισσότερο σινεμά είναι μια καλή αφορμή. Σήμερα 8 Φεβρουαρίου 2020, η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου καλεί όλους να γιορτάσουν το σινεμά, εν όψει της αυριανής 92ης τελετής απονομής των βραβείων Οσκαρ.

Flix Team
Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να γιορτάσεις την πρώτη Global Movie Day όλων των εποχών

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ακαδημίας, ως Global Movie Day ορίζεται από φέτος το δεύτερο Σάββατο κάθε Φεβρουάριου, με σκοπό να αναγνωριστεί και να τιμηθεί ο τρόπος με τον οποίο οι ταινίες γοητεύουν τις καρδιές και τα μυαλά των θεατών για περισσότερα από 100 χρόνια.

«Από την έναρξή τους, οι ταινίες ξεπέρασαν τη γεωγραφία, τη γλώσσα, το χρόνο και τον πολιτισμό, συνδέοντας όλους μας μέσα από τη δύναμη της αφήγησης.»

Διαβάστε ακόμη: Oscars 2020: 5 σίγουρα στοιχήματα, 5 πιθανές ανατροπές

Οι οδηγίες της Ακαδημίας για την πρώτη Global Movie Day είναι σαφείς: Γιορτάστε την Παγκόσμια Ημέρα Κινηματογράφου της Ακαδημίας παρακολουθώντας και συζητώντας ταινίες που σας έχουν εμπνεύσει σε όλη σας τη ζωή. Μοιραστείτε προτάσεις ταινιών και ανακαλύψτε αυτές που δεν έχετε δει ποτέ. Δείτε ξανά τις αγαπημένες σας ταινίες με φίλους ή επισκεφθείτε το τοπικό σας σινεμά για να δείτε μια καινούρια ταινία. Μοιραστείτε τις ταινίες που σας έκαναν εντύπωση. Δημιουργήστε τη δική σας λίστα «Οι 10 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών», συζητήστε τις φετινές υποψηφιότητες Oscar και δημοσιεύστε τις προβλέψεις σας.

Ο,τι κάνετε να θυμάστε το hashtag #GlobalMovieDay και - συμπληρώνουμε κι εμείς - ό,τι και να κάνετε να αγαπάτε τις ταινίες. Γιατί αυτές μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους.


Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, μη χάσετε ζωντανά από τις 11.30 μ.μ. τις αφίξεις στο κόκκινο χαλί της 92ης Απονομής των Βραβείων Οσκαρ από τον Γιώργο Σατσίδη και τη Χριστίνα Μπίθα, οι οποίοι θα βρίσκονται στο Dolby Theatre στο Λος Αντζελες, στη 1.30 π.μ το pre show και το αποκορύφωμα της βραδιάς έρχεται με την τελετή απονομής στις 03.00 π.μ., την οποία θα απολαύσουμε στο COSMOTE CINEMA 1HD με τον πρωτότυπο ήχο ή στο COSMOTE CINEMA OSCARS HD


Στο δρόμο για τα Οσκαρ 2020: Ολα τα βραβεία, όλα τα στραβοπατήματα, όλα τα κουτσομπολιά στη διαδρομή των βραβείων, στην ειδική ενότητα του Flix