Buzz

Αν ο Τζιμ Μόρισον ήταν ζωντανός...

στα 10

Αυτή είναι η ερώτηση στην οποία απαντάει το «The Poet in Exile», το βιβλίο που έγραψε ο Ρέι Μάνζαρεκ το 2001 και που σύντομα θα το δείτε σε κάποια αίθουσα δίπλα σας...

Αν ο Τζιμ Μόρισον ήταν ζωντανός...
O Ρέι Μάνζαρεκ με τον Τζιμ Μόρισον

Η ερώτηση που έκαναν πιο συχνά στον Ρέι Μάνζαρεκ των Doors, μετά το θάνατο του Τζιμ Μόρισον ήταν αν πιστεύει πως ο Μόρισον είναι όντως νεκρός. Η απάντηση του ήρθε το 2001 στο βιβλίο «The Poet in Exile», στο οποίο ο Μάνζαρεκ φαντασιώνεται πως θα ήταν ο κόσμος σήμερα αν αποκαλυπτόταν πως ο Μόρισον ζούσε για σαράντα χρόνια κρυφά έχοντας πριν σκηνοθετήσει το θάνατο του.

Ο Τιμ Σάλιβαν, σεναριογράφος, ηθοποιός και σκηνοθέτης (πιο γνωστός ίσως για τη σκηνοθεσία του θρίλερ «Driftwood» του 2005) αναλαμβάνει τώρα να φέρει το «Τhe Poet in Exile» στο σινεμά, γράφοντας ο ίδιος το σενάριο (μαζί με τον Γκάβιν Χέφερναν» και την Λιζ Σάλιβαν) και έχοντας για παραγωγό τον ίδιο τον Μάνζαρεκ.

«Το πνεύμα του Τζιμ, το πνεύμα των 60s, ζει κυριολεκτικά στο βιβλίο του Ρέι. Από τότε που το διάβασα το ήξερα πως μπορεί να κάνει ένα υπέροχο φιλμ. Τα ιδανικά και τα όνειρα δεν πεθαίνουν ποτέ, απλώς μερικές φορές είναι δύσκολο να διοχετευτούν στις νεότερες γενιές. Αυτή η ιστορία είναι ακριβώς αυτό. Η αγάπη και η αλήθεια, έτσι όπως ενσαρκώνονται στην φιλία δύο υπέροχων καλλιτεχνών», δηλώνει ο Σάλιβαν.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση για την έναρξη της προπαραγωγής της ταινίας, η έξοδος της θα συμπέσει με την 40η επέτειο του τελευταίου δίσκου των Doors «L.A. Woman», αλλά και την 40η επέτειο του θανάτου του Μόρισον στο Παρίσι.

Τα στοιχήματα πέφτουν ήδη για το ποιος θα υποδυθεί τον Μόρισον...