Φεστιβάλ / Βραβεία

Φεστιβάλ Καλτ Ελληνικού Κινηματογράφου: «Εγώ δεν είμαι στο κύκλωμα, είμαι στο βραχυκύκλωμα!»

στα 10

Ο Σουγκλάκος, η Φιλίνη, ο Γκουσγκούνης και τ’ άλλα παιδιά σ’ ένα αναμνηστικό, αποκλειστικό βίντεο γενεθλίων του πιο ξεσηκωτικού ελληνικού κινηματογραφικού αντι-θεσμού!

Φεστιβάλ Καλτ Ελληνικού Κινηματογράφου: «Εγώ δεν είμαι στο κύκλωμα, είμαι στο βραχυκύκλωμα!»
Ο Κώστας Γκουσγκούνης αποθεώνεται από το κοινό του Φεστιβάλ Καλτ Ελληνικού Κινηματογράφου

10 χρόνια σε 3 λεπτά. 10 συνεχόμενα, εξελισσόμενα Φεστιβάλ Καλτ Ελληνικού Κινηματογράφου, από την πρώτη έκπληξη, τη συναισθηματική αταξία, μέχρι τη μονιμότητα, τη σταθεροποίηση της πιο διασκεδαστικής ή νοσταλγικής κινηματογραφικής διοργάνωσης.

Στη δέκατη χρονιά του, φέτος, το Φεστιβάλ Καλτ Ελληνικού Κινηματογράφου δεν χρειάζεται να εξηγήσει τι συνδέει τη φιλμογραφία του Σταύρου Τσιώλη με το «Κομπιούτερ του Θανάτου» του Μιχάλη Λεφάκη Jr. ή γιατί το παιδί - θαύμα του ελληνικού καράτε Κρις Σφέτας περιμένει διακαώς την ώρα της τιμητικής βράβευσής του στη σκηνή του Gagarin 205. Ξέρουμε πως η έννοια «θεσμός» είναι κάτι που θα έβρισκε τον εμπνευστή του Φεστιβάλ, σκηνοθέτη Νίκο Τριανταφυλλίδη («Μαύρο Γάλα», «Ράδιο Μόσχα») αντίθετο, αλλά ακόμη και σε μια χώρα που οι λέξεις έχουν χάσει το νοήμά τους, μερικές φορές αξίζει να διακινδυνεύσεις τίτλους και χαρακτηρισμούς. Να διακινδυνεύσεις γενικά...

Πριν, λοιπόν, «διακινδυνεύσετε» με ενθουσιασμό στο 10ο Φεστιβάλ Καλτ Ελληνικού Κινηματογράφου που θα γίνει στο Gagarin 205 από τις 16 ως τις 19 Φεβρουαρίου, θυμηθείτε στο παρακάτω, αποκλειστικό βίντεο, ποιες είναι οι στιγμές που έκαναν το Καλτ ξεχωριστό, αξέχαστο, οριακά εθιστικό.

Διαβάστε περισσότερα για το 10ο Φεστιβάλ Καλτ Ελληνικού Κινηματογράφου εδώ και επισκεφθείτε το επίσημο site του Φεστιβάλ εδώ.