Buzz

Το Festival Scope φέρνει τα νέα ταλέντα του 70ού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο σπίτι σας

στα 10

Δείτε τις ταινίες των νέων κινηματογραφιστών που διαγωνίζονται στο 70ό Φεστιβάλ του Λοκάρνο. Από το σπίτι σας.

Flix Team
Το Festival Scope φέρνει τα νέα ταλέντα του 70ού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο σπίτι σας

To Festival Scope συνεχίζει τη μοναδική συνεγασία του με τα φεστιβάλ του κόσμου, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους να παρακολουθήσουν επιλογές από το σινεμά του σήμερα και του αύριο από την άνεση του σπιτιού τους.

Σειρά έχει το Φεστιβάλ του Λοκάρνο που διεξάγεται φέτος από τις 2 μέχρι και τις 12 Αυγούστου και γιορτάζει τα 70 του χρόνια με ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα. Από αυτό, το Festival Scope ξεχώρισε μια επιλογή από το διαγωνιστικό τμήμα Cineasti del Presente (Κινηματογραφιστές του Σήμερα) με επτά ταινίες που αξίζει να ανακαλύψετε.

Διαβάστε ακόμη: Αυτές είναι οι «ελληνικές συμμετοχές» στο 70ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο

Locarno Festivalscope

Το Flix σε συνεργασία με το Festival Scope δίνει τη δυνατότητα στους αναγνώστες του να εξασφαλίσουν εισιτήρια (από τα 400 συνολικά που αναλογούν για την κάθε ταινία). Κάντε κλικ στη ειδική σελίδα του διαγωνισμού που φιλοξενείται στο Festival Scope, συμπληρώστε τα στοιχεία σας και διεκδικήστε το εισιτήριό σας.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις επτά ταινίες που μπορείτε να δείτε δωρεάν. Πατώντας πάνω στον τίτλο της κάθε ταινίας πηγαίνετε στην ειδική σελίδα που έχει δημιουργηθεί για την κάθε μία στο Festival Scope.

Scary Mother 607

Scary Mother της Ανα Ουρουσχάντζε (Γεωργία, Εσθονία) - Από τις 4 Αυγούστου

Μια 50χρονη νοικοκυρά, η Μανάνα, έχει ένα δίλημμα: πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στην οικογενειακή ζωή της και στην αγάπη που έχει για το γράψιμο και έχει καταπιέσει για χρόνια. Οταν αποφασίζει τελικά να ακολουθήσει το πάθος της, είναι έτοιμη να θυσιάσει κυριολεκτικά τα πάντα.

Damned Summer 607

Damned Summer (Verão Danado) του Πέδρο Καμπελέιρα (Πορτογαλία) - Από τις 5 Αυγούστου

Ειδυλλιακά απογεύματα, ναρκωτικά, καρδιοχτύπια, ψυχεδελική ατμόσφαιρα γεμάτη μουσική. Μια ένεση αδρεναλίνης. Η Λισαβόνα σαν το σκηνικό μιας σαρωτικής νιότης.

Meteors 607

Meteors του Γκιουρσάν Κελτέκ (Ολλανδία, Τουρκία) - Από τις 6 Αυγούστου

Ερχονται τη νύχτα και όλοι βγαίνουν έξω από τα σπίτια τους. Σε πολύ λίγο, η πόλη θα βρίσκεται σε κατάσταση ανάγκης. Μια έκλειψη πλησιάζει και οι μετεωρίτες θα αρχίσουν να πέφτουν.

Severina 607

Severina του Φελίπε Χιρς (Βραζιλία, Ουρουγουάη) - Από 7 Αυγούστου

Ενας μελαγχολικός, φιλόδοξος συγγραφέας και βιβλιοπώλης αναστατώνεται από την εμφάνιση και την εξαφάνιση της μούσας του που κλέβει βιβλία από το βιβλιοπωλείο του. Οταν συνειδητοποιεί ότι κλέβει και από άλλα βιβλιοπωλεία, αρχίζει να κυριεύεται από τη ζηλεία και αρχίζει να χάνεται στη λεπτή γραμμή που χωρίζει τη μυθοπλασία από την πραγματικότητα.

Easy 607

Easy του Αντρέα Μανιάνι (Ουκρανία, Ιταλία) - Από 9 Αυγούστου

O Ισίντορο, πιο γνωστός σε όλους ως «Easy» είναι μοναχικός, παχύσαρκος, σε μόνιμη κατάθλιψη. Η καριέρα του ως νεαρός οδηγός go-kart σταμάτησε όταν μεγάλωσε τόσο που δεν χωρούσε στη θέση του οδηγού. Μένει πλέον στο σπίτι της μητέρας του και προσπαθεί να αδυνατίσει με χαμηλών θερμίδων διατροφή μπροστά στην τηλεόραση. Μέχρι τη στιγμή που ο επιτυχημένος αδερφός του, ο Φίλο, του προτείνει μια δουλειά: να μεταφέρει ένα φέρετρο από την Ιταλία σε ένα μικρό χωριό στα Καρπάθια, στην Ουκρανία.

Fort de Fous 607

Le Fort des Fous της Ναριμάνε Μάρι (Γαλλία, Κατάρ, Ελλάδα, Γερμανία, Αλγερία) - Από 9 Αυγούστου

Με αρχειακό υλικό από πρώιμες αποστολές Γάλλων αποικιοκρατών στη Βόρειο Αφρική, το φιλμ ακολουθεί μια κοινότητα από νομάδες καθώς σχηματίζουν μια ουτοπική κοινωνία σαν απάντηση στον ιμπεριαλισμό. Αυτοσχεδιασμοί, συνεντεύεξεις, αναπαραστάσεις - είναι μερικά από όσα συμβαίνουν μπροστά στην κάμερα από κατοίκους της Αλγερίας, των Κυθήρων και των Προσφυγικών στην Αθήνα σε μια προσπάθεια να ξαναγραφτεί η ιστορία και να ξαναζήσουν οι αναμνήσεις ως στρατηγική αντίστασης.

Those Who are Fine 607

Those Who Are Fine (Dene Wos Guet Geit) του Σιρίλ Σάουμπλιν (Ελβετία) - Από 9 Αυγούστου

Η Αλις δουλεύει σε ένα τηλεφωνικό κέντρο στα προάστια της Ζυρίχης, πουλώντας συνδρομές στο ιντερνετ και ασφαλιστικά συμβόλαια σε αγνώστους. Μετά τη δουλειά περπατά μέσα από την πόλη. Εμπνευσμένη από τη δουλειά της, τηλεφωνεί σε μοναχικές γιαγιάδες και υποδύεται ότι είναι τα εγγόνια τους που χρειάζονται άμεσα χρήματα.


Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για τις ταινίες, τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να αποκτήσετε το εισιτήριό σας και ψηφίστε για το Cinelab Award στο επίσημο site του Festivalscope.

Locarno Festivalscope