Buzz

«Feast of Friends»: H ταινία των Doors που δεν κυκλοφόρησε ποτέ!

στα 10

Ηταν η πρώτη και τελευταία ταινία που θα έκαναν οι Doors για τους Doors. Το «Feast of Friends», όμως, για τη περιοδεία τους στην Αμερική το 1968, έμεινε στα μισά και δεν κυκλοφόρησε ποτέ. Μέχρι σήμερα...

«Feast of Friends»: H ταινία των Doors που δεν κυκλοφόρησε ποτέ!

To «Feast of Friends» δεν ήταν παρά η καταγραφή της μεγάλης περιοδείας των The Doors σε 20 πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών το καλοκαίρι του 1968.

Σε παραγωγή των ίδιων των μελών του συγκροτήματος, σκηνοθέτη τον επίσημο φωτογράφο τους, Πολ Φεράρα, και μέλος του συνεργείου τον άγνωστο ακόμη τότε Χάρισον Φορντ, το φιλμ ακολουθούσε τις στάσεις τις περιοδείας, τα κονσέρτα και τους φανατικούς θαυμαστές του Τζιμ Μόρισον και της παρέας του στο αχανές αμερικάνικο τοπίο των ψυχεδελικών τελών της δεκαετίας του '60, αλλά μετά από ατέλειωτες ώρες υλικού τα χρήματα τέλειωσαν μετά αμέσως από το κονσέρτο τους στο Μαϊάμι το 1969 και το φιλμ δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Feast of Friends 607

Το μόνο που απέμεινε ήταν 40λεπτο μοντάζ που λέγεται πως το μετέφερε μαζί του ο Τζιμ Μόρισον όταν μετακόμισε στο Παρίσι το 1971 και έμεινε ξεχασμένο στο σπίτι ενός φίλου ακόμη και μετά από το θάνατο του ηγέτη των Doors. Αυτός ήταν και ο μοναδικός λόγος που όλοι γνώριζαν μέχρι σήμερα την ύπαρξη του «Feast of Friends» - τίτλος εμπνευσμένος από το ομώνυμο τραγούδι από το «An American Prayer», τον τελευταίο δίσκο του συγκροτήματος - αλλά κανείς δεν το είχε δει.

Feast of Friends Cover 607

Μέχρι σήμερα όπου ανακοινώθηκε ότι το φιλμ θα κυκλοφορήσει σε DVD και Blu-Ray αποκατεστημένο από την Eagle Rock Entertainment και συνοδευόμενα από τρια ακόμη ντοκιμαντέρ για τους Doors: το «Feast of Friends, Encore» με ακόμη περισσότερες σκηνές από τις προσωπικές στιγμές του συγκροτήματος και ανέκδοτες ηχογραφήσεις, το «The Doors are Open», ένα βρετανικό ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε πρώτη φορά το Δεκέμβριο του 1968 και παρουσιάζει το κονσέρτο των Doors στο Roundhouse του Λονδίνου αλλά και ένα πολυδιάστατο πολιτικό πορτρέτο της μουσικής τους και το «The End», μια σπάνια live εκδοχή του θρυλικού τραγουδιού - από πολλούς θεωρείται η καλύτερη που έγινε ποτέ - που γυρίστηκε για το σόου «The O'Keefe Centre Presents: The Rock Scene - Like it is» και προβλήθηκε τον Οκτώβριο του 1967 στον Καναδά και τον Αύγουστο του 1970 στις ΗΠΑ.

Δείτε εδώ το τρέιλερ της κυκλοφορίας του «Feast of Friends» σε DVD και Blu-Ray:


Διαβάστε ακόμη:

Tags: The Doors